Bruno Marić

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
SEZONA NIJE NI POČELA

Navijači Osijeka poslali pismo novom šefu sudaca: ‘Bruno Marić nije dobrodošao na Opus Areni‘

Odluka novog vodećeg čovjeka za suđenje u HNL-u šokirala je navijače Osijeka
Piše: SNObjavljeno: 31. srpanj 2024. 13:36

Dinamo i Istra u petak otvaraju novu sezonu SuperSport HNL-a. Međutim, nevjerojatno je za reći, a i napisati da, unatoč tome što sezona nije ni otvorena, već imamo prve kontroverze.

Prošlu sezonu uvelike je obilježila afera "VAR leaks", koja je rezultirala ‘padom‘ sudačke komisije na čelu s Brunom Marićem. Šokirala je, stoga, odluka novog vodećeg čovjeka za suđenje u HNL-u, Francuza Bertranda Layeca, da već u prvom kolu, na susretu Osijeka i Šibenika, Mariću dodijeli funkciju kontrolora suđenja.

Šokirala prije svega navijače Osijeka, na čiju prvu, pravu reakciju nije trebalo dugo čekati. Naime, Klub navijača Bijelo-plavi obratio se priopćenjem na društvenim mrežama koje prenosimo u cijelosti:

"OTVORENO PISMO

Poštovani gospodine Layec,

pozdravljamo Vaše imenovanje na dužnosti predsjednika Komisije nogometnih sudaca i povjerenika za delegiranje sudaca u pokušaju stvaranja klime povjerenja prema hrvatskim nogometnim sucima, no osjećamo obvezu reagirati na delegiranje sudaca za 1. kolo HNL-a i izraziti svoje nezadovoljstvo.

Naime, NK Osijek u prvom će kolu na Opus Areni odmjeriti snage s HNK Šibenik, a za kontrolora te utakmice delegiran je Bruno Marić. Nema sumnje kako ste upoznati da je okidač za Vaš dolazak na spomenute dužnosti bila afera "VAR leaks" dijelom koje je bio i spomenuti Marić. Podsjetimo, isti je kao predsjednik Komisije nogometnih sudaca 4. rujna 2023., samo dan nakon utakmice NK Osijek i GNK Dinamo, u javnost izašao s fabriciranim audio zapisom "navodne" komunikacije glavnog suca utakmice s VAR sobom, bez da je ijednom spomenuo kako se radi o "simulaciji prikaza VAR sobe koju su suci snimali dan nakon utakmice", prema priznanju iz samog HNS-a po izbijanju afere "VAR leaks".

Kako je jedna od uključenih, a po našem skromnom mišljenju i oštećena strana u tom igrokazu kojim je obmanuta hrvatska javnost bio NK Osijek, smatramo potpuno neprimjerenim i neprihvatljivim da Bruno Marić na bilo koji način participira na utakmicama koje uključuju NK Osijek, pa i u funkciji kontrolora.

Ne ulazeći u razloge zašto je istom dodijeljena bilo kakva uloga u sudačkoj organizaciji i u novoj sezoni, ispred Kluba navijača Bijelo-plavi i njegovih više od 700 članova, ali, vjerujemo, i ispred ogromne većine navijača NK Osijek, dužni smo izraziti svoje nezadovoljstvo uz poruku kako Bruno Marić nije dobrodošao na Opus Areni.

Uz dobru vjeru da ćete razmotriti naše argumente i povući prave poteze, s poštovanjem,

Klub navijača Bijelo-plavi"

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 01:27