MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix
KOMENTAR SUDAČKOG EKSPERTA

‘Oba penala su bila, a problem je što Hajduk svoj nije pucao! Razočaravajuće suđenje za takvog suca...‘

Osijek i Hajduk odigrali su derbi bez golova, ali glavnu ulogu imao je zagrebački sudac Jović
Piše: Slaven Alfirević/Slobodna DalmacijaObjavljeno: 03. travanj 2022. 22:27

Hajduk je remizirao s Osijekom bez golova u 29. kolu HNL-a, a nakon derbija vuku se brojni repovi u vezi sudačkih odluka Frana Jovića.

- Oba su penala bila, i za Hajduk u startu Žapera na Krovinovića i kasnije za Osijek u startu Ferra na Lovriću. Za mene nema nikakve dileme - prokomentirao je naš suradnik, sudački ekspert Goran Tenžera, piše Slobodna Dalmacija.

Kratko i jasno.

- Problem je što Hajduk svoj penal nije pucao... Prvi put je Jović demantirao sam sebe pregledom na VAR-u i pogriješio, povukao svoju odluku da je penal za Hajduk, a drugi put je najprije pogriješio, rekao da je to simuliranja Lovrića (i drugi žuti, crveni karton za Lovrića) i da nije penal za Osijek, pa se na VAR-u ispravio, povukao Lovriću drugi žuti (Caktaš je promašio s bijele točke, op. a.)

image

Fran Jović

VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix

Tenžera kaže:

- Ostavio je dojam nesigurnog suđenja. Promašaj Caktaša kompenzirao je Jovićevu grešku kod nedosuđenog penala za Hajduk. Totalno je Jović neuvjerljiv. Razočaravajuće suđenje za tako poznatog međunarodnog suca kao što je Fran Jović - smatra Tenžera.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. svibanj 2024 19:09