SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
IDE NA PRIPREME

Jedan od najvećih pehista HR nogometa u 2021.: ‘Uvijek ću pamtiti taj dan koji me zaustavio u karijeri‘

Iza ovog je igrača je teška ozljeda, operacija i dugotrajna rehabilitacija
Piše: Darko RužićObjavljeno: 01. siječanj 2022. 12:01

Kad u ponedjeljak trener Nenad Bjelica izvrši prozivku igračkog kadra s kojim će ući u nastavak natjecanja u proljeće, među onima koji će krenuti u pripreme bit će i svima jedno dobro znano lice.

Ante Erceg, napadač, uglavnom krilni, bit će veliko Osijekovo pojačanje. Naravno, tek u trenutku kada se potpuno spremi i dohvati razinu sigurnosti, onaj osjećaj svakom igraču potreban za nadmetanje s protivnikom, ali Erceg je tu, sasvim blizu. Na taj trenutak, na njegov konačan povratak, svi u prvoligašu s Drave željno čekaju jer u pitanju je igrač, nepotrebno je to dodatno objašnjavati i argumentirati, koji je u stanju nositi se sa svakom obranom, a svojim igračkim kvalitetama i hitrinom uvijek predstavlja ogromnu napadačku snagu svoje momčadi. No, sreća mu nije bila sklona u godini na izmaku.

- Da, baš tako. Na treningu sam doživio ozljedu s kakvom se nikada ranije nisam suočio. U stvari, nikad ni nisam bio teže ozlijeđen, a onda se dogodilo to zlo. Nikad nisam zbog ozljede toliko vremena izostao s travnjaka. Popustilo je koljeno, uvijek ću pamtiti taj 4. svibnja koji me zaustavio u karijeri - priča Ante Erceg.

Zahvala dr. Hudetzu

Ozbiljnost ozljede zahtijevala je operaciju kojoj je ubrzo podvrgnut.

- Nije bilo druge. Morao sam na kompletnu rekonstrukciju koljena, a sada, kada je to iza mene, kada više nema ni boli ni oticanja u njemu, dugujem veliku hvalu dr. Hudetzu koji me operirao, ali i fizioterapeutu Skelinu i kondicijskom treneru Laštri koji su vodili brigu o meni, mom izlječenju i oporavku. Sada je sve u redu i jedva čekam priključiti se suigračima i s njima krenuti u pripreme za proljetni dio sezone - veli Erceg.

image
RONALD GORSIC/CROPIX

Ipak, do njegovog povratka u natjecateljski pogon morat će proći još nešto vremena.

- Znam da je tako, ali ako sve bude kao dosad i to će vrijeme ubrzo proći. U ovom trenutku tjelesno, kondicijski, sve mogu odrađivati, ali igrati još ne - kazao je Erceg.

Razlog?

- Ima još nešto straha, onog kojeg donosi sraz s protivničkim igračem, ali i to će proći - tvrdi Erceg.

Osijeku je ustupljen iz danskog Bröndbyja, ali nije u svom problemu ostao ni zaboravljen, ni bez podrške. Dapače, Osječani su se izborili za dogovor s Dancima i produžili vrijeme njegove posudbe do ljeta 2022. godine.

- Hvala im na tome, poglavito treneru Nenadu Bjelici. Sve ću učiniti da im se igrama odužim za iskazano povjerenje. Malo kada na taj način i tako iskreno i odlučno klub stane iza igrača, što je još jedna potvrda kako je Osijek velik klub, a Bjelica sjajan čovjek i trener - izjavio je Erceg. U međuvremenu, dok se liječio, bio je veliki navijač svojih suigrača, Bijelo-plavih, koje je gledao sa strane, ponekad i izdaleka.

- Veliki su posao obavili tijekom jeseni. Još u proljeće su se izborili za najbolji klupski plasman u prvenstvu, a sada su u prvom dijelu sezone opet ostvarili lijepe i uspješne rezultate. Bodovno su poravnati moji suigrači s Dinamom i Rijekom na vrhu tablice, ostali su u utrci za prvim mjestom. Još su i u Kupu u igri, pa vjerujem u uspješno proljeće i rezultat kojemu ću i ja biti sudionik. Trener Bjelica je napravio odličan posao, a makar je sada liga iznimno jaka i veći broj klubova u njoj igra odličan nogomet, uz moj Osijek tu su već spomenuti Dinamo i Rijeka, Hajduk se dignuo, a ni to nije sve, niti su svi, ali vjerujem u svoje suigrače, u klub, i nadam se uspješnom proljeću - zaključio je Ante Erceg.

Nekih s kojima je igrao u Gradskom vrtu u nastavku natjecateljskog kalendara neće biti. Otišao je Petar Bočkaj u Dinamo, Marin Pilj u ljubljansku Olimpiju. Ipak, unatoč i tim okolnostima i još uvijek nepoznanicama hoće li se Osijek osnažiti s nekim novim igračem, iz njegovih redova stalno stižu podsjećanja:

”Ne zaboravite, vraća nam se Erceg!”

To je ono što sve iskreno raduje, dakako, najviše njega samog, ali činjenica jest da se radi o igraču koji u trenutku može u puno situacija, mnogima teških i neizvedivih, razrušiti stabilnost i čvrstoću protivničkih obrana. S Ercegom, zdravim Ercegom, Bijelo-plavi neće dobiti samo igračku širinu za jedan broj više, nego onog koji im svima donosi dodatnu kvalitetu. Na te trenutke svi nestrpljivo čekaju...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 10:27