BORBA ZA EUROPU

Jedan od najvažnijih igrača Osijeka: ‘Imamo šest utakmica do kraja sezone i mi želimo pobijediti u svih šest‘

‘Želio sam možda malo veću konkurentnost za naslov jer naravno da se želim se boriti za trofeje‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 20. travanj 2024. 09:35

Osijek je uhvatio niz od tri pobjede za redom, a tu seriju Bijelo-plavi žele nastaviti. Pobjeda na Poljudu prošlog vikenda dobit će na vrijednosti tek sa tri boda protiv Istre, slaže se Darko Nejašmić.

- Tri boda protiv Hajduka vrijede isto koliko i tri boda protiv Istre. Borimo se za Europu, želimo u Europu i svaki bod nam puno znači - komentira veznjak bijelo-plavih uoči nastavka prvenstvene utrke.

Osijek je izašao iz rezultatske rupe u kojoj je vezao čak pet utakmica bez pobjede i uhvatio niz koji je dao vjetar u leđa momčadi.

- Posljednji rezultati sigurno su podigli ekipu. Međutim, nismo mi radili nešto drugačije i kada nas rezultat nije pratio. Mi smo i prije bili gladni pobjeda, a sada nas je napokon krenulo i ne želimo se tu zaustaviti, želimo i četvrtu i nizu - veli Nejašmić uoči utakmice protiv Puljana.

Sve utakmice s Istrom ove sezone bile su, recimo to tako, čudne, bez obzira igralo se na Opus Areni ili Aldo Drosini. U Osijeku su Bijelo-plavi tek u drugom poluvremenu slomili goste i to hat-trickom kapetana Jugovića koji je ušao s klupe dok im u Puli ljetos nije bilo dovoljno ni 4:2 vodstvo za pobjedu, a proljetos su odigrali jednu od svojih najlošijih utakmica čitave sezone.

- Pod Tramezzanijem su čvršći, više trče, agresivniji su... Možda su neki među navijačima već unaprijed upisali tri boda, ali mi sigurno nismo. Želimo uzeti tri boda i napravit ćemo sve da to i ostvarimo.

Motiv više igračima Osijeka bit će rođendansko slavlje Kohorte, najavljuje se spektakl na Opus Areni.

- Želim da im pobjedom uljepšamo rođendan - poručuje Nejašmić

Na Opus Areni ne osvrću se na momčad s Kajzerice nego su posvećeni isključivo sebi i svome učinku.

- Imamo šest utakmica do kraja sezone i mi želimo pobijediti u svih šest. Mi gledamo samo na sebe, ovisimo o sebi - uvjerava.

Nejašmićeva forma ove je sezone konstantno na visokoj razini, uz Ramona Miereza ima glavnu ulogu u momčadi. Nedavno je trener Zekić kazao: "Kada Nejašmić igra najjednostavniji nogomet, a što je najteže, u ligi nema bolje šestice".

- Dosta ulažem u sebe i mora mi se vratiti. Gladan sam svega, gladan sam utakmica, pobjeda, izazova... Volim trenere poput Zekića koji su motivatori, ali mene ne treba motivirati nego samo dati instrukcije što na terenu treba raditi i ja ću to napraviti. Ja nisam igrač koji radi na motivaciju jer po meni biti profesionalan nogometaš znači da trener nije tu da mene motivira nego da mi pomogne. Ja sam profesionalac i moram svaku utakmicu ići na 100 posto.

Ova sezona iz perspektive Osijeka je specifična po tome što je šansu dobio veliki broj mladih igrača iz vlastitog pogona. Toliko ih nije promovirano godinama unazad. Oni iskusniji su im u neku ruku i mentori u prijelazu iz juniorskog u seniorski nogomet.

- Razgovaram s mladim igračima. Ja njih ne mogu usmjeriti na put, jer svatko ima svoj put, ali pokušavam im olakšati nekada odlukama, koji puta malo taktički... Pokušavam s njima razgovarati i individualno, da ulažu u sebe. Naravno, netko prihvati više, netko manje. Da svi mogu tako trenirati, svi bi bili Cristiano Ronaldo. Motivacije kod njih ne nedostaje, na svakom treningu su dobri, nije bilo utakmice kada dobiju priliku da ne žele nešto. Najvažnije je što se kod njih vidi kako imaju perspektivu i da mogu napredovati.

Nejašmić spada u kategoriju onih igrača koji su iz Gradskog vrta preselili na Opus Arenu. Koliko je ta promjena bila velikla.

- Razlika je ogromna, recimo ovdje imamo teretanu u Gradskom vrtu je nismo imali što je meni jako bitno. Prve dvije godine u Osijeku išao sam u teretanu u grad. Bilo je i u Gradskom vrtu utakmica u kojima je ambijent bio fantastičan, ali sada kada je sve na novom stadionu zatvorenije, akustičnije i još kada se krene igrati sa rasvjetom u večernjim utakmicama stvarno je predivno. Stadion je fantastičan, a da ne govorim o pomoćnim terenima. U Gradskom vrtu pomoćni teren bio je idealan jedan mjesec u godini, a ostatak vremena bio je ili tvrd kao beton ili blatnjav.

Nejašmiću je aktualna sezona treća među Bijelo-plavima. Je li zadovoljan do sada ostvarenim?

- Želio sam možda malo veću konkurentnost za naslov jer naravno da se želim se boriti za trofeje. Drago mi je da sam napredovao individualno, ali sve nosi svoje. Možda je bilo malo teže rezultatski, ali možda me to malo više razvilo igrački - zaključio je.

Kolić - Guedes, Duarte, Bralić, Jurišić - Pušić, Nejašmić, Jugović - Bukvić, Mierez, Matković, trener: Zoran Zekić, klupa: Hlapčić, Gržan, Omerović, Mkrtčjan, Vrbanac, Zebec, Prekodravac, Mikolčić, Brlek, Lovrić, Živković, Zahirović, Almasi, nedostaju: Cokaj (žuti kartoni), Malenica, Barešić, Fućak, Drambajev, Branšteter (ozlijeđeni)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 20:41