Mislav Karoglan

 ŽELJKO HAJDINJAK/Cropix
PROMJENA U PRVIH 11

Karoglan došao na zanimljivu ideju: Pogledajte kakav bi ‘drugačiji Hajduk‘ trebao istrčati u Osijeku

Bijeli u srijedu u 17 sati na Opus Areni igraju zaostalu prvenstvenu utakmicu
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 07. studeni 2023. 12:56

Za Osijek se vraćaju Livaja i Krovinović, puni Karoglan iskustvom i kvalitetom sredinu i napad, ali traži i rješenje za lijevog beka. Ozljedom Melnjaka pokušao je s Diallom, međutim, razvidno je da 26-godišnji Bjelokošćanin nije najbolja opcija za alternaciju na lijevoj strani.

Pojavila se stoga ideja da se Sigura premjesti na lijevu stranu, dok bi Moufi zadržao mjesto na desnom beku. Time bi Karoglan dobio i alternaciju za stopera s obzirom na to da je u prošlosubotnjoj utakmici s Rudešom na klupi sjedio Luka Vušković jer su Elez i Ferro ozlijeđeni.

Potraga za lijevim bekom se tako nastavlja, a ideja sa Sigurom se doima kao zanimljivo rješenje s obzirom na to da polivalentni kanadski Hrvat ima kapacitet za igru na obje bočne pozicije u zadnjoj liniji. Diallo je više defenzivno orijentiran, a Karoglan pokušava “probuditi” bočne igrače, dobiti više proboja po tim pozicijama u zamišljenoj napadačkoj igri.

Iz tog razloga se pojavio Sigur kao igrač koji bi mogao donijeti svježinu na lijevoj strani, gdje se Melnjak iz drugog plana ubacivao u napad.

Mogući sastav je stoga ovaj: Lučić - Moufi, Šarlija, Uremović, Sigur - Pukštas, Žaper, Krovinović - Sahiti, Livaja, Trajkovski.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 10:15