GORAN SEBELIC Cropix
BIJELO-PLAVI TABOR

Osijek ima velikih problema s igračima na posudbi, slučaj jednog od njih prilično je bizaran

Od dvanaestorice igrača na posudbi nametnula su se tek dvojica
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 24. ožujak 2024. 13:21

Dvanaest nogometaša Osijeka minute u proljetnom dijelu sezone skupljaju na posudbama, njih osmorica u drugom rangu hrvatskog nogometa i još četvorica u inozemstvu, ali rijetki su se zasad nametnuli u novim sredinama.

Nakon sezone koju je propustio zbog teške ozljede, odnosno, operacije križnih ligamenata, 20-godišnji Ivan Cvijanović uspješno se vratio natjecateljskom nogometu u drugoligašu Šibeniku. Momčad sa Šubićevca u igri je za povratak u prvoligašku konkurenciju, trenutno su na dva boda od lidera Zrinskog, a mladi nogometaš jedan je od najstandardnijih. Počeo je 21 od 22 prvenstvene utakmice (jednu je preskočio zbog žutih kartona) uz četiri postignuta pogotka.

Zahvalnost klubu

Tin Sajko (20) jesenas je bio na dvojnoj registraciji, branio je za Vukovar, ali istovremeno se našao u zapisniku u nekoliko utakmica Osijeka, a proljetni dio sezone odrađuje u Jarunu, gdje se odmah nametnuo kao prvi izbor među vratnicama. Od pet utakmica u tri je sačuvao svoju mrežu.

- Nakon svakog ogleda čujem se s ljudima iz Osijeka, šalju mi analizu izvedbe, ukazuju što je bilo dobro i na čemu bih trebao poraditi... Za mladog golmana poput mene mnogo znači prikupiti 15-ak utakmica, zato sam i stigao u Jarun te mogu zahvaliti Zekiću i Osijeku što su prepoznali moju potrebu i pustili me na posudbu - kazao je nedavno mladi vratar.

Slučaj grčkog braniča Stefanosa Evangeloua je prilično bizaran. Bio je prvi igrač kojeg su Bijelo-plavi prošlog ljeta potpisali, no samo dva mjeseca, odnosno, šest odigranih utakmica kasnije, poslan je na posudbu u ZTE. U mađarskom prvoligašu, protiv kojeg je Osijek ljetos počeo europski put i u kojem su mu suigrači bivši Bijelo-plavi Zoran Lesjak, Josip Špoljarić i Antonio Mance, ima ulogu standardnog igrača (počeo je 16 od 17 utakmica) međutim, pitanje je hoće li se vraćati u svlačionicu Opus Arene. Potpisao je, naime, ugovor 1+1, što znači kako u Osijeku za nekoliko mjeseci imaju opciju ili ga automatski produljiti po aktualnim uvjetima, ili odustati od te mogućnosti bez ikakvih “repova”. Ako bismo se kladili, onda bismo se okladili kako će u njegovom slučaju biti drugi ishod, odnosno, razlaz.

image

Stefanos Evangelou i sportski direktor Ivica Kulešević

NK OSIJEK

Istovremeno, Nikola Janjić ne uspijeva se nametnuti ni na novoj posudbi. Naime, 22-godišnji crnogorski nogometaš, koji je prije dvije godine stigao iz nikšićke Sutjeske, prvi dio sezone proveo je na posudbi u slovenskom Bravu. Počeo je sezonu kao starter, međutim, već početkom rujna izgubio je svoje mjesto u momčadi. Do kraja polusezone igrao je malo ili nimalo, zbog čega mu je pronađena nova posudba u slovačkom drugoligašu Komarnu. Zasad se ni ondje nije previše naigrao, dobio je tek jedno poluvrijeme. Ugovor s Osijekom mu, inače, vrijedi do ljeta 2026.

Otkako je u siječnju 2022. stigao među Bijelo-plave, Vinko Petković nije se naigrao za Osijek. Piše mu se tek jedna službena minuta u nešto više od dvije godine koliko je pod ugovorom s Osijekom. Bio je prošle sezone na posudbama u Istri i Gorici, a u aktualnoj je na privremenom radu u Rudešu, u čijem dresu je upisao 15 nastupa.

image
MARKO MRKONJIC Cropix

Mala minutaža

U vinkovačkoj Cibaliji iskustvo skupljaju Ivan Verhas, koji je jesen proveo u slovenskom drugoligašu Nafti iz Lendave, te Andrej Svrzlić. Dominik Solić uglavnom ulazi s klupe za BSK iz Bijelog Brda, dok se Ivan Baković nakon polusezone u BSK-u pokušava nametnuti u Vukovaru. Od pet utakmica u drugom dijelu sezone nastupio je u dvije po desetak minuta.

Josip Vuica (21) i Tin Polić (20) su u trenutno vodećoj momčadi slovenske Druge lige Nafti iz Lendave - prvi u statusu startera, a drugi uglavnom kao igrač s klupe. Priliku u Zrinskom, pak, čeka Luka Barić (18). Junior Bijelo-plavih jesenas je dobio prve seniorske minute u kup-utakmici protiv Kutjeva, a ove je zime ustupljen na posudbu lideru drugoligaškog društva. Zasad još nije ulazio u igru.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 23:36