Marko Livaja i Darko Nejašmić

 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
VELIKI INTERES

Osijek dobio konkretnu ponudu za asa kojeg je Hajduku platio više od milijun eura, na meti i najskuplji igrač!

U Gradskom vrtu očito će biti ‘vruća‘ transferna zima, na meti nekoliko klubova su dva prvotmica
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 22. studeni 2022. 08:58

Ostalo je nešto više od mjesec dana do početka prijelaznog roka, a u Gradski vrt već je stigla prva konkretna ponuda. I to za Darka Nejašmića! U klubu se još nisu odredili, što samo po sebi sugerira kako iznos ponuđen za transfer očito nije u rangu onih koje je već na "prvu loptu" nemoguće odbiti, te da će potencijalni kupac morati napraviti korekcije u svojoj ponudi ako želi zgotoviti posao.

Nejašmić je u Osijek stigao prije godinu i pol dana iz Hajduka u kojem je bio skrajnut u kut svlačionice, a onda i odstranjen iz momčadi, isprva na posudbu, ali s mogućnošću otkupa. Osijek je tu klauzulu, naravno, i iskoristio, te je za 1,2 milijuna eura otkupio sjajnog mladog veznjaka, nekadašnjeg U-21 reprezentativca, koji se među Bijelo-plavima nogometno preporodio i brzo premetnuo u jednog od ključnih igrača momčadi iz Gradskog vrta. Nažalost, nakon sjajno odigrane jeseni 2021., ozljeda palca ga je usporila u proljetnom dijelu sezone. Transfermarkt ga, inače, procjenjuje na 1,6 milijuna eura.

Istovremeno, buđenje Ramona Miereza opet je pobudilo silan interes za "El Tora". Više klubova iz meksičke MX lige i američkog MLS-a (u kojima se posljednjih godina ne štedi) iskazali su prilično zanimanje za argentinskog Bika, ali zasad nisu izašli s ponudom o kojoj bi se u Gradskom vrtu mogli odrediti.

El Toro je najskuplji nogometaš u povijesti Osijeka. Nakon sezone u kojoj je bio prvi strijelac lige Bijelo-plavi su u ljeto 2021. otkupili njegov ugovor od španjolskog Alavesa za 2,5 milijuna eura. Samo nekoliko tjedana kasnije u Gradskom vrtu bili su na pragu da uloženo najmanje trostruko vrate nakon što je prihvaćeno 8,5 milijuna eura uz dodatne bonuse koliko je ponudio Beijing Guoan, kojeg je u to vrijeme vodio Slaven Bilić.

Najvećem poslu u klupskoj povijesti, i transferu gotovo dvostruko većem od Osijekovog rekordnog, ispriječila se, međutim, administracija. Ona kineska. Naime, baš tih dana, kada je još preostalo samo potpisati dogovoreno, došlo je do velike promjene u tamošnjim propisima, kojima su klubovi ograničeni u iznosima koje mogu potrošiti na transfere. Već dogovoreni posao zbog toga je na kraju propao.

Nakon golgeterski tanke prošle sezone, u kojoj je zabio tek tri gola, Mierezova vrijednost na tržištu je rapidno pala (na Transfermarktu je trenutno procijenjen na dva milijuna eura), ali nakon što je potkraj jeseni Argentinac opet pronašao izgubljenu formu zanimanje za njega je opet naglo naraslo.

--

Inače, i 23-godišnjeg Nejašmića i dvije godine starijeg Miereza ugovor s Osijekom veže još dvije i pol godine, odnosno, sve do ljeta 2025., što klubu iz Gradskog vrta još uvijek daje jako dobre pregovaračke pozicije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. srpanj 2024 01:59