Zoran Zekić

 Cropix
ZORAN ZEKIĆ

‘Naš problem je što nemamo konstantu, taman se ponadaš da si pronašao način i igrače, pa se dogodi Varaždin‘

‘Moramo svi skupa shvatiti da ovako naprosto ne ide. Ništa se neće dogoditi samo od sebe‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 18. ožujak 2024. 23:24

“Europo pazi se, Osječani dolaze”, pjevali su ironično i u očaju pristalice Bijelo-plavih dok se njihova momčad mučila kako stvoriti iole ozbiljniju prijetnju pred vratima Varaždina. Tada je još momčad s Opus Arene držala 4. mjesto. Ali više nije tako...

U posljednji prvenstveni krug Osijek ulazi izvan europskih pozicija. Nakon trijumfa Lokomotive na Poljudu Osječani su skliznuli na peto mjesto s tri boda minusa u odnosu na momčad s Kajzerice i rasporedom koji im ne ide na ruku. Naime, od devet utakmica u zadnjem prvenstvenom krugu Bijelo-plavi će ih čak šest odigrati izvan Opus Arene, a tek na gostovanjima ne blistaju. Samo Gorica (devet) i Rudeš (jedan) u ligi imaju slabiji učinak od Osijekovih deset bodova osvojenih izvan svog stadiona.

- Osnovni naš problem je što nemamo konstantu. Nakon Gorice se ponadaš da ide na bolje, pa si onda nakon Dinama uvjeren da si pronašao pravi način i prave igrače, a onda nam se dogodi protiv Varaždina što nam se dogodilo. Premalo je to sve skupa za igrati u Osijeku - kazao je Zekić nakon poraza od Varaždina.

U pravo vrijeme

A sada je dobio malo na vremenu da pronađe dobitnu kombinaciju u finišu sezone u kojem pada odluka. Morat će nešto mijenjati jer očito ovako ne ide. Naime, razlika između momčadi koju je suprotstavio Rijeci i one koja je na teren istrčala protiv Varaždina bila je samo u jednom imenu - Ramonu Mierezu koji je zbog kartona preskočio gostovanje na Rujevici.

- Moramo svi skupa shvatiti da ovako naprosto ne ide. Ništa se neće dogoditi samo od sebe, to se mora isprovocirati na terenu - dodao je.

Iz perspektive Bijelo-plavih čini se kako je prvenstvena stanka došla u pravo vrijeme, uoči posljednje šanse da se preokrene loš rezultatski trend.

- Nema stanke, treba raditi... - odgovorio je trener Bijelo-plavih hoće li mu dobro doći dva tjedna predaha od prvenstvenih izazova.

A u skladu sa Zekićevom najavom, nogometaši Osijeka nakon slobodnog vikenda opet će se u ponedjeljak poslijepodne okupiti u Opus Areni. U prvenstvenoj stanci nakon koje im slijedi gostovanje u Koprivnici, Bijelo-plavi će idućeg vikenda imati i provjeru u Bačkoj Topoli protiv TSC-a, inače trenutno trećeplasirane momčadi srpske Superlige koja je ove sezone igrala i skupine Europske lige.

Inače, poraz protiv Varaždina nije i jedina loša vijest po Osijek. Na gostovanju u Koprivnici u idućem kolu u kadru Bijelo-plavih zbog žutih kartona neće biti Petra Pušića, u posljednje vrijeme jednog od igrača s najstandardnijom minutažom kod Zorana Zekića.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 20:12