Nenad Bjelica

 MARKO MRKONJIC Cropix
PREKINUO JE ŠUTNJU

Nenad Bjelica otvorio dušu: ‘Osijek i ja došli smo do Arbitraže HNS-a! Hajduk ne bih odbio...‘

‘Poms? Ako sam ja bio glavni krivac, onda sam i sada zaslužan za ove rezultate...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. studeni 2022. 21:17

Bivši trener Dinama i Osijeka Nenad Bjelica neko je vrijeme izbivao iz medija, općenito s javne scene, no u intervjuu kojeg je ovoga petka odlučio dati RTL televiziji prekinuo je šutnju glede nekih pitanja... Ponajprije, javnost zanima u kakvoj je vezi ostao s ljudima iz donedavnog mu kluba. Rastanak s Gradskim vrtom baš i nije protekao u nekim lijepim tonovima...

- Umorio me dosta taj posao, puno više nego dvije godine u Dinamu, jer je sam u Osijeku imao više funkcija i posla. Tu je i ta borba za titulu, ona također umara, ali bilo mi je jako lijepo, bio sam u svojem gradu te radio u klubu za koji navijam. Od prvog do zadnjeg dana sam radio da klubu bude bolji nego kad sam stigao, a mislim da sam to i napravio - poručio je Bjelica u tom razgovoru.

Otkrio je i gdje točno "šteka" u njihovim odnosima:

- U Osijeku sam proveo jako lijepe dvije godine, ali umorio me dosta posao, više nego dvije godine u Dinamu. Radio sam da Osijek bude bolji kad budem odlazio. S ljudima iz kluba, igračima, stožerom i zaposlenicima imam sjajan odnos, a s upravom ne najbolji. Na Arbitražnom smo sudu HNS-a pa se nadam da ću dobiti što mi pripada po ugovoru do 30. lipnja 2023. Raskid sam dobio u ponedjeljak nakon pobjede nad Hajdukom. Predsjednik me pozvao na razgovor, pokušali smo se sporazumno rastati, dao sam svoj prijedlog, on je rekao da će mi se javiti s kontraprijedlogom pa mi se više nije javio nego mi je poslao otkaz mailom i preko društvenih mreža doznao sam da sam razriješen dužnosti.

A da ga pozove Hajduk?

- Nije me zvao, nisam bio kandidat, ali ja sam profesionalac i razmatrao bih je. Ne kažem da ne bih prihvatio. Hajduk je u kategoriji svih drugih klubova, osim Osijeka.

Kako komentira stavove navijača koji su jedno vrijeme tražili njegov odlazak dok je još bio u klubu?

“Ne znam je li taj razlaz stigao prerano ili prekasno, ali svakako poštujem tu odluku. Što se tiče navijača, treba ih odvojiti od ostatka Kohorte, u kojoj je podosta golobradih mladića. No, većina navijača mi je davala podršku, a dio njih su mi i prijatelji, pa znam i ne mislim da imaju nešto protiv mene - dodao je.

Rene Poms, njegov nekadašnji pomoćnik preuzeo je klupu Osijeka na kojoj ostvaruje zapažene rezultate...

- Ako sam bio najveći krivac, a bio sam, onda sam sada i najzaslužniji za ove dobre rezultate, jer sam te igrače ovog ljeta ja selektirao, doveo i pripremao. No, svejedno, Rene je kvalitetan trener, a u nasljedstvo je dobio jako dobru i veoma pripremljenu ekipu. Znam da je trener ogledalo momčadi, izgleda da ja nisam igračima uspijevao dati energiju kao što to sada radi Rene - zaključio je Bjelica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. studeni 2022 18:01