DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
NEOČEKIVANI KIKS

Ma kakva Sevilla!? Nakon zadnje predstave sve je jasno, Dinamo protiv Osijeka igra utakmicu svih utakmica

Pobjeda u Osijeku vratila bi Dinamo na pravi put. Jedino, sad je ta pobjeda imperativ
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 20. veljača 2022. 22:15

Dinamo je odigrao najlošiju utakmicu proljeća, a prvo poluvrijeme bilo je najlošije čitave HNL sezone! Kao da su Dinamovi nogometaši mislili da će se Lokomotiva 'odraditi' sama, da će dečki s Kajzerice skinuti gaće čim istrče u Maksimir. Kao da nisu očekivali da će se igrači Silvija Čabraje bacati na glavu, na svaku loptu, Lokomotiva je išla na pobjedu i, do pred sam kraj, bila joj je i bliža, Dinamov junak bio je Dominik Livaković s dvije sjajne obrane!

A svoju najbolju šansu Modri su imali u 'ho-ruk' završnici, Šutalo je pucao glavom, a vratar Nevistić briljantno spasio mrežu. Nevistić je, inače, Dinamov golman na posudbi u Lokomotivi, ali nema popusta za Modre, nema više laganih bodova, za svaku se pobjedu moraju pomučiti. Ove nedjelje nisu našli put do gola, izgubili su dva važna, velika boda u borbi za naslov, tamo gdje su se i sami najmanje nadali.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Inače, bila je ovo prva utakmica u HNL-u ovog proljeća u kojoj nismo vidjeli golove, a Lokomotiva je trenutno momčad koja je Modrima otkinula najviše bodova ove sezone, čak pet! Da, promijenila se potpuno ta krivulja, od 'lagane šetnje' i sigurnih bodova, do utakmice u kojoj Dinamo mora do zadnje minute strepiti i drhtati čak i za remi. Ako Modri na kraju ne osvoje naslov, zahvalnica onoga tko osvoji pehar trebala bi doći i na Kajzericu.

Naravno, Lokomotiva je potpuno zasluženo uzela taj bod, nema se 'lokosima' ništa prigovoriti, poginuli su u toj borbi, što je još jedna potvrda kakav je HNL ove sezone i kako, za većinu klubova, nema laganih utakmica. A koliko je za Dinamo to bila loša, čak i bizarna večer, pokazuje ozljeda Ademija, stradao je od svog suigrača, Mišića i pitanje je hoće li biti spreman za Sevillu.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Iako, nakon ove utakmice o Sevilli malotko i razmišlja, za Dinamo je utakmica svih utakmica iduće nedjelje u Gradskom vrtu. Ovaj kiks, dva izgubljena boda, stvorila su Modrima nepredviđene, velike probleme, svima je jasno da u Osijeku Dinamo mora po pobjedu! Naravno, da bi tako i bilo, mora Kopićeva momčad rapidno podići razinu izvedbe, ali to je Dinamo već jednom napravio ove sezone. Nakon onih blijedih izdanja protiv Šerifa, istrčao je na nabrijani Osijek u Gradskom vrtu i odigrao ponajbolju partiju sezone, zasluženo slavio 0:2. Dva planirana boda otišla su u vjetar, ali pobjeda u Osijeku vratila bi Dinamo na pravi put. Jedino, sad je ta pobjeda imperativ, a poraz uopće ne smije biti opcija!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 03:17