VLADO KOS Cropix
ZEKIĆ NAJAVIO DINAMO

‘Nisam profesor Baltazar. Neki igrači vratili su se totalno izraubani. Jugović? Bojim se...‘

Trener bijelo-plavih Zoran Zekić uoči gostovanja na Maksimiru
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 24. studeni 2023. 12:17

Čitav studeni Osijek ne zna za pobjedu, a posljednju priliku da mjesec ne završe bez trijumfa imat će na Maksimiru. Zoran Zekić napokon je dobio konkretniji period za rad s igračima iako opet nije utakmicu protiv Dinama pripremao u idealnim okolnostima.

- Bilo je ozlijeđenih igrača, viroznih igrača, odsutnih igrača, radili smo u manjim grupama, ali opet mislim da smo nešto i napravili što se tiče taktičkih zadataka. Imamo nekih problema, ali imamo problema otkako sam došao, bilo ih je i prije mene tako da to nije ništa novo pa nema potrebe previše lamentirati niti kukati. Nismo u sjajnoj situaciji, ali sami smo se doveli u nju i sami se moramo iščupati. Naravno da Dinamo nije idealan protivnik za to, ali bez obzira na ime protivnika moramo biti pravi i pokazati veću dozu profesionalizma. pritom mislim na to da se svako zamisli kako je pridonio klubu - kazao je trener Bijelo-plavih.

Od tri pobjede Osijeka na Maksimiru u eri HNL-a Zekić je potpisao njih dvije.

- Me treba meni veći motiv od toga da nam trebaju bodovi. Lijepa su sjećanja na te dvije pobjede u Maksimiru i što drugo reći nego ponovilo se.

Uoči stanke Zekić je najavio kako će dva tjedna pokušati iskoristiti da fizički podigne igrače koji nisu bili na potrebnoj razini spreme.

- Mislim da smo to i uspjeli napraviti, nažalost Caktaš praktički ništa nije trenirao jer je bio virozan. Što se drugih tiče mislim da smo to napravili na pravi način tako da će to biti dodatni impuls za pojedince da budu bolji, rastrčaniji, jači na lopti. Na Maksimiru će jako bitan biti ulazak u utakmicu i naš gard.

Zbog kartona u redovima Osijek neće biti Omerovića i Fiolića, a zbog ozljede kapetana Jugovića za kojeg je pitanje kada će se vratiti.

- Jugović je dobio ozljedu koja je dosta neugodna i bojim se da ga neće biti na dulje razdoblje. Neki igrači koji su nam došli iz reprezentacije nisu u najboljem stanju. Kada odeš u reprezentaciju naravno da postoji velika želja pa nekada malo stisneš i zube, neki su igrali i pod injekcijama pa se meni onda vrate totalno izraubani. Jedna lijepa činjenica je da smo ova dva tjedna na treninge priključili i četvoricu naših kadeta. Unijeli su malo osvježenja, malo i radosti. Njih dvojica idu s nama na Maksimir. To su neke lijepe stvari koje se događaju, nadam se da će ih u budućnosti biti i više. Ali ovi iskusniji igrači, koji bi svojom kvalitetom i odnosom trebali dati malo više budu na pomoć toj djeci da im prilagodba na seniorski nogomet bude što lakša - kazao je Zekić.

Oko momčadi koju će poslati na Maksimir nema dvojbi. Iako nije da puno izbora i ima.

- Nisam profesor Baltazar da mogu nešto smišljati, jednostavno imam što imam. Igrači mogu igrati na puno boljem nivou nego što je to bilo na posljednjih nekoliko utakmica. Svaki pojedinac je bolji kada je momčad kompaktnija. Imam ideju oko početnih 11, ali i nemam puno prostora za razmišljanje. Možda je to i bolje jer mogu manje zeznuti. Kada imaš previše mogućnosti onda previše i filozofiraš - dodao je trener bijelo-plavih.

Na Dinamo se nije previše osvrtao.

- Pripremamo se kao da će Petković igrati, ali ne smijemo razmišljati samo o protivniku, najvažnije je da razmišljamo o nama. Bitno je kako ćemo se mi postaviti. Naravno da se puno toga pita Dinamo, ali moramo biti hrabriji, puno više vjerovati u sebe. I u određenim trenucima kada patimo treba uživati u tome jer znaš da nakon patnje dolaze ljepše stvari. Dinamo je i dalje naša najbolja momčad, s najvećim budžetom i najvećim izborom igrača, oni su u situaciji u kakvoj jesu, ali imamo i mi svojih briga. Ne smijemo im dozvoliti da se razmašu, dati im puno prostora. Moramo biti rastrčani i kompaktni, isto tako da kada mi budemo imali loptu da imamo ideju kako iskoristiti naše najbolje atribute. Nema puno filozofije - zaključio je Zekić koji još uvijek čeka dolazak dvojice svojih pomoćnika iz Partizanija.

- Nikako da se ekipiramo. Smoje i ja radimo posao koji inače radi pet ljudi Nisam još pošteno ni otišao u grad na kavu. Nadam se da će doći što ranije ne da počnemo ozbiljnije raditi nego da imamo i glavu i rep, da uhvatimo kontinuitet i da igrači pohvataju sve nas kao karaktere i naše zamisli.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. srpanj 2024 23:48