Marko Livaja i Ivan Leko

 TOM DUBRAVEC Cropix
PIŠE ZDRAVKO REIĆ

Očekuje se nova Livajina genijalnost, odmaranje juniora za derbi i procjena - tko je višak na Poljudu?

Trener Hajduka uz osvajanje novih bodova ima zadatak definitivno preispitati igrački kadar
Piše: JL.Objavljeno: 13. svibanj 2023. 15:28

Navijački korpus Hajduka očekuje ponajprije nastavak sigurne igre obrane (četiri utakmice bez primljenog gola) te barem jednu izvedbu Marka Livaje: njegov izravni gol ili asistenciju za pogodak i pobjedu. Prošla je utakmica Hajduka i Osijeka na Poljudu donijela napeto nadmetanje i pobjedu Hajduka (3:1), što je u posljednjih pet sezona bio tek drugi uspjeh Bijelih. U jedanaest susreta gosti su, uz samo dva poraza, odigrali pet neodlučenih i realizirali čak četiri pobjede.

"Dolazi nam puno tvrđa momčad, s novom energijom, različita kvalitetom u odnosu na utakmice u Osijeku koje smo dobili. Priča o tome kako ovaj susret nema rezultatsku težinu ne stoji, mi svaku utakmicu težimo pobijediti", rekao je Ivan Leko.

Trener Hajduka uz osvajanje novih bodova ima zadatak definitivno preispitati igrački kadar, odnosno bez krzmanja procijeniti koji su mu prvotimci suvišni. Uz one kojima ugovori, odnosno posudbe, istječu ovog ljeta: Subašiću, Lovrencsicsu, Simiću, Borevkoviću, Awaziemu, Fossatiju, Anellu, te Nikoli Kaliniću. Praktično, to je trećina igračkog kadra.

Za ovu utakmicu pak i dalje ne može računati na oporavljenog Anthonyja Kalika, koji je čak tri mjeseca bio u autu zbog ozljede, pa se vratio treninzima. Vrlo vjerojatno i njemu istječe rok igranja u dresu Hajduka. Jer, bez obzira na Kalikove probleme s ozljedom, ostalo je otvoreno pitanje je li ga uopće trebalo dovoditi iz Gorice, točnije trpati u momčad s igračima sličnih karakteristika.

Zanimljivo je da će trener Leko voditi računa o potrebama juniora, pa će vjerojatno pojedinci iz seniorske kvote biti prepušteni treneru Marijanu Budimiru za veliki derbi protiv Dinama u ponedjeljak

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 05:45