Anton Matković i Styopa Mkrtchyan

 MARIN FRANOV Cropix
VAR SOBA

‘On je naše blago, treba nam u budućnosti za reprezentaciju, a mi ga damo nekom strancu da ga uguši‘

U novom izdanju podcasta ‘VAR soba‘ u gostima su bili nogometni trener Ivan Božić i glavni urednik Sportskih novosti Robert Šola
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 19. kolovoz 2024. 21:00

SuperSport HNL je došao do trećeg kola u kojem je Dinamo pokazao svoju dominaciju, a pobjede su upisali i Hajduk i Rijeka. Još jedan kiks je napravio Osijek, a upravo je slavonski prvoligaš doživio najveće kritike od strane nogometnog trenera Ivana Božića u novom izdanju našeg podcasta VAR soba.

- Osijek će imati ozbiljnih problema. Ovo što sam gledao u prve tri utakmice sezone lošiju devetku i desetku u povijesti Osijeka nisam vidio, Ademija i Limu. Kad igrač za Osijek, moraš imati nešto, oni nemaju ništa. Gledao sam statistiku Ademija, on ima više kartona nego golova. Nije da vrijeđam igrače, ali Osijek je u ozbiljnim problemima i ne znam kako će to riješiti - rekao je Božić, a na njega se nadovezao glavni urednik Sportskih novosti Robert Šola.

- Kada pričamo o talijanskom treneru, možemo to reći i ovako - zamisli koji bi hrvatski trener otišao u Crnu Goru ili Makedoniju. Osijek ne izgleda dobro, odlazak Miereza je ostavio trag i trebat će momčadi vremena da se adaptira na nešto drugo. U cijeloj priči ne znam zašto se ne forsira Matkovića na mjestu centarfora. On je i protiv Gorice imao odličnu asistenciju za gol. On je opasan kao vrag, a čim je izašao iz igre, Osijek je odmah pao u igri, čak i ako ne napravi nešto na sebe veže dva igrača.

Anton Matković je velika nada hrvatskog nogometa, ali dojam je da kod Federica Coppitellija njegova kvaliteta ne dolazi do pravog izražaja, smatra Božić.

- U Osijeku vide Matkovića kao krilo. Ma koje krilo? On je silovit, moć, opasan je, pravi centarfor, ima nešto kao Bokšić. Uz Miereza bi on bio još bolji, ali ne kao krilo nego kao dvije špice. On je naše blago, naš dijamant, on nam treba u budućnosti za reprezentaciju, a mi ga damo nekom strancu da ga uguši kao krilo. Ne mogu vjerovati da ga vide kao krilo. U loži su mi rekli da ga vide kao krilo, da će ga tako lakše prodati - rekao je Božić te nastavio:

- Jugović prvi put u karijeri igra polušpicu. Igrao sam protiv njega, ne može on biti polušpic. Dosta se nelogičnih situacija događa u Osijeku.

Šola je nešto blaži, ali također jasan:

- Osijek se do reprezentativne stanke mora redefinirati i vidjeti što ne valja. Je li to trener, je li to sportski direktor, jesu li to obojica ili nešto treće, ali moraju vidjeti što ne valja. Ne možeš voditi četiri puta i niti jednom ne pobijediti. Osijek ima puno toga za raditi.

Koji su još mladi igrači bili u fokusu u ovom kolu, zašto je Rijeka proigrala, koji je Hajdukov ‘klinac‘ oduševio, koliko je Dinamo dominantan i hoće li osigurati naslov prvaka već u jesenskom dijelu prvenstva saznajte u cijelom podcastu ‘VAR soba‘:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. kolovoz 2024 21:06