Mile Škorić i Ivica Ivušić na utakmici protiv Dinama

 VLADO KOS
VELIKO PRIZNANJE

Nije bilo nikakve dvojbe - evo koga su navijači Osijeka izabrali za najboljeg u sezoni

Na klupskoj stranici glas za Ivicu Ivušića dalo je čak 39 posto navijača.
Piše: SNObjavljeno: 02. lipanj 2022. 16:16

Piše: Gradimir Đukarić

Navijači su rekli svoje - najboljim nogometašem Osijeka u netom završenoj sezoni proglašen je Ivica Ivušić. I to s uvjerljivom prednošću u odnosu na suigrače. "Jedinici" bijelo-plavih u online anketi na klupskoj stranici glas je dalo čak 39 posto navijača. Idući po broju glasova bio je Laszlo Kleinheisler, kojeg je inače Kohorta u svome tradicionalnom izboru proglasila za najboljeg u prethodnoj sezoni, sa 14 posto glasova ili skoro tri puta manje.

Nagrada je na koncu posve zasluženo završila u pravim rukama. Iza Ivušića je sezona u kojoj je potvrdu kvalitete dobio konačnim pozivom u reprezentaciju, ali i u kojoj mu se dogodio veliki peh. Tek što je dospio na popis nacionalne vrste, a odmah potom i debitirao u kvalifikacijskim ogledima za Svjetsko prvenstvo protiv Slovačke i Slovenije dogodila mu se teška ozljeda zbog koje je morao ići "pod nož" nakon čega mu je slijedila najduža stanka u dosadašnjoj karijeri.

Unatoč stanci Ivušić je bio najčvršći oslonac Osijeka prošle sezone. U završnici prvenstvene utrke, kada je igra Osijeka neočekivano pala, a obrana, do tada najčvršći dio momčadi, počela curiti, Ivušić je svojim intervencijama držao bijelo-plave u životu. U netom završenom prvenstvu skupio je 70 obrana, od čega su 42 udarca bila unutar kaznenog prostora, a 12 puta završio je utakmicu bez primljenog pogotka. Ivušić je, inače, vrata Osijeka do sada čuvao u 110 navrata, a 55 utakmica završio je s čistom mrežom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 01:26