VLADO KOS/Cropix
PIŠE DAVORIN OLIVARI

Leko je u Gradskom vrtu dobio puno više od tri boda. Osijek? Ako će ovako igrati, novi stadion zjapit će prazan

Znate kako je u Splitu, vjerojatno će radikalni vjernici u Hajdukovu titulu opet dobiti nadu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. ožujak 2023. 16:53

Kad je Hajduku teško i kad suze teku, otputuje na izlet u Slavoniju i odmah se vrati s osmijehom i u dobrom u raspoloženju. Osijek je lijek za sve hajdučke rane. Nakon pobjede u četvrtfinalu Kupa, Majstor s mora opet je trijumfalno prošetao Gradskim vrtom.

Bitna je to bila pobjeda za društvo Ivana Leke, itekako je trebala nakon dva uzastopna prvenstvena poraza od Dinama i Lokomotive, u kojima je inkasirano čak osam pogodaka. Leko jučer može biti zadovoljan zbog još jedne činjenice - Hajduk prvi put u ovoj proljetnoj sezoni nije primio pogodak! Konačno je ta obrana, koja je uglavnom imala rupe poput švicarskog sira, sve izdržala. Leko je izgleda uspio posložiti svoje obrambene redove poput Maginot linije. Možda je to i veći dobitak nego tri boda osvojena u Osijeku. Jer, kako je izgledalo ovog proljeća, bila je sigurna oklada “Hajduk prima gol”. Sad su Splićani dali misliti kladiteljima. Je li to samo slučajni bljesak ili je ozbiljna priča?

Inače, Hajduk je bio dominantna momčad, mogao se Majstor s mora i većom gol-razlikom vratiti u grad pod Marjanom. Promašilo se još dosta toga, što se i nije trebalo promašiti. Ali nema veze kad se radi o Hajduku, jučer su trijumfom zabetonirali drugo mjesto, a znate i kako je u Splitu, vjerojatno će radikalni vjernici u Hajdukovu titulu sada opet dobiti neku nadu. Sitna je i vjerojatno neostvariva, ali veselit će ih.

Osijek je, pak, debelo razočarao. Nakon boda u Maksimiru možda se pojavila fatamorgana da stvari idu nabolje. Međutim, i u tom zagrebačkom ogledu Osječani su bili podređeni Dinamu, valjda samo Bog zna kako Čačićeva momčad nije uspjela pobijediti. Osijek je ovog proljeća baš loš, imate dojam da ne mogu zabiti gol i da igraju nekoliko utakmica uzastopno. Toliko nemoćne igre prema naprijed, toliko krivih dodavanja, užasnih i očajnih rješenja. Doslovno da čovjek ne povjeruje na što je spala momčad iz Gradskog vrta.

Imat će najljepši stadion u Hrvatskoj, ali mogao bi zjapiti prazan ako će i dalje nuditi ovakve igre. Ako se nešto bitno ne popravi u njihovim izvedbama, gotovo je sigurno da gube treće mjesto na ljestvici, a mogli bi ispasti iz svih europskih kombinacija. Bio bi to popriličan udarac za klub koji je nekad imao velike ambicije.



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘

"Oni ne igraju nogomet, potrošili su veliki novac i 2-3 godine radili uzaludan posao." Tim je riječima Ilija Lončarević u podcastu ‘VAR soba‘ komentirao situaciju u kojoj se Osijek trenutno nalazi. Hoće li slavonski klub zadržati mjesto koje vodi u Europu? Hoće li odnos između Darija Šimića i Ante Čačića narušiti odnose u svlačionici? Je li Hajduk izašao iz krize? Kako će se rasplesti borba za opstanak? Odgovore na ta i druga pitanja potražite u novom izdanju podcasta ‘VAR soba‘:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. srpanj 2024 05:32