Dion Drena Beljo je već zaigrao za Augsburg

 KOLBERT-PRESS/ULRICH GAMEL/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Kolbert-press/ulrich Gamel/Imago Sportfotodienst/Profimedia
SLAVONSKI MERCATO

‘Možemo uspjeti bez dvojice važnih igrača koji su otišli, ali stalno ćemo morati biti na maksimumu‘

Trener Rene Poms na kraju priprema ne plače za odlascima Diona Drena Belje i Laszla Kleinheislera.
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 17. siječanj 2023. 15:35

Koncem prošlog tjedna, u nešto više od 24 sata lice momčadi iz Gradskog vrta se bitno promijenilo. S financijske strane Osijek je odlično prošao. Sportski direktor Ivica Kulešević ispregovarao je dva posla koja su napunila klupsku blagajnu. Za Laszla Kleinheislera, energičnog mađarskog veznjaka i jednog od najboljih igrača prvog dijela sezone u HNL-u, Osijek je “uhvatio posljednji vlak” za zaradu. Na nogometašu kojem je na ljeto isticao ugovor i koji bi Gradski vrt već za nekoliko mjeseci mogao napustiti bez eura odštete nakon što nije prihvatio prijedlog kluba za produžetak suradnje, a Osijek mu je nudio trećinu veća primanja u odnosu na one koje je imao do sada, Bijelo-plavi su uprihodili 600.000 eura i bonuse koji će ovisiti o rezultatima Panathinaikosa u Europi. Ispregovaran je također i postotak od njegovog eventualnog transfera iz grčkog kluba. Dion Drena Beljo će, pak, Osijeku donijeti rekordnu zaradu na nekom odlaznom transferu. U fiksni dio, kojeg Bijelo-plavi dijele s igračem i s Istrom, ugrađeni su lukrativni bonusi na ime kojih će sjesti milijuni na račun kluba. Međutim... Osijek je s druge strane ostao bez strijelaca 14 prvenstvenih golova u prvom dijelu sezone (Beljo osam, Kleinheisler šest), a koji su u 29 HNL pogodaka bijelo-plavih sudjelovali i s još šest asistencija (Kleinheisler četiri, Beljo dva).

- U ovom slučaju postoje dva lica. Jedno je da kada su vaši igrači privlačni jačim klubovima iz jačih liga onda znate kako ste napravili dobar posao, da su igrači napredovali... A drugo lice je kako će nam nedostajati. Zabili su dosta golova u prvom dijelu sezone, puno su značili za našu igru, posebno posljednjih mjeseci koje su odigrali na zaista visokoj razini, ali i to je dio nogometa - kazao je trener Rene Poms.

Napadačka rješenja

Šef struke u Gradskom vrtu nije od onih koji će se osvrtati u prošlost nego gleda u budućnost.

- Mi i dalje imamo jako kvalitetne igrače u momčadi, pogotovo na Kleinheislerovoj lijevoj strani. Kristijan Lovrić svakim danom napreduje i vraća se na razinu na kojoj je nekada bio. Naravno, trebat će mu utakmice i nadam se da će mu i navijači dati potrebno vrijeme da dobije na dodatnom samopouzdanju. Kiki se vraća, trudimo se vratiti ga na njegov stari maksimum. Ako ga vratimo na tu razinu vratit će nam s puno asistencija i golova. Istina, Laszlo je imao sposobnost nekada zabijati iz ničega i to će nam možda nedostajati, ali kvalitetna smo momčad i vjerujem kako su svi igrači sposobni kompenzirati te golove i asistencije - veli Poms.

U napadačkoj liniji s Beljinim odlaskom u prvi plan će iskočiti nova lica.

- Na napadačkim pozicijama također imamo rješenja. Špoljarić je sve bolji i bolji, Topčagić je uvijek dobro rješenje, ali također imam puno vjere u mlade nogometaše. Živković i Babić će, prema mome mišljenju, biti budućnost Osijeka. Ako nastave raditi kao što su i do sada radili dobit će šansu, a ja ću im svakako dati minutažu i utakmice. Imamo dobre igrače, želimo biti uspješni, ali naravno preduvjet je da uvijek budemo na svome maksimumu, a to će ubuduće, pogotovo bez Laszla i Diona u momčadi, biti još važnije - kazao je trener Bijelo-plavih.

Uživanje navijača

Mijenjao je Osijek formaciju pod Pomsom, od klasičnih 4-4-2 do više inačica u postavci s trojicom igrača u posljednjoj liniji. Hoće li odlasci Kleinheislera i Belje zahtijevati prilagodbu?

- Naš stil igre se neće mijenjati. Imam ideju nogometa kakav želim igrati, a s igračima koje imam mogu to i ostvariti. Vjerujem kako ćemo biti dobri, moj cilj je da igramo atraktivno, da navijači žele doći na stadion, gledati nas i uživati. To je moja ideja, a sviđa se i igračima. Vole igrati na takav način, Zato svakodnevno i radimo da bude sve bolje i bolje. Naravno kako će nekada doći utakmice u kojima možda sve neće biti kako želimo, ali i to je nogomet i to moramo prihvatiti. Međutim, ako i tada vidim kako momčad daje sve od sebe za pobjedu, ja ću biti zadovoljan - zaključio je Poms.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 03:08