Laszlo Kleinheisler je blizu odlaska iz kluba

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
BLIŽI SE RASTANAK

Laszlo Kleinheisler na pragu potpisa za velikana? Ponude pljušte i za brončanog Vatrenog

Mađarski veznjak prema Transfermarktu vrijedi oko dva milijuna eura
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 09. siječanj 2023. 15:04

Laszlo Kleinheisler pred potpisom je za Panathinaikos! Grčki mediji tvrde kako je mađarski veznjak na pragu atenskog velikana, štoviše kako je izričita želja trenera Ivana Jovanovića te kako bi se posao trebao zaključiti u danima koji slijede. Uklapa se to u ono što nam je prije nekoliko dana otkrio sportski direktor bijelo-plavih Ivica Kulešević kako je za mađarskog reprezentativca kojem ističe ugovor s Osijekom interes pokazao jedan "ugledan europski klub" jer to trenutno vodeća momčad grčkog prvenstva svakako i jest. Panathinaikos je, naime, 20 puta osvajao naslov prvaka (posljednji doduše još u sezoni 2009./10.), u vitrinama ima i 19 pokala grčkog Kupa iako posljednjih nekoliko sezona rezultati u Europi nisu u skladu s renomeom kluba. I nakon što se u grčkim medijima pojavila vijest o Kleinheislerovom dolasku u Panathinaikos, Kulešević nije želio potvrditi ima li u tome istine.

- S klubovima s kojima razgovaramo i koji nam pošalju ponudu imamo interni dogovor da to nećemo koristiti u svrhu naše promocije. Bilo bi nekorektno s naše strane da izlazimo s ciframa i imenima klubova - ponovio je sportski direktor Osijeka izrečeno otprije nekoliko dana.

Zaključi li se posao Osijeku će pripasti izvjesna odšteta, a u Gradskom vrtu su očito zadovoljni iznosom s kojim će biti obeštećeni jer u protivnom Kleinheisleru ne bi dali "zeleno svjetlo" za pregovore s grčkim klubom. Pogotovo jer je postojala realna mogućnost da nogometaš koji nije potpisao ponuđeni produžetak ugovora s kojim su čelnici Osijeka još prije nekoliko mjeseci izašli pred njega na ljeto klub napusti bez centa odštete. Doduše, i Osijek je doveo Kleinheislera u veljači 2019. iz kazahstanske Astane bez odštete. O konkretnom iznosu koji bi trebao biti uplaćen na račun bijelo-plavih međutim ne špekuliraju čak ni grčki mediji bliski atenskom klubu. Inače, Kleinheislerova vrijednost na Transfermarktu procijenjena je na dva milijuna eura, milijun manje nego što je bila u ljeto 2021. kada je Europsko prvenstvo odigrao u velikom stilu, čak bio i proglašen za igrača utakmice u dvoboju Mađarske i Francuske.

Koliko ima istine u tvrdnjama iz više grčkih izvora moglo bi se znati već u utorak za kada je najavljeno kako bi se mađarski veznjak trebao priključiti pripremama bijelo-plavih u Umagu. On se, naime, zbog crijevne viroze praćene visokom temperaturom nije našao u klupskom autobusu koji je prije tjedan dana odvezao njegove suigrače na završnicu priprema u Istru nego je ostao u Osijeku. Iza Kleinheislera je najbolja polusezona u dresu Osijeka u kojoj je u 23 utakmice u svim natjecanjima zabio ukupno osam golova i imao još dvije asistencije suigračima, no u redovima bijelo-plavih imaju spremno riješenje. Naime, sjajan ofenzivni učinak mađarskog nogometaša trebao bi nadomjestiti Kristijan Lovrić koji je prvi dio sezone propustio zbog problema s trbušnim zidom (odigrao je svega četiri utakmice), a koji u zimskim pripremama izgleda odlično. Inače, mađarski veznjak za Osijek je upisao 131 nastup (gotovo koliko i za preostalih šest klubova za koje je nastupao tijekom karijere) uz učinak od 21 pogotka i 15 asistencija.

Kleinheisler bi, dakle, u idućim danima mogao postati treći nogometaš Osijeka koji je obukao zeleni dres atenskog kluba, ali i prvi koji je to napravio u izravnom transferu. Mario Galinović u ljeto 2004. u Panathinaikos je došao iz redova danas ugaslog Kamen Ingrada, dok je Dumitru Mitu istog ljeta zadužio opremu atenskog kluba nakon transfera iz Dinama. Osijeku je ovo prvi puta da posluje s klubom iz zelenog dijela Atene, do sada su dva puta zaključili posao s najvećim rivalom Olympiakosom iz kojeg su svojedobno dovedeni Ivica Ivušić i Brazilac Igor Silva.

Kako neslužbeno doznajemo, uz Kleinheislera postoje još tri - četiri konkretne ponude za Osijekove igrače, navodno u ovom trenutku najviše interesa ima za Ivicu Ivušića, a neki su pregovori već u poodmakloj fazi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 04:25