Kristijan Lovrić

 TOM DUBRAVEC/CROPIX
‘IZGLEDAMO DOBRO‘

Najveće pojačanje Osijeka za nastavak sezone: ‘Osjećam se bolje nego ikad!‘

‘Nadam se da ću imati šansu već 21. siječnja protiv Rijeke‘, poručio je oporavljeni as
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 11. siječanj 2023. 22:26

Iza Kristijana Lovrića polusezona je koja jedva da se može i zabilježiti. Odigrao je tek četiri utakmice, posljednju još u kolovozu protiv Dinama na Maksimiru, a ukupno je skupio svega 112 minuta na nogometnom terenu prije nego što je zbog kroničnih zdravstvenih problema morao “pod nož”. Drugog izbora nije bilo. Iza njega je operacija trbušnog zida i rehabilitacija, a i sam priznaje kako se dugo vremena nije osjećao fizički bolje.

- Danas se fizički osjećam fenomenalno, bolje nego ikad prije. Imao sam kroničnih problema s trbušnim zidom i pubičnom kosti, ali dr. Borna Kovačić je to odradio fenomenalno. Zahvalan sam njemu i njegovom teamu i, hvala Bogu, sve teče u najboljem redu, ne osjećam nikakve bolove i tegobe. I mogu biti fokusiran samo na nogomet - s olakšanjem u glasu nam priznaje Lovrić.

Boli, ne boli, boli...

Za njegovu situaciju nije bilo drugog rješenja nego operacija.

- Znalo se događati da me boli tjedan dana, pa dva tjedna ne boli, pa onda boli tri tjedna, pa opet tjedan-dva ne boli. Išlo je u krug zbog čega nisam mogao biti u sto posto režimu, pogotovo kada sam došao u Osijek, gdje je puno ozbiljniji rad, gdje su puno ozbiljniji treninzi i kada je, naravno, veća potrošnja, zbog čega je dolazilo do upala. Sva sreća, najteži dio moje karijere napokon iza mene - kaže Osijekov krilni napadač.

Dulju stanku u karijeri nikada prije nije imao.

- Ovo mi je prvi dulji izostanak s terena, prošlo je skoro pet mjeseci otkako sam odigrao posljednju utakmicu. Dugo je to vremena, ali kako se kaže “neka je sve zlo s time otišlo”.

Dojam je kako je “gladan nogometa” i kako se puno bolje osjeća u svojoj koži u usporedbi s ljetnim pripremama...

- Kako ne bih bio željan nogometa kada sam posljednju utakmicu odigrao još u kolovozu! Ljetos su bile moje prve pripreme od dolaska u Osijek i smetali su me ti bolovi, iako ne u nekoj velikoj mjeri sve dok nisu počele utakmice. Nakon operacije sam smireniji, fokusiraniji isključivo na nogomet i to je ono što je najbitnije.

image

Lovrić još nije igrao pod Reneom Pomsom

MARKO MRKONJIC Cropix

Kod trenera Pomsa još nije stigao upisati ni službeni debi. Prva utakmica koju je odigrao pod novim trenerom bila je prijateljska protiv Honveda, u kojoj se vratio pogotkom.

- Nadam se da ću imati šansu već 21. siječnja protiv Rijeke. Zdravstveni problemi su napokon iza mene, sada sam usredotočen samo na to da što bolje protekne ovaj završni dio priprema, kako meni, tako i suigračima.

Vratio se i radu s novim trenerom... Postoji li razlika između u treninzima između bivšeg i sadašnjeg šefa struke u Gradskom vrtu?

- Naravno da ima razlike, možda su malo treninzi intenzivniji, malo pojačaniji. Ja kao igrač uvijek volim treninge s loptom i bez suhe trke, to je ono što mi se sviđa, a slično je bilo i kod trenera Bjelice.

Ove pripreme su specifične, od prvog okupljanja do prve službene utakmice proći će sedam tjedana treniranja. Utječu li te prinudne okolnosti, naravno, izazvane neobičnim terminom Svjetskog prvenstva, na igrače?

- Istina, nikada nismo imali ovako duge pripreme. Malo jest čudno, ali opet ima i određenih prednosti jer imaš puno više vremena za uigrati se, za napraviti neke stvari koje želiš...

Atomski napad

Ako po navijače Osijeka ne bude nekakvih neugodnih iznenađenja u prijelaznom roku, Bijelo-plavi bi u nastavku sezone u ofenzivi mogli imati napadački kvartet Kristijan Lovrić - Mijo Caktaš - Ramon Mierez - Dion Drena Beljo, ako ovom zadnjem ne prođe praktički dogovoreni transfer u Augsburg. Njih četvorica zajedno su zabila čak 202 HNL pogotka! Po imenima i po broju golova taj “atomski napad” kod svakog protivnika mora izazvati silno strahopoštovanje.

- To su samo imena, a mi to moramo pokazati i na terenu. Naravno da svi očekuju puno od nas, kako klub i navijači tako i mi sami, ali mi to moramo pokazati na utakmicama jer, kao što nam šef stalno govori, teren je jedino mjerilo - kaže Lovrić.

Izgledamo jako dobro

Kakav Osijek možemo očekivati u nastavku sezone? Prve pripremne utakmice sugeriraju kako Poms želi uvesti određene novine u igru, barem ako je suditi po prvim pripremnim utakmicama (doduše, i jedinima koje su Bijelo-plavi odigrali u istarskom dijelu priprema) zaigrati u formaciji s četvoricom u posljednjoj liniji.

- Meni izgledamo jako dobro, sada sve u završnom dijelu priprema trebamo izglancati i izbrusiti. Nisam čovjek koji će govoriti, želim da to i pokažemo. Vjerujem da ćemo i na fizičkoj i na taktičkoj razini biti jako visoko, treneri tome pridaju veliku pažnju - istaknuo je Lovrić.

image

Lovrić je propustio gotovo čitavu polusezonu

VLADO KOS Cropix

Na pripremama Osijeka veliki je broj mladih igrača, njih šestorica koja još nisu stigla upisati ni debi za Bijelo-plave. Stariji i iskusniji igrači su im mentori, a svaki savjet je dobrodošao. U jednom razgovoru s igračima koji su budućnost kluba Lovrić je rekao: “Nemojte raditi greške koje sam radio ja!”. Što bi sada Kristijan Lovrić ispravio da može na svome nogometnom putu?

- Prvenstveno bih bio puno posvećeniji i profesionalniji nego što sam bio. Tek sam s 27 godina shvatio neke stvari, da obveznim radom i obveznom igrom možeš napraviti nešto u karijeri. Ja sam prije mislio da jednim udarcem mogu napraviti karijeru, a to tako ne ide. To su neke stvari koje su meni napravile, ajmo reći, korak unazad jer sam sada postao svjestan nekih stvari, da moram igrati fazu obrane i fazu napada da bi mogao biti uspješan. Tako da bi sigurno na tome puno, puno više poradio - iskren je Osijekov nogometaš.

Laszlo je vukao

Bijelo-plavi će sigurno u nastavak sezone ući bez mađarskog reprezentativca Laszla Kleinheislera, koji je otišao u grčki Panathinaikos. Koliko će se osjetiti njegov izostanak? Doduše, Osijek će u nastavku sezone imati Kristijana Lovrića, kojeg je u prvom dijelu prvenstva viša sila maknula s travnjaka.

- Kada odlazi takav igrač to se svakako osjeti. Laszlo je vukao dosta toga, bio je pokretač puno toga, neke je utakmice ove sezone odigrao fenomenalno. Naravno da će ti takav igrač nedostajati bez obzira na to što se ja vraćam. On je bio detonator naše ekipe i naravno da će biti dosta drugačije bez njega jer je odličan igrač, ali mi težimo tome da budemo još bolji u nastavku sezone, s njim ili bez njega - zaključio je Osijekov ofenzivni nogometaš.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 01:17