TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
BJELICA NAJAVIO DERBI

‘Nisam hazarder, a Hajduk nije važniji od Gorice. Caktaš? Nadam se da neće biti motiviran zbog revanša‘

Uoči nedjeljnog derbija između Osijeka i Hajduka u Gradskom vrtu oglasio se Nenad Bjelica
Piše: SNObjavljeno: 01. travanj 2022. 13:47

"Nakon reprezentacije nam se Ivušić vratio zdrav, ali na žalost ne i Škorić. Mile će izbivati neko vrijeme iz ekipe, a imamo i još dva-tri rekonvalescenta, Bartolec, Mance, Brlek. Mislin da će za sljedeću utakmicu protiv Slaven Belupa, osim Škorića, svi oni biti na raspolaganju. Protiv Hajduka se nadamo dobroj utakmici, podršci navijača i pobjedi", rekao je Bjelica u uvodu.

"Ne znam na kome je veći pritisak. Mi ga imamo od prvog dana kad sam došao i imat ćemo ga do zadnjeg. Sve ćemo učiniti da dođemo do pobjede. Mi pokušavamo skinuti taj proitisak, pripremamo se kao za svaku drugu utakmicu i pokušat ćemo dati maksimum. Ne dajemo utakmici protiv Hajduka veću važnost nego onoj protiv Gorice ili Dragovoljca", dodao je trener Osijeka.

O iskustvima s Hajdukom s kojim su snage već odmjerili tri puta ove sezone.

"Već smo igrali jednom s Dambrauskasom u Splitu, mislim da smo se jako dobro pokazali, bili jako tvrd orah i malo bliže pobjedi. Vidjet ćemo hoće li Hajduk što mijenjati u sustavu i kako će izaći u nedjelju. Neće o tome ovisiti kako ćemo mi nastupiti, ja znam kako ćemo mi igrati, čvrsto, agresivno, disciplinirano s visokoim pritiskom", kaže Bjelica.

O Caktaševoj motivaciji protiv Hajduka. Je li s njim posebno razgovarao uoči prve utakmice protiv Bijelih?

"Radi dobro i trenira. U utakmici sa Cibalijom je opet zabio gol. Sigurno da kad igraš protiv kluba u kojemu si proveo djetinjstvo i veliku većinu karijere je poseban osjećaj. Kako za njega, tako i Nejašmića. Ne razgovaramo ništa specijalno, nadam se da će biti motiviran da pobijedi zbog Osijeka, a ne da se revanšira nekome zbog nečega. U tom pravcu i ne razgovaramo s našim igračima. Siguran sam da će na terenu dati sve od sebe da Osijek pobijedi", objasnio je Osijekov trener.

Od koga prijeti najveća opasnost iz Hajduka.

"Livaja i Kalinić su najistaknutiji, ali ne bih minorizirao ulogu Sahitija ili Krovinovića. Oni imaju puno kvalitete u svojim redovima, nećemo se fokusirati samo na Kalinića i Livaju, imamo dovoljno kvalitete da zaustavimo bilo koga."

O Osijekovom stilu igre. Mnogi od momčadi očekuju otvoreniju i atraktivniju igru?

"Nisam pobornik nogometa na 5:5, 5:4. Nisam hazarder ni u životu, ono crvena-crna me ne zanima. Hajduk i Dinamo su međusobno također odigrali kontroliranu utakmicu."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 17:28