Nenad Bjelica, Nenad Črnko i Kristijan Lovrić

 CROPIX, SN
PRAVA ISTINA O TRANSFERU

Jedan od najtvrđih HNL pregovarača dobio inozemnu i odbio Bjeličinu ponudu! Evo koliko košta Kristijan Lovrić

Najbolji igrač i strijelac kluba iz Turopolja je za aspiranta na titulu iz Gradskog vrta preskup
Piše: Toni RoićObjavljeno: 28. prosinac 2021. 06:59

Hoće li Kristijan Lovrić ove zime napustiti Goricu i napuniti joj blagajnu? To je ključno pitanje zimskog prijelaznog roka u Velikoj Gorici, ali isto tako odmah treba konstatirati da to nije prvi put. Još od 2020. Lovrić je najbolji igrač i strijelac kluba, stalno na meti različitih interesa i ponuda, ali malo koji posao o kojem se govorilo i špekuliralo, bio je zaista i blizu realizacije. Možda tek odlazak u kijevski Dynamo početkom ove 2021. godine, ali ni to se nije dogodilo jer se interesi svih strana nisu preklopili, a Kijevljani su bili spremni platiti tri milijuna eura Gorici za odštetu.

Nakon prelaska Petra Bočkaja iz Osijeka u Dinamo, mnogi su požurili "bombardera iz Ogulina" premjestiti u ravnu Slavoniju, a premda je strateg Osječana Nenad Bjelica nedavno i javno na konferenciji za novinare poručio da bi ga želio dovesti, nije pritom spomenuo onu najvažniju stvar, a to je - novac! Lovrić je igrač kojeg predsjednik Gorice Nenad Črnko neće dati ispod cijene, a Črnko je vrlo tvrd pregovarač, što je pokazao i u svim ranijim prilikama, pa je navodnih dva milijuna eura, koliko je Osijek nudio, glatko odbio!

- Hrvatski klubovi nemaju novaca da bi Lovrića posudili, a mi od svoje prodajne cijene ne odustajemo, niti nam se u ovom trenutku igdje žuri - rezolutno je kazao Črnko u razgovoru vođenom dva dana prije Bočkajevog transfera, koji ništa nije promijenio u njegovom razmišljanju, niti u polaznim točkama za pregovore oko najvrednijeg eksponata.

Nenad Bjelica u međuvremenu je pokušao smekšati predsjednika i približiti brojke za potencijalni posao, dosta puta su se čuli, ali nije pomoglo. Gorica za svog kapitalca i dalje traži najmanje 3,5 milijuna eura, a to je Osijeku preskupo i očito će se morati okrenuti drugim opcijama. U jednom trenutku pojavila se mogućnost da bi Velikogoričani za Lovrića dobili 2,5 milijuna eura i napadača Osječana Mirlinda Dakua, ali i to je vrlo brzo otpalo iz kombinacija. Samim tim, može se reći da samo neki veliki i neočekivani preokret može 26-godišnjeg krilnog napadača odvesti u Gradski vrt, a dojam je da šanse za to nisu velike jer cijena diktira posao - za Osijek je previsoka, za Goricu je ponuđena od Bjelice preniska...

Što će se onda dogoditi, hoće li biti bilo kakvog transfera ove zime?

- Nekoliko ozbiljnih europskih klubova je gledalo Lovrića u zadnjih pet utakmica polusezone i imamo povratne informacije od njih. Čekamo najbolju ponudu, a prijelazni rok traje kroz cijeli siječanj - potvrdio je predsjednik Črnko, a prema zadnjim informacijama barem jedna službena inozemna ponuda već je i stigla na klupsku adresu.

Naravno, ne želi predsjednik javno otkriti niti ime kluba, niti koliki je novčani iznos u pitanju, ali prema određenim izvorima ponuđena odšteta za najboljeg igrača Gorice blizu je tri milijuna eura. U potencijalnim pregovorima mogla bi otići i barem do tri, što je uz mogućnost dogovora oko bonusa i postotka od budućeg transfera solidan temelj da bi posao mogao biti i realiziran. Također, nije nemoguće da u sljedećim danima dođe i još koja ponuda, tako da bi oko Lovrića doista moglo biti zanimljivo ove zime, a možda i oko još nekih igrača Gorice.

- Aleksandar Jovičić, Matar Dieye, Hrvoje Babec, Krešimir Krizmanić. Svi oni praćeni su na tržištu, te mogu doći u fokus za prodaju. Stoga nije nemoguće da netko od njih ode prije Lovrića - zaključio je predsjednik Črnko.

Jasno je pritom da Gorica za igrače tipa Dieye i Jovičić ne može izvući iznos veći od milijun eura, ali Babec i Krizmanić su već druga priča s obzirom na mladost i reprezentativne reference. Babec je 22-godišnjak, koji je odigrao jako dobru polusezonu, izrasta u zadnjeg veznog visoke klase, ima još prostora za napredak. Takvi igrači su itekako cijenjeni na tržištu. Krizmanić je pak 21-godišnji stoper, koji može igrati i kao lijevi bek, standardni je mladi reprezentativac Hrvatske, definitivno igrač budućnosti na kojem se može temeljiti nada u dobar transfer i zaradu. Da to i ne bude sada, njemu cijena neće padati, može samo rasti.

Bez naznaka o akvizicijama

Što će zaista biti i hoće li biti transfera u velikogoričkom klubu, tek će se vidjeti u danima i tjednima pred nama, a zasad je sigurno da Goricu napušta iskusni 31-godišnji veznjak Elvis Sarić, koji će karijeru nastaviti u Južnoj Koreji. Što se dolazaka tiče, zasad nema konkretnijih najava o novim igračima za trenera Krunoslava Rendulića, koji je prvo okupljanje u novoj godini zakazao za 3. siječnja. (tr)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 21:22