VLADO KOS/CROPIX
VAPAJ TRENERA

Nenad Bjelica uputio zvučni apel uoči nove utakmice: Trebamo pomoć, ovi dečki to zaslužuju!

Osijek je u seriji od 14 utakmica bez poraza. Zbnog te je činjenice jedna stvar još veća enigma...
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 10. prosinac 2021. 14:03

Posjeta na tribinama Gradskog vrta u sezoni u kojoj se Osijek bori za velike stvari, u kojoj je u seriji od sada već 14 utakmica bez poraza, i dalje je enigma i u apsolutnom neskladu s rezultatima koje momčad ostvaruje. Prosjek gledatelja na domaćim utakmicama je svega 1.873 što je skoro dvostruko manje u odnosu na posljednju sezonu prije pandemije. Broj navijača na tribinama je puno manji i od broja prodanih godišnjih ulaznica, a nešto više od 2.500 navijača Osijeka ima sezonsku pretplatu.

Pandemijski protokoli očito su mnoge odbili od stadiona iako je klub iz Wilsonove napravio puno toga da navijače u što većem broju vrati u Gradski vrt pa su, između ostalog, uz “zamrzavanje” cijene ulaznica osigurali i antigenska testiranja nužna za COVID potvrdu po povlaštenoj cijeni, isprva za 80 kuna, a odnedavno za 50 kuna. Doduše, u čak četiri od devet domaćih utakmica Osijeka ove sezone padala je kiša, što je vjerojatno utjecalo na posjetu.

Uoči posljednje utakmice u Gradskom vrtu prije zimske stanke, u nedjelju protiv Šibenika, Nenad Bjelica pozvao je navijače u Gradski vrt.

- Uputio bih apel našim navijačima jer ovoj momčadi treba pomoć s tribina. Oni koji dolaze stalno, njih tisuću, tisuću dvjesto su sjajni, ali nam treba još veća podrška. Ovi dečki rade sjajno, ponašaju se vrhunski. I na Rujevici smo igrali bez većeg broja igrača u derbiju protiv jake i prvoplasirane Rijeke. Nosili smo se stvarno junački i mislim da zaslužuju podršku većeg broja ljudi na domaćim utakmicama - poručio je trener Osijeka.

Jučer je, inače, na blagajnama stadiona Gradski vrt krenula prodaja ulaznica za utakmicu sa Šibenikom. Cijene pojedinačnih ulaznica iznose 30 kuna za istok, 40 kuna za zapad, 50 kuna za ložu, 250 kuna za VIP, dok ulaznice za djecu do 15 godina stoje 10 kuna (uz pratnju roditelja na tribinama istok i zapad).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. svibanj 2024 04:42