VLADO KOS Cropix
ZOVU GA - MAŠINA

Najbolji igrač Osijeka nije prošao ni pripreme! Svojim igrama raspametio je navijače i zaradio ovacije

Laszlo Kleinheisler već je nadmašio svoj golgeterski učinak iz prošle sezone
Piše: JL.Objavljeno: 06. rujan 2022. 08:45

U jednom trenutku naglo je stala navijačka pjesma u Gradskom vrtu i zaorilo se: “Laci! Laci!”. Mađarski veznjak apsolutno je zaslužio ovacije.

Laszlo Kleinheisler svojom silnom energijom vuče Osijek ove sezone, a veliku formu potvrdio je nastupom protiv Šibenika u kojem se opet izdvojio od ostalih. Utakmicu je završio s pogotkom, tri udarca, četiri odigrane ključne lopte (odnosno dodavanja koja su prethodila šutu), osvojio je šest od 11 duela, prošao mu je jedan od dva pokušaja driblinga, od 13 Šibeniku dosuđenih prekršaja čak trećina ih je napravljena na Kleinheisleru...

Nevjerojatno zvuči, ali igrač Osijeka s najkonstantnijom formom ove sezone je onaj koji nije prošao pripreme!? Naime, zbog ozljede koljena u reprezentativnoj akciji početkom lipnja ljubimca tribina nije bilo u treningu sve do pred početak sezone. Ali to mu nije smetalo. “Machine”, kako su ga svojedobno prozvali u Bundesligi, uhvatio je radnu temperaturu, a što potvrđuje i statistika. Golgeterskim učinkom već je nadmašio skor iz prošle sezone kada je u svim natjecanjima i ukupno 37 nastupa tri puta bio strijelac. U samo devet utakmica već se četiri puta upisao u strijelce. Nakon pogotka Kizilžaru u Astani u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu zabio je u prvenstvenim ogledima protiv Lokomotive, Dinama i Šibenika. Ali samo jedan od tri njegova HNL gola Osijeku je na koncu donio nekakvu bodovnu korist.

U HNL-u trenutno nema efikasnijeg veznjaka, štoviše samo su trojica nogometaša ove sezone u zabila više golova o Kleinheislera (suigrač mu Beljo te Oršić i Livaja). Nadalje, s učinkom od po tri gola i tri asistencije u prvenstvu trenutno je ofenzivno najkonkretniji igrač Bijelo-plavih. Drugim riječima, Laci stoji iza više od polovine Osijekovih golova u dosadašnjem dijelu prvenstva (momčad iz Gradskog vrta zabila ih je do sada deset). Međutim, njegovu odličnu sezonu nažalost je zasjenio je rezultat momčadi koja je nakon novog domaćeg remija, već trećeg u pet prvenstvenih utakmica odigranih u Gradskom vrtu ove sezone, opet skliznula u donju polovinu ljestvice.

Istovremeno, čelnici Osijeka morat će uskoro reagirati. Kleinheisler je ušao u posljednju godinu ugovora s Bijelo-plavima što znači kako već početkom 2023. može slobodno pregovarati s drugim klubovima i idućeg ljeta bez odštete napustiti Osijek. A u Gradskom vrtu takav scenarij sigurno neće dozvoliti. Ovoga ljeta Osijek je imao konkretnu milijunsku ponudu za mađarskog reprezentativnog veznjaka, no on nije bio sklon odlasku s obzirom da je u gradu na Dravi sagradio život - oženio se, kupio kuću i očekuje prinovu. I prije godinu dana dvije su se strane našle u identičnim okolnostima, i tada je Kleinheisleru ostala još jedna sezona ugovora, no klub i mađarski veznjak sjeli su za stol i dogovorili produžetak suradnje. Drugačije se ne očekuje ni ovoga ljeta.

Vukojević nije opcija za klupu!

Rene Poms će do daljnjeg biti na klupi Osijeka. Koliko dugo ovisit će, kako je to i pravilo u trenerskom poslu, isključivo o rezultatima austrijskog trenera koji je još do početka prošlog tjedna bio prvi pomoćnik Nenada Bjelice. Ukrajinski mediji su, pak, već "smijenili" Pomsa i "našli" mu nasljednika u pomoćnom treneru kijevskog Dynama.

"Ognjen Vukojević će u Istanbulu zadnji put biti uz Lucescua, nakon utakmice priključit će se momčadi Osijeka", glasi vijest ponovljena na nekoliko strana. U Osijeku su, međutim, opovrgli te tvrdnje iz Ukrajine. Opet je iz Gradskog vrta decidirano ponovljeno ono što je već rečeno prošlog tjedna - Vukojević nije opcija za klupu Bijelo-plavih! (gđ)

Fućak pretrpio potres mozga

Zbog potresa mozga najmanje idućih tjedan dana morat će mirovati Kristian Fućak. Snažni napadač stradao je u utakmici B momčadi u koju je privremeno poslan kako bi održavao natjecateljski ritam nakon što je u posljednje tri prvenstvene utakmice odigrao svega šest minuta. Već u 25. minuti dvoboja protiv Dugog Sela u trećem kolu Druge nogometne lige sudario se glavom s protivničkim igračem zbog čega je završio na šivanju u osječkoj bolnici. Kasnije pretrage pokazale su kako je nekoliko šavova na čelu najmanji problem jer je u tom duelu Fućak pretrpio potres mozga zbog kojeg će morati strogo mirovati idućih nekoliko dana. B momčad Osijeka je, inače, utakmicu protiv Dugog Sela u Gradskom vrtu izgubila 2:0 što je drugi uzastopni poraz druge ekipe Bijelo-plavih u trećeligaškom društvu. (gđ)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 11:23