Ivan Cvijanović u dresu U-19 reprezentacije Hrvatske

 ROBERT FAJT/CROPIX Cropix
KONAČNO

Mladi Vatreni nakon osam mjeseci vraća se na teren, uskoro bi mogao osvanuti i u udarnoj postavi kluba

Mladić iz Osijeka koji pokriva pozicije lijevog beka i stopera dobro bi došao treneru Perkoviću
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 27. ožujak 2023. 21:32

Nakon osam mjeseci jedan igrač u Gradskom vrtu je skinut s popisa ozlijeđenih. Ivan Cvijanović, mladi branič koji je ljetos teško stradao u posljednjoj pripremnoj utakmici pred početak nove sezone, napravio je veliki korak prema potpunom povratku nogometu.

Kako je ranije bilo i dogovoreno, Cvijanović je dobio uvodnih pola sata u trećeligaškom okršaju B-momčadi Bijelo-plavih (koja se, inače, s koncem sezone gasi) protiv Bjelovara. Bila mu je to prva utakmica još od konca srpnja prošle godine kada su mu u prijateljskoj utakmici protiv mađarskog Kecskemetija stradali ligamenti koljena. Iza 19-godišnjeg nogometaša je operacija, višemjesečni oporavak i došlo je konačno i vrijeme za povratak nogometu. Borimir Perković u ponedjeljak poslijepodne izvest će momčad na trening, a Cvijanović bi se tada trebao priključiti normalnom trenažnom procesu sa suigračima. Do sada je, zajedno s Petrom Brlekom koji se oporavlja od identične ozljede, trenirao odvojeno od momčadi.

Za Cvijanovića bi se, s obzirom na stupanj oporavka, moglo očekivati da će se do konca sezone naći u konkurenciji za najbolju momčad i tako treneru Perkoviću dati novu mogućnost izbora s obzirom da mladi reprezentativac Hrvatske (a odigrao je do sada 18 utakmica za mlađe nacionalne selekcije od U-17 do U-20 u kojima je nerijetko bio i kapetan) pokriva pozicije lijevog beka i stopera.

To, međutim, nažalost ne vrijedi za Brleka. Iskusni veznjak stradao je jesenas u kup-utakmici protiv Papuka u Orahovici. Ovo mu je već drugi put otkako je Gradskom vrtu da je izvan momčadi na dulji period. Ali i da prolazi kroz istu muku. Nedugo po dolasku u Osijek, već u šestoj utakmici za Bijelo-plave, stradali su mu ligamenti desnog koljena, nakon čega je osam mjeseci bio izvan terena. U tom je vremenu propustio 37 utakmica. Samo godinu i pol dana kasnije opet su mu stradali ligamenti koljena, ovog puta lijevog. Dvije najteže ozljede s kojima se morao nositi u profesionalnoj karijeri Brlek je tako doživio za vrijeme boravka u Gradskom vrtu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 23:54