Nikola Kalinić

 FRANCO ROMANO Nurphoto Via Afp
MERCATO U PUNOM ZAMAHU

Kalinić će istrčati ili u Torinu ili u Velikoj Gorici! A dolazak Bjeličine želje na Poljud je realna opcija

U danima koji dolaze znat će se rasplet oko bivšeg, a možda i budućeg Hajdukovog asa
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 29. siječanj 2022. 15:23

Tri igrača su meta Hajduka u posljednjim danima siječnja, ali loša vijest glasi da je Nikola Kalinić ozbiljan korak dalje od povratka na Poljud. Razlog? Verona traži da se odrekne gotovo 2 milijuna eura potraživanja po osnovi duga iz COVID moratorija, te ostatka ugovora koji ističe na kraju sezone.

U talijanskom prvoligašu od početka priče o povratku Kalinića u Hajduk inzistiraju na ostanku 34-godišnjeg napadača do kraja ugovora, jer bolje opcije od Kalinića nemaju. Niti imaju sredstava dovesti kvalitetnije rješenje. Zato im je isplativije platiti Kalinića do kraja ugovora, barem znaju s kakvom klasom raspolažu. Nije ništa gotovo, može se na Poljud vratiti do sredine veljače, ali indikator daljnjeg raspleta Kalinićevog statusa imat ćemo sljedećeg vikenda. Već smo jednom najavili, prvog vikenda u veljači igrat će Kalinić u Torinu ili Velikoj Gorici. Ako istrči kontra Juvea, nije realna nada da će napustiti Žuto-plave i priključiti se Bijelima.

S druge strane, Ferro na posudbi i Mikanović sa raskidom ugovora, želje su Hajduka u zimskom mercatu. I to želje koje se realno mogu ispuniti. Dino Mikanović je 27-ogodišnji desni bek iz Nove Gradiške koji je već tri godine proveo u Hajduku. Od ljeta 2012. do srpnja 2015. kada je s Polkjuda otišao u danski Aarhus, a potom u veljači 2019. preselio u Kairat Almaty. Sa Kazahstancima ima ugovor do kraja sezone, Hajduk za Mikanovića mora platiti odštetu koja nije precizno određena ugovorom. Kada je odlazio u Aarhus na Mikanoviću su Bijeli zaradili 400.000 eura, ali Kazahstancima bi ipak trebali bitno manje platiti. Zanimljivo je da je Mikanović prije devet i pol godina na Poljud došao iz Osijeka, kluba koji je i ove zime pokušao dovesti tog desnog beka. Nakon ozljede Bartoleca pokušali su Osječani uzeti Mikanovića iz Kairata, pouzdani izvori govore da je primio na desetke poziva ljudi bliskih klubu s Drave. Međutim, Hajduk je Mikanoviću prva opcija. Isto kao i Ferru, stoperu Benfice za kojeg je također bio zainteresiran Osijek.

Ferro nije u prvom planu u Benfici, čak po statistici takva konstatacija i preblago zvuči. Tek dva nastupa za Orlove ima ove sezone, oba u nacionalnim kupovima, jer nijednom nije zaigrao u portugalskom prvenstvu. Na početku sezone, u kolovozu, imao je problema sa lakšom ozljedom, ali potom je bio spreman, međutim na njega se nije računalo. U ožujku Ferro puni 24. godine, danas je igrač kojeg očito ne vidi struka Benfice, a još prije tri godine bio je zvijezda u usponu.

- U tandemu sa Ruben Diasom uzeo je s Benficom titulu 2019. i onda nestao. Nitko ne zna koji je problem, špto se dogodilo s tim igračem – informacije su koje navijačkim kanalima dolaze do Splita preko Torcidi "bratske" navijačke skupine No Name Boysi. U međuvremenu je Ferro prošlo proljeće proveo na na posudbi u Valenciji, ali ništa se bitnog nije promijenilo. Novu posudbu mogao bi upisati kod svog bivšeg suigrača Krovinovića.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 07:20