ZELJKO PUHOVSKI Cropix
CRNOGORAC IZ RUDEŠA

Jedna od svijetlih točaka fenjeraša HNL-a: ‘Treba ostati pozitivan, još malo treba da sve klikne‘

23-godišnji ofenzivac bio je jedan od najboljih igrača kluba u prvom dijelu sezone
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 23. veljača 2024. 08:03

Jedan od igrača koji je položio prvoligaški test od promocije Rudeša u Hrvatsku nogometnu ligu svakako je Aleksa Latković. Mladi Crnogorac bio je jedan od najboljih pojedinaca momčadi sa zapada metropole i unatoč posljednjem mjestu pokazao je kako mu je mjesto među nogometnom elitom. Propustio je prva tri susreta nastavka HNL-a, ali vratio se u posljednjih pola sata utakmice protiv Hajduka.

- Nisam odigrao prve tri utakmice i vraćam se sada pravom natjecateljskom ritmu. Dobro mi je došlo tih pola sata protiv Hajduka. Šteta samo što nismo iskoristili te neke prilike na kraju utakmice da zakompliciramo susret i eventualno izvučemo bod protiv favoriziranog Hajduka - rekao je 23-godišnji ofenzivac.

Prvi put je tada surađivao i s nekim od zimskih pojačanja Zagrepčana, redom nogometaša koji imaju prvoligaške i inozemne karijere iza sebe. Koliko se to iskustvo vidi i kako su se oni prilagodili postojećem kadru Davora Mladine?

Još malo treba da klikne

- Naravno, treba ih pohvaliti, riječ je ipak o igračima s ozbiljnim karijerama. Trebat će im neko određeno vrijeme da se prilagode, ali vidi se već napredak u tim taktičkim aspektima. Njihove karijere govore dovoljno za njih, neosporno je kako je riječ o pravim kvalitetnim pojačanjima. Prošli smo ove zime kratke pripreme i još malo treba da sve klikne kako bismo počeli koristiti maksimalan potencijal koji sada imamo.

image
RONALD GORSIC Cropix

S obzirom na propušteni sami početak nastavka HNL-a, u kakvom je fizičkom stanju “desetka” Rudeša?

- Osjećam se fizički stvarno odlično. Sve je potpuno u redu i idemo dalje iz susreta u susret. Imamo sada dosta utakmica, što prvenstvenih, što u Kupu, i veselim im se, mislim da ću imati što za reći u njima.

Na zadovoljstvo svih strana realiziran je i produžetak suradnje Latkovića i Rudeša. Bio jedan od najboljih igrača kluba u prvom dijelu sezone, pokazao je koliko mu je stalo do dresa Rudeša činjenicom da je odbio nekoliko ponuda i odlučio ostati.

- Tu na zapadu Zagreba sam već tri godine i mogu reći kako mi je zbog toga neizmjerno drago. Produžio sam vjernost, tu mi je lijepo i nije bilo razloga za drukčijim epilogom. Mogu reći još i da se osim te sportske strane osjećam kao pravi Rudešanin! Atmosfera i sve ovdje mi je odlično.

Sve nam je ovo novo

Posljednjeplasiranom prvoligašu ne ide u HNL-u kako je to zamišljeno. Međutim, ništa tu nije čudno niti je to kraj svijeta. Ostalih devet klubova tu je dugo i znaju što očekivati i kako se pripremiti za ono što domaći elitni nogomet nosi.

- Mi smo tu ipak novi i sve je oko nas nama novitet, nije sporna naša kvaliteta, ali smo mi mlada ekipa, bez prvoligaškog iskustva. Ipak treba vremena dok se to pohvata, što nije ništa čudno.

Kako su se novi igrači prilagodili trenutnom sastavu. Osim mladih prvotimaca, na pripreme su bili priključeni i neki nogometaši iz juniorskog pogona, kako je njima bilo surađivati s velikim imenima koja su došla preko zime?

- Mladi su se kao i pojačanja odlično uklopili. Nije im puno trebalo, atmosfera u momčadi je stvarno odlična.

Za kraj, kako se kadar nosi s pogledom na tablicu i je li još uvijek atmosfera na nivou koji je potreban za doći do bodova i eventualnog hvatanja ostatka tablice?

- Treba ostati pozitivan, ne treba klonuti duhom. Sigurno da nije lako, ali mi idemo i dalje prema toj iskrici koja nam treba da nas digne! Mladost i iskustvo imamo i to je kombinacija koja bi trebala donijeti pozitivan rezultat - zaključio je Latković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. srpanj 2024 22:23