MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
POJAVILA SE NOVA PRIČA

Nova opcija za nasljednika Ante Čačića: Ni Tomić, ni Jakirović! Odluka bi mogla pasti već nakon Šibenika

Čačiću su porasle dionice, ali jučer smo prvi put čuli priču da u Maksimiru razmišljaju o dovođenju - stranca
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. svibanj 2022. 08:26

Vjerojatno ste mogli pretpostaviti kakva je atmosfera jučer vladala u Maksimiru. Zemlja smješka... Možda bi to bio i najbolji opis. Kud god ste se okrenuli, vidjeli ste samo nasmiješena lica, palac podignut prema gore. Pao je Osijek, izbačen je iz svih kombinacija, a poražen je i trener Bjelica s kojim se modri klub rastao u lošim okolnostima. Ne, nismo primijetili da se bilo tko naslađivao Bjeličinim krahom, barem ne javno. No gotovo smo sigurni da su neki u Maksimiru bili sretni kao dijete koja dobije najdražu željenu igračku.

Ipak, nismo stekli dojam da bilo tko u plavom domu drži da je priča gotova, ta da je Dinamo već prvak, da je utakmica u Krešimirovom gradu 'piece od cake'. Dapače, vrlo ozbiljno se već jučer krenulo u pripremu tog ogleda, trener Ante Čačić je odradio trening, svoje dečke je već počeo 'nabrijavati' za nedjeljni ogled. Sve je usmjereno prema Šibeniku. Modri će na put dan ranije, a plava administracija želi osigurati što veći broj ulaznica za svoje navijače.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Oduševljeni su u Maksimiru podrškom koju imaju od svojih navijača, poglavito BBB-a koji su u sjajnoj formi i nose Dinamo. Iz tog razloga žele da na Šubićevcu bude što više plavih poklonika, nadaju se da bi mogli dobiti oko tisuću ulaznica, a žele da se te ulaznice prodaju u Zagrebu, kako bi se izbjegle gužve na dan utakmice. O toj temi se razgovara s šibenskom upravom.

Naravno, svjesni su u Dinamu da u Šibeniku imaju veliki broj navijača, te da će i mnogi domaći ljudi kupovati ulaznice i doći navijati za Modre. Tako da bi zapravo ukupna atmosfera zaista mogla biti obojena u plavu boju.

Zbog činjenice da prvenstvo još nije definitvno riješeno, te da je fokus okrenut prema Šubićevcu, ne priča se još o tome tko bi mogao naslijediti Antu Čačića nakon što završi njegova privremena misija. Makar, neki nam glasovi šapuću da nije nemoguća misija da 'Ante privremeni' ostane trener i iduće sezone. Jako su inače sretni u plavom domu što su baš Čačića doveli na klupu u ovim zadnjim kolima kad se odlučuje prvenstvo.

Jest, nije bilo dobro protiv Lokomotive, ali jako se vesele u Maksimiru kako je Ante spremio dečke i kompletnu utakmicu protiv Osijeka. Kažu nam njegovi maksimirski poklonici da Dinamo sad ima trenera koji ima - 'muda'!

Što će kazati da očito nedostatak istih zamjeraju njegovim prethodnicima. Dodaje se i da je Ante postavio sve igrače na njihove prirodne pozicije...

Tako da su Čačiću porasle dionice, makar se nikako ne može ustvrditi da će ostati trener nakon završetka prvenstva. Malo su se u plavom domu ohladili od Gorana Tomića koji je do prošle nedjelje figurirao kao glavni konkurent za klupu Modrih. Rujevička predstava Rijeke protiv Hajduka dala je misliti onima koji odlučuju u plavim dvorima. A i neke prijašnje utakmice Riječana koju su ispali iz utrke za naslov.

Još ako izgube od Hajduka u finalu kupa, ispalo bi da Dinamo za trenera dovodi čovjeka koji je zapravo gubitnik kraja sezone. Ista bi priča bila da se vrati Bjelica, ali ta opcija je ionako moguća kao drvena peć.... Izgleda da u plavom domu nisu sigurni niti oko Sergeja Jakirovića, ali morat će konačno donijeti odluku. Možda već nakon utakmice u Šibeniku, ako se tamo osvoji naslov prvaka.

Zanimljvost jest da smo jučer prvi put čuli jednu priču da u Maksimiru razmišljaju o dovođenju - stranca!

Izvori nam kažu da se ne spominje nikakvo ime, ali da se nakon svih događaja u posljednje vrijeme, baš stranac pojavio kao moguća opcija. U Dinamu je sve moguće, pričekajmo priču s Šubićevca...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 14:27