MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix
OKO SOKOLOVO

Mateo Beusan u nevjerici: ‘Bio je penal k‘o kuća! Pod čijim pritiskom je popustio, e to ne razumijem...‘

‘Meni nije jasno što tu Pajač radi u VAR sobi. Jović je najbolje vidio taj detalj!‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. travanj 2022. 13:30

Sudac derbija Fran Jović bio je definitivno najslabija karika derbija u Gradskom vrtu. Dvaput je poništio svoje vlastite odluke na intervenciju VAR-a, imao je i problema s opremom... Iskusnom sucu stvarno nikako nije išlo. Evo što o svemu kaže naš veliki sudački stručnjak Mateo Beusan.

- Jović je sudio vrlo nesigurno, iznenađujuće za njega, s obzirom na dosadašnju karijeru - kazao nam je u uvodu Beusan.

Vrlo iscrpno nam je objašnjavao situacije koje su podigle najviše prašine.

- Dakle, već u petoj minuti nije dosudio očigledan prekršaj nad Lovrićem na osamnaest metara od gola. U sedamnaestoj minuti nije dosudio klasični jedanaesterac nad Krovinovićem. Bio je to jedanaesterac 'ko kuća'. Meni nije jasno što tu Pajač radi u VAR sobi. Jović je najbolje vidio taj detalj. On se nalazio u najboljoj poziciji, njegova reakcija je bila fantastična. Vidio je udarac i nogu Krovinovića i dosudio je opravdano kazneni udarac.

Onda počinje show...

- Nakon dvije minute, njega zove VAR da to ide provjeriti. Sad postavljam jedno pitanje. Da li će netko do stotinu ljudi kazati da tu nije bilo kontakta? Kako VAR soba može tvrditi da je to bila očigledna pogreška? Kako može natjerati Jovića da to ide gledati? I on popusti... Pod čijim pritiskom, ja to ne znam. Jednostavno ne razumijem.

Onda je objasnio situaciju iz 29. minute...

- To je bila još gora odluka, koju je donio vjerojatno pod dojmom odluke iz 17. minute. Sudi Lovrićevo simuliranje, daje mu drugi žuti karton, što je isključujući crveni. U derbiju donijeti takvu odluku, pa i da je Lovrić simulirao, nije pametno. Trebaš biti inteligentan i to ne suditi. Da ne govorim da je i taj jedanaesterac bio 'ko kuća'. I tu je VAR odlično postupio.

Beusanu nije jasna još jedna odluka.

- Zašto je Ferro dobio žuti karton? Nije svaki prekršaj ili lagano gaženje za žuti karton. Idemo dalje... Ponašanje Sahitija nije bilo primjereno, a nije bilo kažnjeno. Jović je bio potpuno zbunjen. Sjetite se kad je pogledao onaj prvi detalj, jedanaesterac nad Krovinovićem. Gledao ga je skoro minutu, pa je napravio metar i pol u teren, pa se onda opet vraćao gledati. Nije bio uopće siguran u svoju odluku. Pa na kraju je imao i veliku nesreću s komunikacijom, s opremom. Pa i tu trebaš biti inteligentan. Izdrži tih nekoliko minuta bez toga, a ne da si opet u centru pažnje preko tri minute. Zaista mi nije jasno što se Joviću dogodilo u Osijeku. Žao mi je, došao je do druge jakosne skupine UEFA-e, ali nisam siguran da je u formi.

Hoće li Jović dobiti prolaznu osjenu?

- Vjerojatno hoće...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 13:22