Navijači Osijeka

 VLADO KOS Cropix
ZADOVOLJSTVO U OSIJEKU

Navala na Opus Arenu: Prodano više od pet tisuća godišnjih ulaznica, krenula i slobodna prodaja pretplata

Bijelo-plavi mogu biti itekako zadovoljni ostvarenim brojkama tijekom zaštićene prodaje karata
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 19. srpanj 2024. 14:21

Osječani su se pohvalili odličnim prometom. U desetak dana, točno tjedan do prve utakmice u novoj sezoni na Opus Areni i ogleda s estonskom Levadijom u 2. kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu, prodano je nešto više od 5.000 godišnjih pretplata.

Tijekom zaštićene prodaje, točno 4077 vlasnika godišnjih ulaznica za Opus Arenu iz prošle natjecateljske sezone (ne računajući sektor na južnoj tribini na kojem je smještena Kohorta, kao i sky boxove koji su rezervirani na period od nekoliko godina) obnovilo je svoju pretplatu i za iduću, a taj broj je naglo skočio već u četvrtak, s prvim danom slobodne prodaje.

U prethodnih deset dana pravo prvootkupa imali su lanjski pretplatnici, prošli tjedan oni koji su odlučili ostati na svojim prošlosezonskim mjestima, a potom tri dana i oni lanjski pretplatnici koji su promijenili svoju poziciju u Opus Areni. Istovremeno, u posljednjih deset dana u klub se učlanilo oko 7.000 pristalica Bijelo-plavih.

U odnosu na prošlu sezonu promijenjena je pozicija nekoliko sektora. Obiteljska tribina više nije na istoku, nego na sjeveru B1 i zapadu A6. Umirovljenici također i dalje imaju svoj sektor, a za kojeg plaćaju povlaštenu cijenu, a od iduće sezone on će biti na tribini jug D4, što je rubni trokut do zapada. Za razliku od svih drugih sektora u Opus Areni, kupovinu obiteljskog paketa i umirovljeničke pretplate nije moguće odraditi online na stranici ulaznice.hr, nego isključivo na blagajnama Opus Arene. Uz prvenstvene utakmice godišnja ulaznica podrazumijeva i sve kup-utakmice kojima je Osijek domaćin te dvoboj 2. pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu, a koji će Bijelo-plavi igrati idućeg četvrtka, izvjesno protiv Levadije.

I u Osijeku su, u odnosu na lani, povećali cijene pretplata, ali to ni postotkom ni iznosom ne ide u istu rečenicu s povećanjem iznosa godišnjih ulaznica većine drugih HNL klubova. Za članove kluba sektori na jugu D1, D2, D4 koštaju 100 eura, umirovljenici će imati svoje mjesto na jugu D3 po cijeni identičnoj lanjskoj 50 eura. Mjesta na sjevernoj tribini u sektorima B2 i B3 koštat će za članove kluba 100 eura, a B1 70 eura, obiteljska godišnja ulaznica u sektoru B1 bit će 75 eura te još 25 za dodatnog člana. Za mjesta u središnjem dijelu istočne tribine (C2, C4 i C5) plaća se 150 eura, a rubni dijelovi istoka na pozicijama C1, C2 i C6 120 eura.

Cijena godišnje ulaznice za zapad A1 i A6 iznosit će 120 eura, zapad A2 i A5 150 eura te zapad A3 i A4 250 eura, što je cijena identična onoj iz prošle sezone. Obiteljska ulaznica na zapadu A6 košta 100 eura te još 25 za dodatnog člana. Ulaznice za djecu do 15 godina za svaki sektor su upola jeftinije.

Inače, prošle sezone u prosjeku je 7418 gledatelja bilo na prvenstvenim utakmicama u Opus Areni. Za usporedbu, u prvoj sezoni na novom stadionu bilo je više navijača na tribinama nego u posljednje tri sezone u Gradskom vrtu (doduše, jedna od tih sezona bila je korona-sezona kad su tribine bile prazne).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. rujan 2024 11:50