Alen Grgić

 DAMIR KRAJAC/CROPIX
POJAČANJE U OSIJEKU

Još jedan igrač za kraj prijelaznog roka: Desni bočni se od dosadašnjih suigrača oprašta na Poljudu!?

Mogu reći da sam zadovoljan, pojačali smo se na svim pozicijama, konstatirao je Nenad Bjelica
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 13. veljača 2022. 12:37

Do kraja prijelaznog roka ostalo je još svega nekoliko dana, no u Gradskom vrtu dočekuju ga mirno. Do 15. veljače kada se zatvara rok za trgovanje u Prvoj HNL ne očekuju se nikakvi dramatični obrati. S obavljenim poslom ove zime na transfer tržištu Bjelica je zadovoljan.

Transferiran je Petar Bočkaj, Marin Pilj je bez odštete potpisao za ljubljansku Olimpiju, Mirlind Daku i Jose Antonio Caro poslani su na posudbe, a istovremeno su u svlačionicu stigli Kristijan Fućak, Vinko Petković, Marin Leovac, Diego Barri te kao zvijezda prijelaznog roka Mijo Caktaš.

- Mogu reći da sam zadovoljan, pojačali smo se u svim pozicijama. Izuzev Petra Bočkaja svi ostali koji su otišli nisu bili standardni članovi udarnih 11, a dobili smo iskusnog i prekaljenog igrača u Leovcu, u Fućku smo dobili alternativu i u napadu i na krilu, a da ne govorim što smo dobili u Miji Caktašu. Petković ima velikog HNL iskustva, nadamo se da će i Barri brzo doći na razinu na kojoj nam može pomoći. Došao je prije desetak dana i još uvijek je malo impresioniran svime oko nas. Dolazi iz jednog drugačijeg ritma treninga i života i sigurno je da će mu trebati malo više vremena da se prilagodi, ali imat ćemo s njime strpljenja - kazao je Bjelica.

image

Nenad Bjelica

VLADO KOS/CROPIX

Prošlog tjedna u svlačionicu Gradskog vrta vratio se Antonio Mance. Odradio je nekoliko treninga, odigrao pola sata u prijateljskoj utakmici protiv Belišća, a Bjelica je vjeruje kako može dati veliki doprinos Osijekovim ambicijama. Možda već i u utakmici protiv Rijeke.

- U Antoniju Manceu dobivamo tip napadača koji je malo drugačiji od Mirlinda Dakua. S njime dobivamo igrača koji je više kontraški, koji ima brzinu, snagu i moć. Zbog toga smo njih dvojicu i zamijenili, da dobijemo više alternativa u našoj igri... U dobrom je stanju i vjerujem da će nam u idućim utakmicama biti od pomoći - rekao je Osijekov menadžer.

Prijelazni rok u Gradskom vrtu, međutim, još nije zaključen. U idućih nekoliko dana trebao bi se dogoditi još jedan povratak. Nakon ozljede Karla Bartoleca Bjelica je nema alternativu na poziciji desnog bočnog, ostao je samo na Mati Milošu, a rješenje bi trebalo biti povlačenje Alena Grgića s posudbe iz Slaven Belupa.

- Razmišljamo o tome da vratimo Grgića. Vidjet ćemo nakon nedjelje hoćemo li to uspjeti realizirati do utorka i time bi bio gotov prijelazni rok - poručio je trener Bijelo-plavih.

Grgić će se tako utakmicom na Poljudu vjerojatno oprostiti od suigrača iz Slavena s kojima je od prošle jeseni dijelio svlačionicu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 11:00