TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
VALDAS DAMBRAUSKAS

‘Mogu obećati da se ne idemo u Osijek braniti! Idemo se nametnuti, igrat ćemo napadački i preuzeti rizik‘

Hajduk i Osijek u nedjelju u Gradskom vrtu igraju susret 29. kola HT Prve lige
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 01. travanj 2022. 13:31

Utakmica je na rasporedu od 19.30 sati, a najavio ju je trener Bijelih, Valdas Dambrauskas, koji je na Poljudu održao konferenciju za medije prije puta u Osijek.

Kakva je situacija sa Sahitijem i Ljubičićem? I općenito tko je sve na raspolaganju?

- Situacija je relativno dobra, ali nije 'stopostotna'. No, tako je u svakom klubu. Lovrencsics je suspendiran, a Ljubičić je danas napravio prvi trening u posljednja dva tjedna, tako da će ostati u Splitu. Ostali su manje-više dobro, Simić se vratio i putuje s nama. Sutra, ili možda čak u nedjelju ujutro, donijet ćemo konačnu odluku o tome koja će momčad istrčati protiv Osijeka. Sahiti je u redu i putuje s nama, prenosi Dambrauskasove riječi Slobodna Dalmacija.

Ovo je borba za prvo mjesto i pobjeda je imperativ. Kakvog Hajduka možemo očekivati?

- Igramo najvažnije utakmice od studenog i svaka utakmica je najvažnija. Ova utakmica je važna, ali i svaka sljedeća, jer kada se boriš za nešto svaka utakmica je važna. Ali trenirali smo dobro, u dobroj smo atmosferi. Napredujemo, imamo još videoanalizu i trening, tako da mislim da ćemo biti spremni. U nedjelju trebamo izaći i preuzeti rizik, biti napadački i nadam se da ćemo se vratiti s tri boda.

U Osijeku su Caktaš i Nejašmić. Osim njih dvojice, što još možemo očekivati od Osijeka?

- Na svakom treneru je da motivira svoje igrače. Svaki put kada igrač igra protiv svog bivšeg kluba posebno je motiviran, ali mi tu ne možemo ništa. Trebamo se fokusirati na nas. Osijek se ne nalazi slučajno tu gdje jest. Imaju dobru ekipu, dobrog trenera, ali ja mislim da mi imamo najbolju ekipu i da će igrači biti spremni.

Osijek je defenzivna ekipa, a prema najavama nedostajat će im trojica igrala iz obrane...

- Mislim da su oni ekipa koja stalno prokušava pronaći protivnikove slabosti i iskoristit ih. Moramo biti spremni na iznenađenja, ali moramo kontrolirati ono što možemo. Ne možemo kontrolirati Osijek, ali možemo naš pristup. Igramo protiv dobre ekipe, ali vjerujem u naš potencijal i postajemo jedna od najboljih napadačkih ekipa u ligi. Trebamo pronaći balans, ali zaista vjerujem u igrače koje ću imati na raspolaganju.

Kačaniklić se vratio nakon dugo vremena i igrao je vrlo dobro protiv Radomlja. Pričalo se o njegovom transferu... Vidite li ga blizu prve momčadi?

- On je apsolutno sjajan igrač i čovjek i sretan sam što ga imam u ekipi, Te glasine znače da bismo trebali biti sretni što su druge momčadi zainteresirane za naše igrače. Trenira posljednja tri tjedna bez poteškoća, odigrao je dobro protiv Radomlja, ali ne može ga mjeriti prema tome. Njegove dobre predstave trebaju doći protiv kvalitetnijih ekipa. On ima kvalitete koje nam trebaju i siguran sam da ćemo pronaći način kako ga uklopiti u budućnosti.

Derbiji su uglavnom utakmice bez puno golova...

- Mogu obećati da se ne idemo u Osijek braniti i čekati prilike. Idemo tamo nametnuti se, igrati napadački i preuzeti rizik. Siguran sam da možemo probiti Osijekovu obranu, ali igrači će morati pronaći rješenje na terenu. Mali detalji će presuditi, trebamo biti efikasni ispred gola. To nismo bili u nekim proteklim utakmicama i nadam se da će u nedjelju biti drugačije.

Bit će važno postići prvi pogodak, jer i Hajduk i Osijek su dobri kada povedu...

- Gol uvijek pomaže, pogotovo ako zabiješ dva u prvom dijelu. Onda dođu i treći i četvrti i to nam je uvijek planu.

Koliko je pauza pomogla ili odmogla nakon one uvjerljive predstave protiv Lokomotive?

- Obično čekaš pauzu jer misliš da ćeš onda imati vremena trenirati i raditi na nečemu, ali kada pobijediš Lokomotivu na onaj način onda želiš igrati odmah sutra protiv Osijeka. Sada je prošlo puno vremena, neki igrači su bili s reprezentacijama i tek smo danas svi zajedno odradili trening. To je prilika da se pokažu oni koji igraju malo manje, ali igrači si međusobno nedostaju i vidi se odmah danas kako se atmosfera promijeni kad su svi na okupu. Tako da, pozitivnih i negativnih stvari, ali znam da je uvijek teško igrati prvu utakmicu nakon stanke. Ali kako je nama, tako je i njima - zaključio je Dambrauskas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 21:28