ANTE CIZMIC Cropix
NIJE OTIŠAO ZA SPLIT

Marko Livaja je i dalje u Osijeku i među kandidatima za derbi, Hajduk bez njega ima poraznu statistiku

Splićani su bez njega odigrali ukupno četiri utakmice. Samo su jednom remizirali
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. kolovoz 2022. 11:46

Marko Livaja je nakon vijesti o tragičnoj smrti oca još uvijek s Hajdukom u Osijeku te za sada nema naznake da večeras neće igrati derbi u Gradskom vrtu.

Inače, Livaja ove sezone još nije propustio utakmicu za Bijele, a otkako se vratio na Poljud samo tri puta nije kandidirao u prvenstvenim utakmicama Hajduka. Hajduk je bez Livaje dvije utakmice izgubio (Šibenik 2:0, Dinamo 2:0), a jednom je remizirao (Slaven Belupo 0:0). Utakmica protiv Dinama nije bila važna, jer je Hajduk već izgubio prvenstvo, ali porazi od Šibenika te remi u Koprivnici vjerojatno su Hajduk izravno koštali naslova prvaka. Hajduk je bez Livaje prošlog ljeta odigrao i jednu europsku utakmicu. I odmah je izgubio, odnosno ispao od Tobola.

Valdas Dambrauskas ima nekoliko opcija za pronaći zamjenu Livaji, u slučaju da on ipak neće moći igrati. Nikola Kalinić bi mogao zaigrati sa zaštitnom maskom, nakon što je dobio gadan udarac u lice još u prvoj utakmici s Villarrealom. Kalinić je i prije toga imao dugu stanku zbog slomljenog prsta na stopalu, pa sigurno nije u punoj formi, ali jedini je koji na dobar način može zamijeniti Livaju.

Ima Dambrauskas i mogućnost na teren poslati Mlakara, ali Slovenac ove sezone u pet nastupa još uvijek ima praznu rubriku golovi, a i posljednji je gol zabio još 5. veljače u pobjedi (4:0) protiv Gorice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 19:03