Miroslav Bičanić

 CROPIX
OGLASIO SE MENADŽER

‘Nemam ništa s Beljinim odlaskom u Osijek, dobio je bolju ponudu, a Cibaliju nisam kupio zbog zakona‘

Miroslav Bičanić želi demistificirati odlazak nadarenog napadača iz Vinkovaca u redove Osječana
Piše: Damir BegovićObjavljeno: 04. veljača 2023. 14:37

Dok Dion Drena Beljo u dresu Augsburga već skuplja bundesligaške minute, pokušat ćemo još u određenoj mjeri demistificirati odlazak nadarenog napadača iz Vinkovaca u Osijek, koji se dogodio u lipnju 2019. godine.

Oko dotičnog slučaja (važnog zbog toga što je Osijek potpuno besplatno dobio gotov proizvod na kojemu je u nedavnom transferu zaradio milijune eura), inače, vlada poprilični zavjet šutnje; nitko od relevantnih sugovornika kojima smo ponudili eter na tu temu nije baš bio željan publiciteta. No, sa željom razotkrivanja određenih okolnosti javio se onaj tko je tek neizravno prozvan, a to je Miroslav Bičanić, bivši nogometni internacionalac (te u dva navrata i hrvatski reprezentativac), a danas nogometni menadžer čije su ambicije i nakane svojevremeno sezale do ozbiljnog investiranja u Cibaliju.

- Ne znam zašto me se stavlja u bilo kakav kontekst Beljinog odlaska iz Vinkovaca, jer se sve odvilo neposredno prije mog dolaska u klub. Jasno i glasno poručujem da je u trenutku mog dolaska u Cibaliju Beljo već odlučio otići - kaže Bičanić, koji se prisjeća još nekih detalja iz toga doba i dotičnog slučaja:

- Priča je suštinski vrlo jednostavna; tadašnje klupsko čelništvo nije uspjelo sklopiti dogovor s Beljom. Ono što mu je ponuđeno za ostanak nije bilo dovoljno za obitelj Beljo, koja je odbila ponudu tadašnjeg vodstva. I otišla za boljim, u Osijek. Što je, uostalom, njihovo legitimno pravo. Dakle, s Beljinim odlaskom u Osijek imam jedno veliko NIŠTA. Zato smatram da nije korektno stavljati me u ikakav kontekst s tim slučajem. Molim vas, tako napišite.

Nije mi to trebalo

Evo jesmo. Možemo li zapisati i podsjetnik o tome zašto nikada nije došlo do realizacije Bičanićevog preuzimanja Cibalije, koja se upravo ovih dana nalazi pred novim izazovima sličnoga tipa?

- Suočili smo se s problemima oko hrvatskih zakona. Zanimalo nas je vlasništvo nad zemljištem, bili smo spremni položiti čak i depozit od sedam milijuna eura dok se vlasništvo ne bi reguliralo na način koji bi odgovarao investitoru. No, nismo dočekali promjenu zakona, istih onih zbog kojih Osijek nije gradio u Gradskom vrtu, Rijeka na Kantridi, itd. Jednostavno, nisam mogao izdržati toliko dugo priču o konačnom rješenju, na koje bih vjerojatno još i danas čekao. Inače, tih šest mjeseci financirao sam Cibalijinu priču vlastitim sredstvima, bez ijedne potvrde o pozajmici. Praktički, poklonio sam novac Cibaliji, s kojom nemam nikakve ranije poveznice, osim što sam Slavonac. Imao sam samo želju kupiti Cibaliju, no viša sila se ispriječila u tom projektu. Da mi je tada bila ova pamet, ne bih se niti upuštao u takve akrobacije - zaključio je Miroslav Bičanić.

VUKOVAR 1991 Otputovali na pripreme u Makarsku

Nogometaši Vukovara 1991 otputovali su na pripreme u Makarsku, gdje će formu za skorašnji početak proljetnog dijela sezone (12. veljače Vukovarci u Zmijavcima igraju zaostalu utakmicu 17. kola protiv tamošnje Croatije) Prve NL brusiti 26-orica prvotimaca: L. Gutierrez, Kolić, Marijanović (vratari), Aleksić, Andačić, Awounyo, Baccigalupi, Baltić, Barišić, Biljan, Bungić, Bušić, Capitani, Gonzalez, C. Gutierrez, Jara, Jukić, Knöll, Mustedanagić, Pavičić, Pelko, Periša, Radošević, Rugašević, Saccone i Zetović.

- To je ujedno i proljetni roster, uz ozlijeđenog Mihaljevića, koji nije s nama na pripremama - informirao je trener Miroslav Bojko, čija će momčad tijekom jadranskog dijela priprema odigrati i tri provjerne utakmice; ove subote u Dugopolju (početak u 14.30), sutra u Dugom Ratu protiv Orkana, a 8. veljače protiv Splita. (dbe)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 14:37