Nenad Bjelica i Adrian Leon Barišić

 VLADO KOS/CROPIX Cropix
NEOČEKIVAN TRANSFER

Kod Bjelice je otpisan, bio je i u Hajduku, žele ga Talijani, a na kraju bi ga mogao dovesti - Dinamo?!

U Osijeku ne igra, ali da bi ga se dovelo, trebat će se uplatiti barem 1.5 milijun eura.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. srpanj 2022. 12:52

U petak nam je menadžerskih izvora stigla informacija da Dinamo želi dovesti Adriana Leona Barišića (21), stopera Osijeka, mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine. Zanimljivo, Barišić je počeo u mlađim kategorijama Hajduka, s Poljuda je preselio u mlađe kategorije Dinama, da bi onda preselio u RNK Split, preko kojeg je završio u Osijeku. Prošle sezone odigrao je deset utakmica za drugu momčad Osijeka, sedam minuta protiv Istre 1961 u HNL-u, te kup utakmicu s Rudešom, a onda je u siječnju otišao na posudbu u Frosinone, momčad talijanske Serie B, za koju je odigrao 12 utakmica postigavši jedan pogodak. ali Talijani nisu otkupili njegov ugovor.

Provjerili smo tu priču na još nekoliko adresa, ali nismo dobili odgovor na pitanje je li taj transfer moguć. Naime, teško je vjerovati da bi Dinamo dovodio igrača koji ne igra za prvu momčad Osijeka, koji uostalom nije igrao niti u prvoj europskoj utakmici Osječana protiv Kizližara, a ozlijeđeni su bili Čeberko i Lončar, pa je uz Škorića na poziciji stopera igrao Bralić.

Dakle, u situaciji kad Osijek ima problema na stoperskim pozicijama - Barišić ne igra. To znači da Bjelica u njega ne vjeruje, a zašto bi onda vjerovao Čačić? A naročito što se u toj priči zavrtjela cifra po kojoj bi ga Dinamo trebao platiti više od 1,5 milijuna eura, a cijena na Transfermarktu mu iznosi 900 tisuća eura. Naravno, možda iza činjenice da Barišić ne igra postoje i neki drugi nenogometni razlozi, no nećemo se baviti špekulacijama.

Jasno, treba spomenuti da se Dinamo našao u problemima sa stoperima, na mjesec dana otpao je Josip Šutalo, njegov prezimenjak Boško tek se vraća nakon operacije trbušnog zida, Theophile je ušao u zadnju godinu ugovora....

Priču oko Barišića smo spomenuli jer se pročula u eteru, ali teško je vjerovati da bi se taj transfer mogao dogoditi. No, naravno, znate i sami kako je to kod transfera, nikad ne reci nikad. Ono što danas izgleda nemoguće, možda već sutra postane moguće.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 15:56