Mile Škorić se oporavio, ali novi igrači su van stroja

 MARKO MRKONJIC Cropix
DOGAĐANJA U GRADSKOM VRTU

Nema mira u Osijeku - kapetan se vratio nakon ozljede, ali je viroza dosta prorijedila društvo na treninzima

Rene Poms želi prvu trenersku pobjedu u Gradskom vrtu, ali se suočava s velikim problemom
Piše: JL.Objavljeno: 28. rujan 2022. 14:17

Nakon dugo vremena, skoro mjesec dana, odnosno još od 3. rujna i utakmice protiv Šibenika kada je na klupi debitirao Rene Poms, nogometaši Osijeka opet će igrati pred svojim navijačima. Lokomotiva će biti nova prilika austrijskom treneru da ostvari i prvu pobjedu pred tribinama Gradskog vrta. Doduše, do sada nije ni imao puno prilika za prvijenac pred navijačima Bijelo-plavih, tek dvije, zimus je privremeno mijenjao tadašnjeg trenera Bjelicu protiv Slavena Belupa i doživio poraz (1:2), dok je sa Šibenikom remizirao (1:1) nedugo nakon što je imenovan šefom struke.

Osijek je u pozitivnoj seriji, u posljednje četiri prvenstvene utakmice osvojeno je 10 od mogućih 12 bodova, a taj pozitivan niz momčad iz Gradskog vrta želi nastaviti protiv Lokomotive s kojom je zapravo i počeo hod po mukama Bijelo-plavih. Upravo od Lokomotive Osijek je ljetos doživio prvi poraz ove sezone nakon čega su kola nepovratno krenula nizbrdo i zaustavila se kada je dotaknuto prvoligaško dno. Naime, počevši s porazom u Kranjčevićevoj Bijelo-plavi su vezali čak šest utakmica bez pobjede, od čega su četiri izgubili, senzacionalno ispali iz Europe od momčadi s dna kazahstanske lige Kizilžara. Dovoljan razlog za maksimalnu mobilizaciju u Gradskom vrtu.

Pripremu utakmice Pomsu uz izostanak onih igrača koji imaju reprezentativne obveze i koji će se u sve većem broju priključivati treninzima kako tjedan bude odmicao dodatno otežava zdravstveno stanje svlačionice. Tek što su se oni još donedavno ozlijeđeni, poput kapetana Škorića i Barišića, vratili u trening, dio momčadi podlegao je virozi. Riječ je o četvorici - petorici igrača koji su na početku tjedna bili izvan trenažnog procesa. Svi oni su, kako doznajemo, za svaki slučaj podvrgnuti testiranju, ali srećom ovaj puta nije riječ o koronavirusu koji se u nekoliko navrata do sada probijao u svlačionicu Gradskog vrta.

Inače, na blagajni podno zapadne tribine Gradskog vrta u srijedu je počela prodaja ulaznica za utakmicu u kojoj se očekuju opet solidno popunjene tribine. Prosjek gledatelja na Osijekovim domaćim utakmicama ove je sezone 4.091 što je bitan pomak u odnosu na lanjsku posjetu od prosječnih 2.764 navijača na tribinama Gradskog vrta, ali je i trenutno tek četvrti nakon, naravno Splita te Maksimira i Varaždina. Pritom, doduše ne treba zanemariti ni kako su Bijelo-plavi od pet u aktualnom prvenstvu odigranih domaćih utakmica imali tek jedan derbi, protiv Hajduka, dok Dinamo i Rijeka još nisu gostovali u Gradskom vrtu.

Nogometaši Osijeka nastavljaju tradiciju druženja s navijačima kao uvertiru pred domaću utakmicu. U srijedu će uveličati proslavu Dana Gradske četvrti Tvrđa i od 17 sati se družiti s navijačima na sportskim terenima na Vijencu Ivana Meštrovića. Iz kluba su najavili i kako će od 16 do 18 sati bit će postavljen i Bijelo-plavi korner na kojem će biti moguće kupiti navijačke artikle.

Dvoboj oca i sina Čavline

Utakmica Osijeka i Lokomotive bit će zanimljiva i zbog jednog obiteljskog dvoboja - okršaja oca i sina. Na klupi Osijeka bit će sjajni trener vratara Bijelo-plavih Silvije Čavlina, dok će vrata Lokosa vrlo izvjesno čuvati 20-godišnji Nikola Čavlina koji je ljetos stigao na posudbu iz Dinama. U posljednjih šest prvenstvenih utakmica Čavlina mlađi bio je "jedinica" Lokosa i vjerojatno će opet dobiti prednost ispred iskusnijih Santinija i Šubarića.

Poms: Dalić mora biti sretan zbog širine izbora

Austrijanac na klupi Osijeka Rene Poms ispratio je, naravno, utakmicu Austrije i Hrvatske na stadionu Ernst Happel.

"Ako gledamo posljednje dvije utakmice protiv Danske i Austrije vidi se kako Hrvatska izgleda jako dobro i vjerujem kako je već sada spremna za Svjetsko prvenstvo. Hrvatska djeluje odlično i homogeno. Igra jako dobro, u svakom slučaju uvijek može biti bolje, ali generalno postoji jasna ideja igre, igrači su smireni na lopti, imaju kvalitetan posjed i također ne trebaju puno šansi za postizanje golova", nabraja Poms.

Ono što ga posebno impresionira je širina u izboru igrača koju ima Zlatko Dalić.

"Puno je opcija za izbornika Dalića, ima stvarno puno kvalitetnih igrača na raspolaganju i do početka Svjetskog prvenstva imat će jasniju sliku oko toga tko je najspremniji, neke odluke oko sastava će vjerojatno donositi i ovisno o suparniku. Hrvatska ima veliki izbor, i svi koji budu u kadru za Svjetsko prvenstvo imaju kvalitetu da budu u startnoj postavi zbog čega Dalić sigurno mora biti sretan - zaključio je Poms."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 23:19