Antonio Mance

 ROBERT MICHAEL Dpa Picture-alliance Via Afp
ZANIMLJIVOSTI IZ GRADSKOG VRTA

Nijemci prijevremeno raskinuli s Osijekovim napadačem, Bjeličina alternativa za Nejašmića pred potpisom

Novosti iz Gradskog vrta uoči nastavka sezone i proljetnog dijela sezone
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 29. siječanj 2022. 13:40

Njemački drugoligaš Erzgebirge Aue raskinuo je prije vremena ugovor o posudbi s Antoniom Manceom. Zašto je posudba koja je trebala trajati do konca sezone prekinuta prije vremena ostalo je nejasno, a klub nad kojim visi mač treće lige oglasio se tek s kratkim priopćenjem svedenim na tri rečenice. “Erzgebirge Aue i napadač Antonio Mance se razilaze. Obje strane pristale su na prijevremeni raskid ugovora. Erzgebirge Aue zahvaljuje Antoniju Manceu i želi mu sve najbolje u budućnosti”, navedeno je.

Napadač pod ugovorom s Osijekom ljetos je poslan na posudbu u njemačkog drugoligaša koji je imao mogućnost i otkupiti njegov ugovor na koncu sezone za oko milijun eura. Bijelo-plavima su, također, trebali pripasti i bonusi u slučaju da Aue izbori opstanak. Međutim, hrvatski napadač nije se najbolje snašao u novoj sredini. Odigrao je svega osam utakmica, ukupno svega 249 minuta, i pritom se nije upisao u strijelce.

U posljednjih deset utakmica svoje sada već bivše momčadi, odnosno još od sredine listopada, na terenu je dobio svega deset minuta raspoređenih u dva nastupa, što najbolje potvrđuje u kakvom se statusu nalazio. Doduše, Aue je prilično nestabilna sredina. Mance je, naime, u samo pet mjeseci u Njemačkoj promijenio čak pet trenera! Što će biti s Manceom zasad je neizvjesno jer su opcije prilično sužene. Slanje na novu posudbu administrativno je neizvedivo jer bi mu to bila treća registracija u sezoni. Istovremeno, konkurencija u napadu Osijeka je takva da na minute među Bijelo-plavima u nastavku sezone teško može računati.

Antonio Mance u Gradski vrt je došao u ljeto 2019. iz slovačkog Trenčina za 1,3 milijuna eura što je tada bio uvjerljivo najveći ulazni transfer u povijesti kluba. U Osijeku se, međutim, zadržao tek jednu čitavu sezonu. Prošlu je, naime, proveo na posudbi u mađarskoj Puskas akademiji, dok je aktualnu počeo među Bijelo-plavima i imao pritom sasvim solidnu minutažu, a onda je privremeno proslijeđen u Aue. Za Bijelo-plave je ukupno odigrao 44 utakmice, zabio je 12 golova i podijelio pet asistencija suigračima za gol. Ugovor s Bijelo-plavima veže ga do ljeta iduće godine.

Španjolac Barri pred potpisivanjem

U Gradskom vrtu našli su alternativu na poziciji zadnjeg veznog nakon što je zbog ozljeda Darka Nejašmića i Vedrana Jugovića, a čiji je datum povratka na travnjak zasad neizvjestan, Bjelica ostao samo s Mihaelom Žaperom kao opcijom. Iako je Jose Antonio Carro poslan u Murciju na posudbu, ali i u nastavku sezone Osijek će imati jednog Španjolca u rosteru. Naime, ugovor s Bijelo-plavima trebao bi potpisati Diego Barri, 26-godišnji Španjolac koji je prvi dio sezone nastupao za trećeligaša Badajoz. Riječ je o iskusnom igraču koji je sposoban odigrati i na pozicijama stopera, a koji u nogama ima dvije utakmice u La Ligi za Getafe te još četrdesetak za Albacete u drugoj španjolskoj ligi. Posljednjih sezonu i pol igrao je u trećoj ligi, prvo u B momčadi Celte, a potom za Badajoz. Liječnički pregled 188 centimetara visoki Barri obavit će u subotu u Osijeku, a pod pretpostavkom da će nakon njega dobiti zeleno svjetlo potpisat će ugovor na godinu i pol dana uz mogućnost da klub suradnju automatski produži na još dvije sezone. S obzirom da mu ugovor istječe na ljeto izvjesno je i kako će Osijek s određenim iznosom obeštetiti Barrijev prethodni klub. Prijelazni rok u Gradskom vrtu s dolaskom Španjolca nije završen. Traži se napadač i desni bek.

- Prijelazni rok je tek počeo i postoji mogućnost i dolaska i odlaska igrača. Sve su opcije otvorene, a mi smo spremni na sve. Naša skautska služba puno radi, imamo igrače koji su na radaru i spremni smo u svakom trenutku. Taj posao temeljito obavljamo i u dosadašnjem dijelu prijelaznog roka smo ga napravili ciljano i baš momački - kazao je Bule.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 09:14