Borimir Perković

 NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV/CROPIX Cropix
POVRATAK U GRADSKI VRT

Osijek ima novog trenera! Na klupu sjeda bivši igrač kluba i član trofejne generacije

U Gradskom vrtu otvorili su potpuno novu stranicu, odlaskom Pomsa završila je jedna era
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 02. ožujak 2023. 19:30

Osijek je imenovao novog trenera. Momčad iz Gradskog vrta do konca sezone vodit će Borimir Perković (55)! Bivši trener zaprešićkog Intera, Varaždina i Šibenika u Gradski vrt vraća se nakon četvrt stoljeća, ali na drugoj funkciji. Perković je, naime, nosio dres Osijeka od ljeta 1997. do ljeta 1999., a bio je u generaciji koja je Osijeku donijela i jedini trofej i koja je slavila u finalu Kupa 1999. Oko sebe će okupiti osječki stožer.

U dresu Osijeka odigrao je, prema dostupnim podacima, 39 utakmica i zabio 13 golova. Pomoćnici Perkoviću, doznajemo, bit će Ivo Smoje i Karlo Primorac dok je trenerom vratara imenovan Filip Šušnjara. Promociju novog šefa struke u Gradskom vrtu obavit će se u petak. Novi trener bijelo-plavih će prije gostovanja Dinamu na Maksimiru s momčadi stići odraditi tek jedan, najviše dva treninga. Igrače će u petak poslijepodne izvesti na prvi zajednički trening. Inače, kao trener Intera Perković je šest puta vodio momčad protiv Osijeka i uz tri remija doživio tri poraza.

image

Borimir Perković

ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX

U Gradskom vrtu otvorili su, dakle, potpuno novu stranicu. Odlaskom Rene Pomsa i njegovog stožera završila je jedna era. U struku iz Gradskog vrta, naime, više neće biti uključeni nitko od onih koji su u kasno ljeto 2020. u Osijek došli s Nenadom Bjelicom. Ili nakon njega. Još jesenas, odmah nakon otkaza Bjelici, sporazumno su raskinuti ugovori s njegovim pomoćnikom Ninom Bulom i analitičarom Jasminom Osmanovićem. Momčad je u ruke dobio dotadašnji prvi pomoćnik Poms, u stožeru su ostali trener vratara Čavlina te kondicijski treneri Mayer i Reinholz, a naknadno su priključeni analitičar Krasniqi i terapeut Koran. Nitko od njih nije preživio posljednji "rez". Dio stožera će, pak, ostati kondicijski trener Marin Vučko koji je isti posao radio i u Zekićevom, Skenderovom, Kuleševićevom te Pomsovom stožeru.

image

Borimir Perković

TOM DUBRAVEC/ CROPIX

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 08:13