NK OSIJEK
prošao tehnički pregled

Novi stadion Osijeka dobio uporabnu dozvolu, evo kada će se prva lopta zakotrljati na impresivnoj Opus Areni

Sve će biti spremno da s koncem aktualne sezone Bijelo-plavi presele u novi dom
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 28. ožujak 2023. 12:30

Novi stadion i trening kamp Osijeka dobili su pravomoćnu uporabnu dozvolu - pohvalili su se iz kluba. Riješenje je stiglo u ponedjeljak.

"Prethodno je obavljen tehnički pregled kojim je utvrđeno da je građevina izgrađena u skladu s izvršnim aktom za građenje u pogledu ispunjavanja temeljnih zahtjeva za građevinu, lokacijskih uvjeta i drugih uvjeta određenih aktom za građenje. Građevina je priključena na prometnu površinu i druge građevine i uređaje komunalne ili druge infrastrukture. Privremene građevine u okviru pripremnih radova, oprema gradilišta, neutrošeni građevinski materijal, te otpad uklonjeni su, a zemljište na području gradilišta i na prilazu gradilištu dovedeno je u uredno stanje", priopćio je osječki prvoligaš.

Tribine su spremne, središnjim terenom zakotrljat će se lopta u idućih pet do osam tjedana nakon što prirodna trava sraste s umjetnim vlaknima kojima je prethodno ispleten teren, a do tada će se uređivati interijer stadiona te pripremati sedam terena u kampu (od kojih će jedan imati hibridni travnjak identičan onome na središnjem terenu, a po tri umjetni i prirodni teren). Sve će biti spremno da s koncem aktualne sezone Bijelo-plavi presele u novi dom.

"U idućoj fazi, a do svečanog otvaranja samog stadiona i trening kampa, slijedi priprema terena i unutarnjih prostorija za postupak licenciranja stadiona za odigravanje svih službenih utakmica", priopćeno je iz kluba.

Najveći infrastrukturni iskorak u klupskoj povijesti, ali i najveća privatna investicija u sportsku infrastrukturu u Hrvatskoj, koštala je klub 65 milijuna eura. Procijene su kako će održavanje stadiona i kampa godišnje koštati dva milijuna eura.

Babić mjesec dana out

Uz Marina Leovca koji mora odraditi suspenziju zbog žutih kartona, Borimir Perković za gostovanje na Rujevici neće moći računati ni na Dominika Babića, U17 reprezentativca Hrvatske, ali već standardnog prvotimca bijelo-plavih. Babić se s okupljanja nacionalne vrste vratio prije vremena, zbog ozljede koljena koje je stradalo na jednom od treninga. Odmah je bilo jasno kako mladom ofenzivcu slijedi dulja stanka, a prognoze liječničke službe u Gradskom vrtu su kako će Babić izvan stroja biti idućih mjesec dana. Za svaki slučaj, nakon što oteklina posve splasne 16-godišnji napadač bit će poslan na još jedan pregled magnetskom rezonancom.

Dominik Babić zimus je potpisao profesionalni ugovor s Osijekom, a nedugo potom imao i seniorski debi. Kada je izašao na travnjak u prvenstvenoj utakmici protiv Gorice (inače posljednjoj u kojoj su Bijelo-plavi pobijedili prije crnog niza od osam uzastopnih utakmica bez trijumfa) bilo mu je 16 godina, četiri mjeseca i 24 dana. U tom trenutku Babić je postao drugi najmlađi nogometaš Osijeka koji je zaigrao u Prvoj HNL. Mlađi je tek Marko Dinjar koji je u trenutku debija imao 16 godina i dva mjeseca. To su zasad ostale i jedine HNL minute perspektivnog nogometaša koji je još u šest navrata našao mjesto u službenom zapisniku.

Perkoviću se u kadar, pak, vraća Josip Špoljarić (strijelac dva od četiri Osijekova prvenstvena pogotka u 2023.) koji je zbog ozljede propustio posljednja tri HNL ogleda bijelo-plavih.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 02:43