Laszlo Kleinheisler se prometnuo u najjaču kariku Osijeka















 

 VLADO KOS Cropix
OSIJEK MU NUDI NOVI UGOVOR

Mierez se vraća u formu, Ivušić briljira, Caktaš zabija, no jedan igrač ima poseban status među navijačima

U online anketi za najboljeg nogometaša Osijeka u rujnu premoćno je izabran Laszlo Kleinheisler
Piše: JL.Objavljeno: 29. rujan 2022. 17:32

Ni golgetersko buđenje među navijačima obožavanog Ramona Miereza, konstantno visoka forma reprezentativnog vratara Ivice Ivušića, pa ni dva gola Mije Caktaša u prvoj pobjedi Osijeka na Rujevici nakon čak pet godina nisu im bili dovoljno da ih navijači proglase najboljim igračem mjeseca u redovima Bijelo-plavih.

U online anketi za najboljeg nogometaša Osijeka u rujnu premoćno je izabran Laszlo Kleinheisler. Mađarski reprezentativni veznjak osvojio je trećinu, odnosno 33 posto svih glasova i laskavo priznanje dobio ispred Ivušića (19 posto glasova) te sve boljeg Miereza (12 posto)...

Napokon proigrali

U mjesecu u kojem su navijači Bijelo-plavih opet imali dovoljno razloga za zadovoljstvo, u kojem je momčad iz Gradskog vrta napokon proigrala nakon neočekivano slabog ulaska u sezonu i osvojila sedam od mogućih devet prvenstvenih bodova (Šibenik 1:1, Rijeka 0:3, Gorica 0:1) te slavila na dva gostovanja na kojima godinama nije, Kleinheisler je odigrao veliku ulogu. Zabio je protiv Šibenika te upisao asistenciju Mierezu za gol na Rujevici.

Brojke, pak, sugeriraju kako Kleinheisler (prošle sezone najbolji Osijekov pojedinac u tradicionalnom izboru Kohorte) igra jednu od najboljih sezona otkako je došao u Gradski vrt. Njegov ofenzivni doprinos neusporediv je s onim iz prošle sezone. Naravno, na bolje. U aktualnom prvenstvu se tri puta upisao u strijelce (uz još jedan gol u neuspješnim kvalifikacijama za Konferencijsku ligu) i tako već nadmašio svoj golgeterski učinak iz prethodne (u kojoj je zabio tek dva prvenstvena gola). Pritom, dva od tri pogotka zabio je udarcima izvan kaznenog prostora, a u toj kategoriji u HNL-u trenutno nema igrača s boljim učinkom (Erceg i Atanasov također su dva puta bili strijelci izvan 16 metara). Bijelo-plavi, doduše, nisu ove sezone na najbolji način kapitalizirali Kleinheislerove golove. U tri utakmice u kojima je mađarski veznjak bio strijelac, Osijek je osvojio tek jedan bod, doživio je dva poraza te jednom odigrao neodlučeno. Inače, u 10. prvenstvenih kola Kleinheisler je već supotpisao četiri gola Bijelo-plavih što dodavanjem, što izborenim te kasnije realiziranim kaznenim udarcem. Prošle sezone, za usporedbu, u statističkim kolonama nije imao niti jednu jedinu upisanu asistenciju!? U zbiru golova i asistencija Laci je ove sezone i najkonkretniji Osijekov igrač. Njegova zasad najbolja polusezona među Bijelo-plavima bila je u proljeće 2021. kada je zabio šest golova i upisao četiri asistencije. Do konca prvog dijela sezone, a preostalo je za odigrati još sedam ligaških utakmica prije prvenstvene stanke, taj učinak bi mogao nadmašiti.

Nije prošao pripreme

Zanimljivo je pritom kako Kleinheisler zbog ozljede koljena koju je zadobio na reprezentativnom okupljanju u lipanjskom prozoru Lige nacija nije niti prošao pripreme s Bijelo-plavima...

Laszlo Kleinheisler će biti jedan od najjačih Osijekovih aduta i u idućem prvenstvenom kolu, a Lokosi baš ne vole vidjeti mađarskog veznjaka s druge strane terena. Iz njegove perspektive dojam je, naravno, potpuno drugačiji, Lokomotiva je, naime, protivnik protiv kojeg Kleinheisler zbirno (golovi i asistencije) ima najbolji ofenzivni učinak u karijeri. Naime, četiri puta je do sada tresao mrežu Lokosa i još tri puta asistirao suigračima za golove. Ove sezone energični veznjak bijelo-plavih je već zabio Lokomotivi. Taj njegov gol donio je Osijeku prednost u Kranjčevićevoj, ali na koncu ne i bodove. Bilo je to, inače, i prvi puta da je Kleinheisler zabio, a da je Osijek izgubio.

Uskoro pred Laszla s novim ugovorom

Samo su trojica stranih nogometaša - Bakir Beširević (327), Dumitru Mitu (196) i Dmitro Lopa (129) - u eri HNL-a odigrali više utakmica za Osijek od Laszla Kleinheislera koji je do sada 122 puta nosio dres Bijelo-plavih i pritom zabio 17 golova i njih još 15 namjestio. A u Gradskom vrtu vjeruju kako će i u budućnosti Laci oduševljavati navijače. Mađarski veznjak je, naime, ušao u posljednju godinu ugovora s Osijekom, a klub će, kao i prošle jeseni, pred njega izaći s konkretnom ponudom za produžetak suradnje. (gđ)

Svi reprezentativci od četvrtka opet u treningu

Manje-više svi Osijekovi reprezentativci vratili u rad s ostatkom momčadi. Žaper i Nejašmić koji su bili u U-23 reprezentaciji koja je igrala prijateljsku utakmicu protiv Katara u treninzima su još od prošlog tjedna iako su preskočili turnir u Vukovaru na kojem su Bijelo-plavi nastupili prošlog vikenda, Ivušić i Kleinheisler također su se priključili suigračima, a od četvrtka će u Gradskom vrtu biti i Beljo te Janjić i Bakić čime će Rene Poms opet imati sve igrače na raspolaganju. U Gradskom vrtu moraju biti zadovoljni jer su igrači Osijeka u svojim nacionalnim momčadima imali zapažene uloge. Beljo je zabio gol za U-21 reprezentaciju u prvoj utakmici doigravanja za Euro protiv Danske, Janjić je bio strijelac u trijumfu U-21 selekcije Crne Gore protiv Malte u utakmici u kojoj je za jedan gol asistirao Bakić. Žaper je bio kapetan U-23 reprezentacije protiv domaćina idućeg SP-a, a u toj utakmici Nejašmić je na terenu proveo sat vremena. Kleinheisler je, pak, sudjelovao u velikoj pobjedi Mađarske protiv Njemačke u Leipzigu te porazu od Talijana kojim je Laka konjica propustila priliku za plasman na završni turnir Lige nacija. U posljednjem reprezentativnom prozoru tek Ivušić nije dobio minutažu. (gđ)

Novi dan, novi slučajevi viroze

Viroza kvari planove Renea Pomsa s treninzima. U Gradskom vrtu radi se u tjednu pred nastavak prvenstva intenzivno, dva puta dnevno i u prijepodnevnom i u poslijepodnevnom terminu, ali broj igrača koji su privremeno izvan trenažnog procesa povećao se i drugi dan za redom. Srećom u pitanju nisu ozljede. Naime, petorici nogometaša iz svlačionice Bijelo-plavih koji su već bili izvan stroja zbog viroze priključila su se u srijedu još dvojica. Naravno, svi virozni igrači su preventivno testirani na koronavirus koji je u nekoliko navrata do sada desetkovao momčad iz Gradskog vrta, a rezultati su bili negativni. (gđ)

Kleinheisler za Osijek

122 utakmice

8546 minuta

17 golova

15 asistencija

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 16:30