RONALD GORSIC Cropix
ODLUKE DISCIPLINSKOG SUCA

Novčane kazne za Hajduk, Dinamo i Osijek, najgore je prošao splitski klub zbog ponašanja Torcide u derbiju

Ni 23. kolo HNL-a nije prošlo bez kazni za hrvatske prvoligaše
Piše: SNObjavljeno: 01. ožujak 2023. 15:34

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 23. kola.

"GNK Dinamo kažnjen je jedinstvenom kaznom od 9.300 eura zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a, 5.000 eura) domaćih i gostujućih navijača i diskriminirajućeg ponašanja (čl. 88. DP HNS-a, 4.700 eura) domaćih navijača tijekom utakmice Dinamo - Hajduk. Pripadnici domaće navijačke skupine BBB, smještene na sjevernoj tribini, u 73. minuti zapalili su najmanje petnaest baklji, od kojih je deset bačeno na tartan stazu, a pet u teren za igru, zbog čega je nastupio prekid igre u trajanju od dvije minute. Domaći navijači tijekom utakmice zapalili su još tri baklje i bačen je jedan topovski udar. Domaća navijačka skupina BBB skandirala je u 23. i 82. minuti ‘‘Ubij, ubij tovara".

image
RONALD GORSIC Cropix

HNK Hajduk kažnjen je jedinstvenom kaznom od 9.300 eura zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a, 4.700 eura) i diskriminirajućeg ponašanja (čl. 88. DP HNS-a, 5.000 eura) gostujućih navijača tijekom utakmice Dinamo - Hajduk. Pripadnici navijačke skupine Torcide, smješteni na južnoj tribini, tijekom utakmice su u 26. minuti zapalili dvadeset i pet baklji, od čega je dvadeset bačeno na tartan stazu. U istoj minuti su bačena i tri topovska udara. Tijekom utakmice su pripadnici Torcide zapalili još sedamnaest baklji, od čega je deset bačeno na tartan stazu i jedan topovski udar. Pripadnici navijačke skupine Torcide u 23. minuti skandirali su "Ubij purgera" i u 30. minuti "Visoke peći potpaljujem ja, dva reda koksa, četiri purgera, purger se dere aaa, bit će pečenja, radujem se jaaa".

NK Osijek kažnjen je s 800 eura zbog neprimjerenog ponašanja (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Osijek - Varaždin. Domaća navijačka skupina Kohorta, smještena na središnjem dijelu istočne tribine, na početku utakmice višekratno je bacala grude snijega na teren za igru u neposrednoj blizini drugog pomoćnog suca te igrača na terenu, pa je sudac utakmice u 4. minuti zaustavio igru na 30 sekundi.

Ivica Kulešević (Osijek, sportski direktor) kažnjen je po prijavi predsjednika Komisije nogometnih sudaca, Brune Marića, sa 670 eura zbog javnog i neprimjerenog komentiranja suđenja (čl. 84. DP HNS-a) poslije utakmice Istra 1961 i Osijek", stoji u priopćenju HNL-a.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 20:20