VLADO KOS Cropix
ČEKA SE ODLUKA

Kuha se zvučan izlazni HNL transfer: Stigla ponuda za kapetana Osijeka, klub još uvijek važe

Skora pauza za Osijek dolazi u pravo vrijeme, ali nije nemoguće da se svlačionica dodatno osiromaši
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 15. ožujak 2023. 10:01

Bijelo-plavi su zaboravili pobjeđivati. A moraju se brzo sjetiti kako to učiniti jer čitava sezona im izmiče iz ruku.

Idućeg vikenda, kada budu istrčali na travnjak Gradskog vrta u prvenstvenoj utakmici protiv Šibenika, posljednjoj prije reprezentativne stanke, bit će točno 48 dana otkako su proslavili svoj posljednji trijumf, a istovremeno će biti i točno 48 dana otkako su posljednji puta slavili HNL pogodak pred svojim tribinama.

Ono što se u ovom trenutku nameće kao gorući problem Osijeka je realizacija, odnosno, nedostatak iste. U Gradskom vrtu odigralo se 300 prvoligaških minuta otkako je Špoljarić zatresao mrežu Gorice, a u kojima Bijelo-plavi nisu uspjeli zabiti.

- Nogomet je takav da morate biti strpljivi. Vjerujem da su metode koje primjenjujem da poboljšam našu igru, da pokušamo zabiti što više golova, sasvim dobre i da ćemo s vremenom početi zabijati - ne sumnja Borimir Perković kako će se okolnosti promijeniti.

Trenerove metode

Trener Osijeka uvjeren je kako može podići momčad iza koje je niz od sedam utakmica bez pobjede.

- Imam svoje metode, znam kako treba razgovarati s igračima, što im reći... U ovo vrijeme koliko smo zajedno dobio sam jako dobre signale u zbog čega se ne bojim. Samopouzdanje ne smije pasti, ne smijemo spustiti glave dolje, moramo nastaviti raditi jer nema druge nego vjerovati da možemo igrati još bolje, pobijediti iduću utakmicu i onda najbolje iskoristiti prvenstvenu stanku od dva tjedna i to razdoblje u kojem se puno toga može napraviti.

Reprezentativna stanka iz perspektive Osijeka dolazi u pravo vrijeme da u Gradskom vrtu zbiju redove i pregrupiraju se uoči posljednjih deset utakmica sezone u kojima pada odluka.

- Veselim joj se, čekam je... Imamo prije stanke utakmicu protiv Šibenika u kojoj imamo imperativ da moramo pobijediti. I ne treba bježati od tog imperativa, svjesni smo da moramo igrati bolje i kvalitetnije i moramo vjerovati da možemo pobijediti - veli trener Osijeka.

image

Mile Škorić

VLADO KOS Cropix

Borimir Perković dao je u utorak slobodno igračima, a priprema za Šibenik počinje u srijedu. Očekuje se s Nejašmićem u punom pogonu. Idući dani odgovorit će hoće li kiks Čeberka koji je protiv Hajduka u nekoliko sekundi prvo nepotrebno zakuhao opasnost pred svojim vratima, a onda i napravio prekršaj za kazneni udarac koštati Ukrajinca mjesta u momčadi? U kakvom će statusu biti Mijo Caktaš koji je na poluvremenu utakmice protiv Hajduka ostao u svlačionici? Inače, posljednji puta se Caktašu još prije pet godina dogodilo da bude zamijenjen na poluvremenu.

Istovremeno, dobili smo potvrdu kako u klubu iz Wilsonove ulice prijelazni rok u kojem je momčad do sada skraćena za deset imena u odnosu na prvi dio sezone možda još uvijek nisu zaključili. Naime, iz Kine su “zagrizli” za kapetana Bijelo-plavih Milu Škorića. Changzhou Mighty Lionsi nude mu višegodišnji ugovor, podrazumijeva se po financijski boljim uvjetima nego što ih trenutno ima u Osijeku, ali... Iako kapetan i rekorder po broju nastupa za Bijelo-plave nije imun na poziv iz Azije, u Osijeku još uvijek važu. Naime, nakon što je ove zime Bralić poslan na posudbu u Goricu, a nedugo potom Lončar transferiran u poljski Pogon, u slučaju eventualnog odlaska Škorića momčad iz Gradskog vrta bi do kraja sezone ostali na svega dvojici stopera - Barišiću i Čeberku. Tu je, doduše, i Žaper, koji je na toj poziciji igrao u Pomsovoj eri, a koji je dolaskom Perkovića na klupu vraćen na svoju prirodnu poziciju u veznom redu. Epilog oko ponude za Škorića bi se trebao znati idućih dana ili tjedana. Naime, prijelazni rok u Kini traje do 14. travnja, a u tom vremenu zbog reprezentativne stanke odigrat će se još tri prvenstvena kola u HNL-u.

Inače, ove zime već je dvocifreni broj igrača napustio svlačionicu Gradskog vrta - Kleinheisler, Ivušić, Beljo i Lončar su transferirani, s Bartolecom i Manceom su sporazumno raskinuti ugovori, dok su Bralić, Fućak, Petković i Hiroš poslani na posudbe. S eventualnim odlaskom Škorića bijelo-plavu momčad bi tako u jednom prijelaznom roku napustila čitava jedna momčad.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 20:57