Poruka Kohorte

 IVAN PERIĆ/Cropix
GLAVA JE JOŠ VRUĆA

‘Nadam se da će moji igrači sjesti sami sa sobom. Da sam ovdje tri mjeseca, vrištao bih od ludila‘

Bez dlake na jeziku govorio je trener bijelo-plavih nakon treće utakmice u nizu bez pobjede
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 13. studeni 2023. 11:23

Tek jedan osvojeni bod učinak je Osijeka u posljednje tri prvenstvene utakmice. Dva puta u tri dana nisu uspjeli slaviti pred tribinama Opus Arene, ali ako ništa drugo protiv Lokomotive je barem prekinuta serija poraza iako su se trećeg u nizu Bijelo-plavi spasili tek u 87. minuti.

- Kako ću biti zadovoljan? Da sam ovdje tri mjeseca danas bih vrištao od ludila - izjavio je Zoran Zekić odmah nakon utakmice za klupsku kameru.

Bez dlake na jeziku govorio je trener Osijeka i nakon toga. Opet je Osijek bacio u vjetar prvo poluvrijeme i opet je u nastavku jurio zaostatak iz dijela utakmice u kojem nije postojao na terenu.

- To je već postao nekakav obrazac da je prvo poluvrijeme jako loše, loše smo ušli u utakmicu u svim fazama nogometa, s loptom i bez lopte, bojažljivo, bez agresivnosti, bez trčanja u dubinu, bez osvajanja drugih lopti... Na poluvremenu smo napravili rošade, već sam i ja malo umoran od toga, ali jednostavno još tražim riješenja. Nastavak je bio nešto bolji, zasluženo smo zabili taj gol, nadao sam se da možemo i nešto više. Imamo sad dva tjedna stanke da se dobro pripremimo, da promislimo o nekim detaljima i nadam se da će neki moji igrači malo sjesti sami sa sobom da vide koliko trenutno pridonose ovome klubu. Isto tako, ja sam svjestan da to nije bajno, da moramo svi skupa patiti, i igrači i ja i navijači. Jednostavno to je naš trenutak.

Bijelo-plavima se uporno ponavljaju iste stvar zbog čega je Zekić pričao u sumornom tonu. Sada mu je valjda postalo jasno kakvog se posla prihvatio.

- Nije da nam je prvi puta. Dogodilo nam se i protiv Hajduka, Istre, pa opet protiv Lokomotive. To je nekakav fenomen na kojem treba poraditi, jednostavno možda sam ja u nekim trenucima preblag. Danas nisam na poluvremenu bio blag. Stalno razmišljam da radim s normalnim ljudima i da kroz normalan razgovor možeš do nečega doći. Ako ne bude išlo tako probat ćemo drugačije... - kazao je trener Osijeka.

Kada je vrag odnio šalu Zekić je s klupe podigao s klupe dvojicu najmlađih - još uvijek maloljetnih Matkovića (koji je tri dana ranije prvi puta osjetio seniorski nogomet), a potom i Živkovića - s kojima je želio izbjeći poraz.

image
IVAN PERIC Cropix

- Ja sam presretan što su dobili priliku, ali nisam sretan zbog toga što nas ti mladi igrači moraju čupati. Oni trebaju podršku iskusnijih igrača, kvalitetnijih igrača, da uđu u trenutku kada je dobro, a ne da oni to moraju čupati. Nažalost, kod nas je to trenutno obrnuto tako da zbog tog detalja nisam nimalo zadovoljan ni sretan. Naravno da će oni dobijati priliku i dalje, ali nadam se da će dobijati priliku u boljim okolnostima.

A da bi takve okolnosti za razvoj mladih igrača došle morat će povući oni stariji.

- Ne mislim ja "poginuti", ja ću to izvesti na pravi put. Imam toliku želju za tim i doći ću do toga. Kada s nekim stvarima nisi na jasno i čisto moram povući ovakve poteze. Ali ne tražim time alibi za sebe. Nisam ja stavio te mlade da bi rekao: "Ne ide pa sam ih stavio" nego sam ih ubacio u igru zato što vjerujem u njih. Imaju dobru energiju, dobri su nogometaši, a bit će još puno bolji. Ali ponavljam, nisu to igrači koji bi sada trebali biti nositelji Osijekove igre. I ja sam odrastao uz iskusnije igrače, proveo sam godine u Osijeku pa na kraju nisam maltene ni zaigrao kako treba, ali sam imao prave ljude oko sebe od kojih sam mogao puno toga naučiti. I profesionalno i privatno - rekao je Zekić.

Iz perspektive Osijeka prvenstvena stanka došla je u najbolje vrijeme.

image
IVAN PERIC Cropix

- Trebala bi dobro doći... Možemo ipak odraditi dobrih stvari u iduća dva tjedna, pripremit se malo psihički i taktički. Čekaju nas do kraja polusezone teške utakmice. Zajedno ćemo patiti, ali nekad i u patnji možeš uživati u nogometu... Nadam se da ćemo u stanci odraditi pravi posao jer moramo. Nemamo druge.

Ono što smo odmah primjetili u zapisniku je da u njemu nije bilo Denisa Garmaša. Iskusni Ukrajinac od odlaska Stjepana Tomasa nije odigrao niti minute, a protiv Lokomotive se čak nije našao niti među 11 igrača na klupi iako nije ozlijeđen. Zekić je otkrio kako ga nije uvrstio u konkurenciju zbog toga što nije fizički spreman.

- Iznimno respektiram Harmaševu karijeru do dolaska u nogometni klub Osijek, ali on nije na fizičkom planu spreman da bi igrao prvoligaški nogomet. To sam s njime iskreno iskomunicirao i već smo počeli s mikro ciklusom u kojem ćemo ga probati malo podići. On je jako drag dečko, vidi se na svakom treningu njegov potez, ali jednostavno mu nedostaje fizičke spreme. Probat ćemo kroz ova dva tjedna to popraviti, ali ne samo s njime. Moramo obavezno probati podići spremu dva-tri igrača - kazao je trener bijelo-plavih.

Isto vrijedi i za Renana Guedesa koji je od dolaska među bijelo-plave prošlog ljeta imao dvije dulje stanke zbog ozljeda. I on se protiv Lokomotive nije našao u kadru.

- S Guedesom je isto stanje kao i s Garmašom. Došao je ovdje i imao tešku ozljedu, poslije ozljede je zaigrao, a da je nije do kraja zaliječio. I on na fizičkom planu nije fit... - kazao je Zekić i onda nastavio:

- Neki imaju problema s fizičkom spremom, neki sa psihom, neki i s jednim i s drugim. Kada sve to nekako izjednačimo bit ćemo dobra momčad.

Linker
20. studeni 2023 11:30