Nenad Bjelica najavio je susret s Lokomotivom

 VLADO KOS/CROPIX Cropix
‘SVE JE NA VLASNICIMA‘

Bjeličin ‘normabel‘ i znakovita poruka uoči predzadnje utakmice: ‘Bila je čast biti trener ovim igračima‘

Trener Osijeka ističe kako mu je želja ostati još godinu dana, no samo ako se ispune uvjeti
Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 13. svibanj 2022. 14:26

Još su dva kola ostala za završiti sezonu, ali i Gradskom vrtu i dalje je velika neizvjesnost oko sljedeće sezone prvenstveno u vez ostanka ili odlaska glavnog menadžera i trenera Nenada Bjelice. To je ujedno bila i jedna od tema 'pressice' uoči nedjeljnog sraza s Lokomotivom, a nakon Bjeličinih izjava teško se može bilo što sa sigurnošću reći. Prvo je, naime, na upit je li samo jedan bod u zadnje tri utakmice epilog prevelikog pritiska i umora momčadi rekao nešto znakovito.

"Ne bih rekao da je uzrok umor momčadi. Više je to umor trenera. Momčad je ogledalo trenera i mislim da je to razlog", otkrio je Bjelica da je umoran. E, sad, je li umoran od sezone, rada u klubu... Je li bliže ostanku ili odlasku?

"Imam ugovor još godinu dana i moja prva opcija je NK Osijek. Ne znam što će se dogoditi. Dogodilo mi se i prošle i ove godine i ne bih volio da mi se to dogodi još jedanput, ali ja sam vezan ugovorom još godinu dana i to je za mene prva opcija", rekao je Bjelica na upit je li bliži ostanku ili odlasku. Iz toga bi se, naravno, odmah moglo zaključiti kako Bjelica sigurno ostaje, ali... Uvijek postoji ali. Poznato je da je on proteklih tjedana govorio i kako njegov ostanak ovisi i o tome hoće li se promijeniti neke stvari i odnosi u upravljačkoj strukturi kluba, pa je sada ponovno upitan koji su to uvjeti.

"Zna se koji je uvjet mog ostanka. Već sam to rekao. Nemojte da se ponavljam. Od kada sam razgovarao s predsjednikom prije 15-16 dana i rekao mu iskreno što mislim, ne treba mi normabel da se naspavam, nemam više glavobolje, mirna mi je duša, mirno mi je srce, a sve što sam rekao rekao sam za boljitak ovoga kluba, a kako će vlasnici to interpretirati je na njima", poručio je Bjelica, da bi potom na naše pitanje o tome kada počinju pripreme rekao da će to biti 13. lipnja u Osijeku, a sedam dana poslije planirana je utakmica sa Slaven Belupom te odlazak na dvotjedne pripreme u Sv. Martin na Muri. Dobro, to je i logično. Normalno je da se mjesec dana prije početka priprema mora sve znati. E, sad hoće li ih povesti Bjelica ili netko drugi stvarno je teško reći. On ima ugovor i kaže da je Osijek za njega prva opcija što bi trebalo značiti da je sve u redu. No, Bjelicai ima i uvjete koje je prenio predsjedniku Ferencu Sakalju. Dakle, neminovno je da se ova kakofonija mora što prije riješiti i presjeći te da se što prije jasno i glasno kaže hoče li mu klubu ispuniti uvjete koje je postavio ili neće, odnosno ostaje li Bjelica ili ne. Ma, zapravo trebalo je to riješiti već nakon utakmice s Dinamom, pa da se izbjegne dodatne napetosti, proturanja istina i 'istina' kroz razne medijske kanale, pa čak i p(r)ozivanja gradonačelnika Osijeka Ivana Radića, koji bi se kao trebao nešto upetljati u kadroviranja u privatnom klubu?!? Uzgred, za neupućene, Radić je na praktički svakoj utakmici Osijeka, na istočnoj, navijačkoj, tribini. Situacija u Gradskom vrtu je i dalje prilično napeta i nedefinirana. Bjelica je nakon poraza od Dinama izjavio i kako je za titulu, uz sve druge idealno posložene elemente, potrebno i da svi u klubu i oko njega imaju veliku želju za titulu. I u petak je o tome progovorio, kao i o učinku u ovoj sezoni, gdje je Osijek sve do prije pet dana bio živ u igri za titulu, ali s jednim bodom u tri uzastopne utakmice taj se san rasplinuo.

"Ostvarili smo cilj ulaskom u Europu. Titula je bila naša želja koju nismo uspjeli ostvariti sebi i našim navijačima. Da je malo više želje kod svih, vjerojatno bi rezultat bio i bolji, ali i ovako ostaje ovo druga najbolja sezona u povijesti. Koliko god se željelo obezvrijediti sve što su ovi dečki postigli, statistika govori nešto drugo. Nedostaje nam jedan bod da izjednačimo taj drugi najbolji rezultat od 66 bodova, a vjerujem da ćemo pobjedama u nedjelju i u Gorici te brojke prebaciti. Izuzetno sam zadovoljan i ponosan. Jako puno toga utječe na konačan rezultat i plasman. Imamo samo četiri remija više od Dinama i dva više od Hajduka. Puno je detalja odlučilo. Možda izbijena lopta protiv Lokomotive u zadnjoj minuti, nedosuđeni penal protiv Gorice, nerealizirani penali protiv Hajduka... Imamo isti broj poraza, a samo je razlika u pobjedama i to uvijek je jedan gol u pitanju. Za tu dozu sreće treba jako željeti, pa se to u nekom najboljem slučaju možda i ostvari. Ove dvije ekipe ispred nas su zasluženo ispred nas i na tome im čestitam. Nadam se da ćemo i sljedeću sezonu biti konkurentni i da ćemo možda ostvariti želju, a ciljevi su svi ostvareni", poručio je Bjelica u najavi utakmice s Lokomotivom, pa se nešto kazalo i o njoj.

"Nadam se dobroj utakmici i pobjedi. Motivacija je samo taj osjećaj da pobijediš utakmicu i da se vratiš na pobjedničke staze. Imamo tri utakmice iza sebe u kojima nismo pobijedili i naravno da želimo svima pokazati da možemo puno bolje i vjerujem da ćemo to učiniti u nedjelju. Prošle godine smo isto tako tri kola prije kraja ostali bez šansi za naslov i onda pobijedili sve do kraja. Nadam se da će tako biti i sada", rekao je Bjelica, koji neće računati na Nejašmića, Jugovića, Leovca i Čeberka, ali neće ni davati priliku mlađim igračima nego onima koji su ove sezone manje igrali.

"Imam jako puno profesionalaca i dat ću ove zadnje dvije utakmice šansu onima koji su manje igrali, a zasluživali su više. Moram ih ispoštivati, jer cijelo vrijeme jako dobro rade. Bilo je jako lijepo u ovom periodu biti njihov trener", poručio je Bjelica. Pobjedu protiv Lokomotive očekuje i Petar Brlek.

"Kao momčad smo htjeli najbolje, svaku utakmicu pobijediti, ali nije se dogodilo iako smo dali sve od sebe. Normalno da smo bili utučeni nakon poraza dan-dva poslije utakmice i sada smo se okrenuli na zadnje dvije utakmice za uspješno završimo sezonu", kazao je veznjak, koji se ovog proljeća vratio nakon dugog izbivanja zbog teške ozljede, pa se osvrnuo i na svoje igre.

"Želio sam igrati više, ali ova je momčad puna odličnih igrača koji mogu i žele igrati. Velika je konkurencija i ne želim ozljedu koristiti kao alibi, znam da mogu i želim više. Imam motiv za sljedeću sezonu dokazati i pokazati da mi je ovdje mjesto i pomoći momčadi u ostvarivanju ciljeva", rekao je Brlek, dok je Bjelica dodao kako "u sljedećoj sezoni očekujemo da će nam on biti jedan od glavnih igrača, jer kvalitetu za to ima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 11:33