VLADO KOS/CROPIX
NEZABORAVNI DAN

Luda večer u Osijeku: Svi su gledali Lovrića, ali jedan drugi trenutak bio je najvažniji i najemotivniji!

Novo pojačanje upitano je i o drugim ponudama, navodno su u igri bili i Galatasaray i Hajduk...
Piše: Nikola Patković/Jutarnji listObjavljeno: 16. veljača 2022. 18:19

Kakva večer u Gradskom vrtu! No, iako je sve bilo usmjereno na doček Kristijana Lovrića, krenut ćemo od finala večeri, jer je to bio, odgovorno tvrdimo, najvažniji, najemotivniji i najveći trenutak te nezaboravne večeri.

Utorak, 15. veljače 2022. godine ostat će upamćen kao dan kada je ponovno javno ozakonjena ljubav navijača Osijeka i Nenada Bjelice. Ljubav koja zapravo nikad nije bila ugašena. Istina, bili su navijači ljuti, razočarani, frustrirani kada je Bjelica postao trener Dinama. Bilo je nakon toga svega, ljubav je utihnula, ali ugasila se nije. On, pak, nikad nije krio koliko voli Osijek. Kada se prije godinu i pol dana vratio nitko se nije bunio. Ali, nitko ga nije ni slavio.

Lovrić na predstavljanju, video: Vlado Kos/Cropix:

No, svo ovo vrijeme taj miris ljubavi strujao je Gradskim vrtom, sve dok u utorak nije eksplodirao i kada se kao finale jedne prekrasne večeri ispod 'zapada' zaorilo: "Bjelica Nenad, Bjelica Nenad...". On, koji je cijelo vrijeme bio u pozadini, prepustivši pozornicu Lovriću, samo se na kratko pojavio na vratima i mahnuo ljudima. Nismo bili dovoljno blizu da vidimo, ali sigurni smo da su mu oči zasuzile. Osijek ponovno i javno voli Bjelicu. Napokon! Dan poslije, na predstavljanju Lovrića, trener se osvrnuo i na to.

- Naravno da je to lijepo čuti, hvala im na toj podršci koja mi puno znači. Moj odnos sa navijačima dok sam igrao bio je sjajan, kao i u ovom periodu kada sam trener. Važno mi je da navijači budu podrška našim igračima, njima je to jako važno – rekao je Bjelica.

image

Nenad Bjelica

VLADO KOS/CROPIX

Euforija je zahvatila Osijek, a Lovrićev dolazak konačna je potvrda Osijekovih izgleda u borbi za titule. One su sada objektivnije nego ikad prije. Gorjele su ispod 'zapada' baklje, odjekivale petarde, netko je aktivirao i vatromet..., slavio se Lovrićev dolazak i kao nagrada igraču koji je inzistirao na dolasku u Osijek i tako osvojio navijački puk, ali prvenstveno se slavila šampionska ambicija kluba.

Nenad Bjelica ove je zime kostur momčadi kojeg čine Ivušić, Škorić, Kleinheisler, Mierez, Fiolić, Nejašmić, Žaper, Jugović... osnažio s 'kapitalcima' Caktašem i Lovrićem, otkrićem Fućkom i Osijek sada ima sve što mu treba za najviše ciljeve. Obrana i defenzivna igra pod Bjelicom je ionako dovedena do savršenstva, a sada je i ofenzivni dio pojačan do te mjere da će suparnicima biti prava enigma kako će se braniti protiv takve moći. Karakter trenera i igrača, pak, nije bio upitan.

Lovrić, pak, nije želio komentirati koji su još klubovi bili u igri, a navodno je riječ o Galatasarayu i Hajduku: - Moja opcija bio je samo Osijek – kazao je Lovrić, dodavši i da je još u šoku zbog dočeka koji mu je priređen.

- To je samo bila potvrda topline koju sam osjetio dolazeći u Osijek dok je u ŽNK Osijek igrala moja supruga Monika. O klubu, pak, ne treba trošiti riječi. Raduje me borba za oba trofeja uz daleko najboljeg trenera u Hrvatskoj, a ja ću se truditi ovdje biti i bolji nego u Gorici, poraditi i na defenzivnoj igri... Ovaj klub, šef, grad, navijači zaslužuju da budem još bolji i opravdam povjerenje koje su mi ukazali – poručio je Lovrić, koji se zahvalio i Gorici na svemu što mu je pružila, dok je Bjelica zahvalu poslao i Nenadu Črnku, kazavši kako je dogovor postignut za 45 minuta, "ali su predradnje bile dugačke i stresne."

image

Ludi doček za Lovrića u Osijeku

GRADIMIR ĐUKARIć

Osijek je, inače, u novi lov na Lovrića krenuo još u četvrtak, pa se Bjelica zabrinuo zbog ozljede koju je Kristijan zaradio u subotu protiv Dinama, ali pokazalo se da je riječ o lakšoj ozljedi. Bjelici je jedino žao što nijedan Lovrićev udarac nije završio iza Livakovića "ali, imat će prilike to popraviti za 10 dana ovdje protiv Dinama."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 05:05