Mile Škorić protiv Bugara prije nego što se ozlijedio

 KARIM JAAFAR Afp
KOBNI TEAM BUILDING

Nevjerica u Osijeku: Lider momčadi neće igrati protiv Hajduka, u opasnosti i za ostatak sezone...

Kad je zatražio izmjenu, svi koji ga znaju bili su svjesni da je ozljeda ozbiljnije prirode...
Piše: Nikola Patković/Jutarnji listObjavljeno: 30. ožujak 2022. 17:33

Mile Škorić u originalnom scenariju nije trebao biti dio team buildinga u Kataru, kamo je Zlatko Dalić poveo najbolje što hrvatski nogomet u ovom trenutku ima.

No, zlatna Zlatkova rezerva, a kapetan Osijeka, već neko vrijeme ima takav status među "vatrenima". Iako bi prema igrama koje pruža zapravo trebao biti neupitan pri svakom pozivu, i ovaj je put aktiviran u zadnji tren. U smislu Osijekovih klupskih ambicija, bolje da nije.

Jer, u 27. minuti utakmice s Bugarima vidjeli smo scenarij koji je pred malim ekranima "zaledio" sve koji dišu "bijelo-plavi" zrak. Kad je Škorić zatražio izmjenu, svi koji ga znaju bili su svjesni da je ozljeda ozbiljnije prirode, jer on igru ne napušta tek tako.

- Riječ je o distorziji gležnja desne noge. Zbog iste ozljede Mile je napustio i susret protiv Rijeke u Kupu, a sada će gotovo sigurno propustiti i derbi protiv Hajduka. Više će se znati nakon što obavi magnetsku rezonancu u Zagrebu - izvijestili su nas iz kluba.

Ne treba posebno isticati koliki je hendikep za Osijek izostanak kapetana. Ne samo za derbi s Hajdukom nego i za sedam utakmica do kraja sezone koje slijede. Pogotovo ako je riječ o obnovi stare ozljede, zbog čega se postavlja pitanje kada će se Škorić moći vratiti na travnjake.

Kapetan Osijeka apsolutno je već nekoliko sezona najbolji stoper HNL-a. I u susretu s Bugarima, dok je bio na terenu, pokazao je da Dalić na njega može i treba računati puno više nego što je dosad činio. Izostanak takvog igrača i karaktera za svaku bi momčad bio veliki hendikep, pa će biti i za Osijek.

Nenad Bjelica u kadru ima još tri jako dobra stopera - Lončara, Čeberka i Bralića, a s obzirom na to da je trener Osijeka ove sezone u derbijima nerijetko pribjegavao igri s tri stopera, nije isključeno da sva trojica izađu na megdan Livaji i Kaliniću.

Situacija sa Škorićem nikako ne ide na ruku Bjelici, ali poznavajući ga, on se neće prepustiti defetizmu, nego će još jače iskazati vjeru u ostale svoje stopere, koji su, uostalom, mnogo puta dosad pokazali da se mogu kvalitetno nositi sa svim izazovima. Vratar Ivica Ivušić, koji je u završnici susreta s Bugarskom dobio jak udarac u rebra, trebao bi biti spreman za derbi, za koji će sasvim sigurno biti rasprodan cijeli 50-postotni kapacitet stadiona.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 02:43