Mirlind Daku

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
POVIJEST SE PONAVLJA

Najbolji Osijekov strijelac uopće ne igra u Gradskom vrtu. Mogli su ga vratiti, i to dvaput

Ove sezone je već na 16 postignutih pogodaka, za njega stižu ponude iz Europe i MLS-a
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 07. ožujak 2023. 23:17

Bizarno, ali ponovilo se Bijelo-plavima i drugu sezonu za redom. Najbolji strijelac kojeg Osijek ima pod ugovorom zabija za nekog drugog. Lani je to bio Dion Drena Beljo, koji je u godinu dana koliko je proveo na posudbi u Istri postigao 20 golova, a ove sezone to je Mirlind Daku, koji je u dresu slovenske Mure već na 16 postignutih golova - 13 u prvenstvu, 2 u Europi i 1 u Kupu. Kosovski napadač prošlog je vikenda bio junak pobjede protiv Maribora, zabio je oba gola svoje momčadi. Bili su mu to, inače, i prvi golovi od studenog prošle godine, a s njima se primakao tek na pogodak od trenutno prvog strijelca lige Žana Vipotnika.

image
VLADO KOS Cropix

Daku je ljetos poslan u Muru, gdje je proveo i drugi dio prošle sezone, na posudbu uz dogovor da Osijek ima dva roka kada ga može povući natrag u svoje redove. Bijelo-plavi su propustili prvi rok koji je završavao s krajem prijelaznog roka, ali su preskočili i drugi datum do kojeg su ga mogli vratiti, a koji je završavao s posljednjim danom 2022. Doduše, u tom trenutku Osijek je imao zabranu registracije novih igrača, ali i još uvijek napadački tandem Mierez - Beljo pod ugovorom pored kojih se Kosovar ne bi naigrao. Zimus je Osijek na stolu imao nekoliko ponuda za kosovskog napadača, no sve su odbijene.

- Dobili smo puno upita za njega i iz Europe i iz MLS-a, međutim odlučili smo se da ne idemo u transfer. Pratimo ga na tjednoj bazi - kazao je nedavno sportski direktor Bijelo-plavih, Ivica Kulešević.

Linker
04. svibanj 2024 19:47