Mijo Caktaš

 BRUNO MIOC
SLUŽBENO PREDSTAVLJANJE

Najzvučnije pojačanje HNL-a ove zime stiglo je u Osijek: ‘Dat ću sve od sebe da nešto osvojimo!‘

Mijo Caktaš vratio se u HNL željan trofeja i uspjeha. Sada kao igrač Osijeka.
Piše: Nikola Patković/Jutarnji listObjavljeno: 24. siječanj 2022. 14:03

Mijo Caktaš i Vinko Petković i službeno su u ponedjeljak predstavljeni kao novi igrači Osijeka. Nenad Bjelica nije krio zadovoljstvo dolaskom dvojice igrača, za koje vjeruje da će biti važni čimbenici Osijekovih nastojanja za dolazak do visokih ciljeva.

- Znamo što dobijamo s obojicom. O Miji dovoljno govori njegova učinkovitost u svim klubovima u kojima je igrao, a s Vinkom dobijamo brzog krilnog igrača koji nam može biti važan u utakmicama koje su pred nama – kazao je Bjelica. I igrači su iskazali zadovoljstvo što su stigli u Gradski vrt, a posebno je to bilo vidljivo kod Petkovića, što i ne čudi, jer je dolazak u Osijek najveći iskorak u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

- Izuzetna mi je čast što sam ovdje, što sam dobio priliku boriti se za sami vrh, hvala treneru na ukazanom povjerenju i nadam se da ću ga opravdati. Nestrpljivo čekam svaki trening i utakmicu, željan sam i gladan uspjeha, napredovanja... - rekao je Petković, koji se na vrlo slikovit način osvrnuo i na svoje prve dane s novim suigračima, trenerom...

- Iskreno, ovo je jedna nova vrsta profesionalizma, daleko najveći iskorak u mojoj karijeri. Momci su toliko željni, gladni, toliko su unutra i žive za taj jedan cilj i ja doista ne vidim mogućnost da ti pokali za šest mjeseci na završe Gradski vrt. Ja sam igrao na terenima gdje koze zglobove bandažiraju, ali imao sam vjeru i bio sam ustrajan u tome da dođem ovdje gdje sam danas i vjerujem da se mogu nametnuti treneru i ekipi, da sa mnom mogu dobiti jednu dimenziju više prema naprijed. Konkurencija je jaka, ali da ne vjerujem u sebe ne bih bio ovdje. Mislim da neke moje vrline, poput brzine pomogu pomoći ekipi, bit će mi i ovdje lakše, jer sam do sada igrao u momčadima koje se brane, a sada samo u dvije utakmice došao u 3-4 prilike za gol. Jako dobro se radi i ta kvaliteta vas samo tjera prema naprijed – poručio je Petković.

Caktaš se momčadi priključio predzadnji dan porečkih priprema, pa do ponedjeljka nije odradio nijedan trening s momčadi.

- No, većinu tih dečki jako dobro poznajem i mislim da neće biti potrebe za neku veliku prilagodbu, jer HNL jako dobro poznajem – kazao je Caktaš, koji je zadnju utakmicu za Damac odigrao prije dva tjedna, ali kako je u međuvremenu bio bolestan postavljeno je i pitanje je li spreman zaigrati već u subotu protiv Slaven Belupa.

- Vidjet ćemo ovaj tjedan. Mislim da u bolesti nisam puno izgubio – kazao je. Raduje se povratku u HNL, koji je, kazao je, puno ozbiljnija liga od saudijske, a onda je progovorio i o pritisku kojemu je bio izložen u Splitu kada se pročulo da dolazi u Osijek.

- Kroz cijelu karijeru me prati taj neki pritisak, ali to me samo tjera više da budem bolji i uspješniji. Znam se vrlo dobro nositi s pritiskom, ovo mi je samo još jedan veći motiv. Znam da se od mene ovdje puno očekuje i nadam se da ću opravdati sva ta očekivanja, čekaju nas jako dobre utakmice, imamo se za što boriti – veli Mijo, koji nije želio prognozirati krajnji ishod sezone, ali je sigurno da i sebi i Osijeku želi prvu titulu prvaka Hrvatske.

- Mislim da će do zadnje utakmice biti jako neizvjesno, HNL nikada nije bio zanimljiviji. Ne obaziremo se na druge, pokušat ćemo biti što bolji. Svaka momčad i svaki igrač igra za to da nešto osvoji. Imamo priliku osvojiti i prvenstvo i kup i dat ćemo sve od sebe da to i ostvarimo – poručio je Caktaš. Što se tiče prilagodbe na stil Osijekove igre dodao je da će mu trebati "neki mali period dok pohvatam što se od mene traži."

- Znaju se moje kvalitete i na meni je da zabijam golove, a ostalo ću nadam se u što kraćem roku pohvatati. No, ne mogu obećati koliko ću golova zabiti, nikada se nisam zamarao brojkama, jer da jesam samo bih si stvarao nepotreban pritisak, a to nije potrebno – istaknuo je Caktaš. On i Petković, pak, neće biti i zadnje akvizicije Osijeka ove zime.

- Zbog ozljeda Nejašmića i Jugovića, fokusiran sam na to da dovedemo zadnjeg veznog, blizu smo realizacije, gledamo i pozicije lijevog beka te napadača. Svi ti igrači su uglavnom iz inozemstva. Teško nam je dovesti igrače iz HNL-a, neki klubovi nam ne smiju prodati, pa smo koncentrirani prema inozemstvu. Svi ti dolasci, kao i odlazak Bočkaja neće utjecati na promjene u našem stilu igre. Za lijevog beka ćemo dovesti igrača koji će, nadam se, biti na nivou Bočkaja. S dečkima koje smo doveli i koje planiramo dovesti bit ćemo još bolji, ali stil igre na kojem radimo više od godinu dana neće se mijenjati. Visok pritisak, brza tranzicija po izgubljenoj i osvojenoj lopti... Istaknuo je Bjelica kako je zadovoljan sa svim igračima, a na posebne upite o statusu i igrama Jurčevića, Kleinheislera i Brleka kazao je da od njih puno očekuje.

- Jurčević je jesenas imao problema s ozljedama, ali sada je uhvatio kontinuitet, dobar je, agresivan i samo da ostane zdrav, bit će nam važan igrač. Što se tiče Laszla, nije igrao protiv Tabora, jer je dva dana prije igrao protiv Haladasa. Htio sam da Laszlo igra protiv Mađara, jer voli igrati protiv svojih. Naljutio se na mene kada ga na prošlim pripremama nisam stavio protiv Videotona – nasmijao se Bjelica i dodao kako je Mađar "u ozbiljnoj konkurenciji za startera."

- Brlek je odradio cijele pripreme s nama, prvi put otkako je došao. Pokazuje u utakmicama visoku kvalitetu, imamo u njemu plemenitog igrača, koji vidi dubinu, opasan je po gol, tehnički je dotjeran – zaključio je trener Osijeka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 14:26