MARKO MRKONJIC Cropix
ŽELI NADMAŠITI SVOJ REKORD

Najubojitijem napadaču Osijeka vrijednost narasla pet puta, samo petorica u HNL-u koštaju više

Mladi napadač Bijelo-plavih na Šubićevcu je bio blizu prvog hat tricka u karijeri
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 15. studeni 2022. 18:00

U novu sezonu Dion Drena Beljo ušao je s neskrivenom ambicijom da nadmaši odličnu prethodnu, koju je na privremenom radu u Istri zaključio kao treći najbolji strijelac lige s 15 postignutih pogodaka. I na najboljem putu je putu da to i ostvari.

Danas, naime, bijelo-plava “devetka” ima bolje “prolazno vrijeme” nego lani. Nakon 16 odigranih utakmica već je na osam prvenstvenih golova (ukupno devet računajući i zgoditak Orahovici u Kupu), u poretku najboljih strijelaca izjednačen je s Oršićem i Petkovićem i samo Livaji gleda u leđa. Prošlu jesen u dresu Istre zaključio je, inače, sa šest pogodaka. U odnosu na prošlu sezonu zabija i učestalije, nakon svakih 143 minute provedene na terenu. Lani mu je prosjek bio jedan gol nakon 183 odigrane minute.

U Šibeniku je dva puta u samo dva minuta zatresao mrežu, a prvi hat-trick u karijeri “ukrao” mu je VAR, odnosno rubno zaleđe u kojem se našao prije nego što je nakon sjajne akcije zabio i u 71. minuti.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

- Uspio sam zabiti ta dva gola za naše sigurno vodstvo i pokazalo se da je to odlučilo pobjednika. Mislim da smo dobro nas četvorica-petorica kombinirali u napadu, dosta često se i Leovac ubacivao naprijed kao i zadnji vezni tako da smo stalno imali dosta opcija u završnici. Zato smo i stvarali dosta šansi, a s dva gola i riješili utakmicu. Osvojili smo tri boda i s pobjedom idemo mirno na odmor - kazao je mladi napadač.

Interes tržišta

Ove je sezone, inače, od 29 Osijekovih prvenstvenih pogodaka, pogocima i asistencijama, supotpisao njih deset, odnosno, svaki treći.

Osijek je tako s pobjedom zaključio turbulentnu polusezonu u kojoj su Bijelo-plavi rano ušli u zaostatak u prvenstvu, u jednom trenutku čak i dotaknuli prvoligaško dno, i neočekivano rano ispali iz kvalifikacija za Konferencijsku ligu porazom od kazahstanskog Kizilžara, koji će se još dugo pamtiti.

- Sigurno da nismo najzadovoljniji jer je ulazak u sezonu bio nešto slabiji. Znamo što nam se dogodilo u Europi na samom početku, u Ligi također nismo bili pravi, no kako je prvenstvo odmicali sve više smo se dizali. Vjerujem da ćemo tako nastaviti i u drugoj polusezoni - rekao je Osijekov napadač nakon petog uzastopnog trijumfa bijelo-plavih na Šubićevcu. I to petog bez primljenog gola.

A hoće li Bijelo-plavi i Beljo nastaviti zajedno na proljeće i jesu li dva gola mladog napadača u Šibeniku i njegova posljednja dva u dresu momčadi iz Gradskog vrta danas je teško pretpostaviti. Osijekova “devetka” očito će i ove zime biti vruća roba na nogometnom tržištu, kao uostalom i ljetos, kada su bili gotovo svakodnevni upiti za njega. Pogotovo nakon što je potvrdio kako zabija u kontinuitetu, pritom i više i češće nego prošle sezone. U Gradski vrt stiglo je ljetos i nekoliko konkretnih ponuda, no niti jedna nije bila takva da bi “slomila” klub.

U Osijeku se mladog napadača nisu željeli odreći ispod cijene, a za pretpostaviti je kako i ove zime neće spuštati svoja očekivanja. Prema procijeni Transfermarkta, Beljo je trenutno najcjenjeniji Osijekov nogometaš na tržištu. Njegova je vrijednost procijenjena na šest i pol milijuna eura, a što je skoro pet puta više u odnosu na prije samo godinu dana i s trendom daljeg rasta. Samo petorica igrača u HNL-u (a među njima su četvorica putnika na SP u Katar) prema Transfermarktu vrijede više.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. travanj 2024 06:56