Robert Špehar

 VLADO KOS Cropix
POVRATAK U GRADSKI VRT

Osijek ima novog trenera, legendarni Robert Špehar kreće po naslov prvaka Hrvatske

Nogometašice Osijeka su dosad osvojile čak 25 naslova prvaka Hrvatske, obrana titule je glavni cilj
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 23. listopad 2024. 13:30

Legendarni napadač Osijeka Robert Špehar (54) vratio se u Gradski vrt. Najbolji strijelac bijelo-plavih u eri HNL-a, a jedno vrijeme i predsjednik kluba, imenovan je novim trenerom nogometašica Osijeka.

Nekadašnji hrvatski reprezentativac, igrač koji u Club Bruggeu i danas ima kultni status, koji je zabijao za Monaco i Sporting, preuzeo je klupu najtrofejnije ženske nogometne ekipe u Hrvatskoj. Osječanke su u prošlom prvenstvenom kolu poražene od Hajduka u Splitu što im je bio prvi ovosezonski poraz u Magenta 1. HNLŽ, a što je izazvalo i promjenu na klupi na kojoj je do jučer sjedio Branko Maksić.

Nogometašice Osijeka su do sada osvojile čak 25 naslova prvakinja Hrvatske, a obrana titule glavni je cilj i u aktualnoj sezoni. Trenutno su, nakon sedam odigranih kola, trećeplasirana ekipa u prvenstvu s bodom zaostatka za Hajdukom, ali i odigranom utakmicom manje.

U trenerskoj karijeri Špehar je u dva navrata vodio Marsoniju iz Slavonskog Broda, Višnjevac i požešku Slavoniju, a angažman u ŽNK Osijek prvi mu je u ženskom nogometu.

Linker
23. listopad 2024 13:37