MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix
UVJEREN U POBJEDU

Jedna od najvećih Dinamovih legendi uoči derbija: ‘Modri ovo osvajaju, ja sam se već pripremio za slavlje‘

Milivoj Bračun uvjeren je da će klub iz Maksimira doći do nove titule prvaka
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. svibanj 2022. 10:52

Sreli smo jučer u Maksimiru Milivoja Bračuna, negdašnjeg nogometaša Dinama, danas trenera. Popili smo kavicu, porazgovarali smo naravno i o današnjem derbiju između Dinama i Osijeka. Dok smo pričali prema blagajnama su se kretale skupine navijača, paketi ulaznica za sudare s Osječanima i Hajdukom se prodaju jako dobro, saznali smo da ih je prodano do jučer u podne oko 9 tisuća. Kazali su nam u plavom domu da se stadion danas otvara u 18.30 sati, te se pozivaju svi navijači da što ranije dođu na utakmicu kako bi se izbjegle gužve...

- Bogme, vidim da je veliki interes za ove dvije utakmice s Osijekom i Hajdukom. Meni se čini da bi Maksimir mogao biti pun... - priča nam Bračun.

Pa, kako sada stvari stoje, stvarno bi tribine mogle biti lijepo popunjene.

- Baš je dobro što je prvenstvo ušlo u ovako uzbudljivu završnicu. Zgodno je vidjeti kad toliko ljudi ide prema blagajnama.

image
NEJA MARKICEVIC/CROPIX Cropix

Uz kavicu Bračun nam priča kako on vidi završnicu prvenstva.

- Vidi, Dinamo ovo osvaja. Bez daljnjega... Ima bodovnu prednost, dočekuje u Maksimiru Osijek i Hajduk. I znaš kaj? Ima bolju momčad od svih. Da ne zaboravim, zna igrati pod pritiskom.

Uvjeren je da će Modri danas dobiti Osječane...

- Osijek mora dobiti utakmicu. A meni se čini da se oni gube pod pritiskom.

Prisjetili smo se tako nekih utakmica Bjeličine momčadi koja je baš pucala pod pritiskom kad je mogla uzeti prvo mjesto, preskočiti Dinamo.

- O tome ti pričam... Kad treba onda ih nema. Pa i u ovoj zadnjoj utakmici protiv Istre nisu mogli održati 2:0...

Lijeva strana forte

Podsjetili smo ga da je i Dinamo s Lokomotivom kiksao.

- Je, je, ali rekao bih da je taj kiks drukčije prirode. Opet su zadržali prvo mjesto. Mislim da će Dinamo danas trijumfirati, ali vidi, pa i ako odigra neodlučeno, ništa strašno. Pa može i izgubiti, pa će ostati prvi i dalje sve imati u svojim rukama.

Dok je gužva pred plavim blagajnama postajala sve veća, malo smo se usput prebacili i na onaj ogled Rijeke i Hajduka.

- Rijeka će pospremiti Hajduk! I to će biti to.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Shvatili ste što je Bračun mislio pod riječju ‘pospremiti’ zar ne? Ne sumnja da će Tomićeva momčad pobijediti Dambrauskasovu i pomoći Modrima da već danas stignu do titule.

- Gle, ja sam se već pripremio za slavlje...

Pričali smo o tome kako će na kraju sve ispasti dobro za Dinamo, iako je ova sezona bila jaki turbulentna. Ali ako se osvoji naslov prvaka, uz proljeće u Europi, maksimirska priča će opet biti uspješna. Jedini kiks je ispadanje i kupa od Rijeke, ali nije se ispalo od bilo koga, već od jake momčadi s Rujevice. No, ipak, smijenjeni su tijekom sezone i Krznar i Kopić, Čačić je već treći trener.

- Pa da, tak bu ispalo na kraju da je sve O.K. Nego, Dinamo ne može igrati s tri stopera. Tako se zakidaju Oršić i Bočkaj, A ta lijeva strana je Dinamov forte. I svakako se ne smije zaboraviti da je Dinamo prije sezone ostao bez Gvardiola. Majera i Jakića... Pa vidi kakvi su to igrači. Svi igraju u ligama Petice. I opet će biti prvak. Slabiji su Modri nego prošle sezone, ali dovoljno jaki da slave naslov već danas.

Petkovićev pogodak

Pitali smo ga bi li on danas od starta krenuo s Brunom Petkovićem?

- Zna se što napadač mora raditi. Zabijati... Ma, kad sam vidio da igra “desetku”, primio sam se za glavu. Ne može Petković biti “desetka”. On je “devetka”. Neka on danas zaigra, moglo bi to biti dobro za Dinamo, mogao bi konačno zabiti. Tako ti to obično biva, kad netko poput njega dugo ne zabije, onda mu se otvori onda kad je najpotrebnije. A sad je najpotrebnije - zaključio je Bračun.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 11:14