Ramon Mierez

 VLADO KOS Cropix
DOBRE VIJESTI

Osijek je duže od dvije godine čekao ovakvu ‘eksploziju‘: Mierez se vratio, čeka se još zvjezdani dvojac

Argentinac je zabio u 26 utakmica za Bijelo-plave i samo je jednom Osijek u tim utakmicama izgubio!?
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 20. travanj 2023. 15:02

Aboliranje Jevhena Čeberka nakon isprike klubu i suigračima te njegovo vraćanje u momčad, iako će novčana kazna koja mu je izrečena ostati na snazi, ali i povratak Kristijana Lovrića koji je "odležao" kartone, dat će napokon treneru Bijelo-plavih Borimiru Perkoviću mogućnost izbora. U posljednjoj utakmici na klupi je imao tek sedmoricu igrača, a Ukrajinac će vjerojatno u utakmici protiv Slavena Belupa zauzeti svoje mjesto u zadnjem redu, što bi moglo značiti povratak kapetana Žapera u vezni red u kojem zbog ozljede neće biti Nejašmića.

Nakon desete uzastopne prvenstvene utakmice u kojima ne znaju za pobjedu, nakon što su prvi puta od početka listopada skliznuli s treće pozicije na ljestvici koju su držali 18. kola, Osječani će prekid crnog niza i prvu pobjedu još od 29. siječnja tražiti u Koprivnici, a dojam je kako se Borimir Perković ovaj put napokon ima za što konkretno uhvatiti.

Mladi Omerović i Bukvić odličnom utakmicom protiv Lokomotive vjerojatno su "kupili" mjesto u startnoj postavi, ali golgetersko buđenje Ramona Miereza nešto je što raduje sve u Gradskom vrtu. El Toro je protiv Lokomotive dva puta protivnika "nabo na rogove". Posljednji je put Mierez dva puta zatresao mrežu na jednoj utakmici zabio prije više od dvije godine, još 26. veljače 2021. na gostovanju u Varaždinu, u sezoni u kojoj je bio najbolji strijelac HNL-a. Argentinac je čak četiri od svojih sedam golova ove sezone postigao u drugom dijelu sezone. Zabio je, dakle, više od polovice prvenstvenih golova Bijelo-plavih u 2023. Samo za podsjećanje, čitave prošle sezone tek je tri puta upisao svoje ime među strijelce. Bolje vijesti od Miereza opet u "golgeterskoj zoni" Osijek nije mogao dobiti. Argentinac je, naime, zabio u 26 utakmica za Bijelo-plave i samo je jednom Osijek u tim utakmicama izgubio!? I čak 21 puta pobijedio!

Mierez se vratio golovima, ali teško da će moći sam iako je u sezoni 2020./21. Osijek ovisio isključivo o njegovom napadačkom učinku. Još se čeka da golgeterski proradi dvojac koji je zbog pogodaka i doveden u Gradski vrt. Mijo Caktaš posljednji od svojih sedam prvenstvenih golova ove sezone zabio je još u listopadu. Od tada je nanizao 14 HNL nastupa u kojima se nije upisao u strijelce iako je protiv Šibenika imao idealnu priliku iz kaznenog udarca.

Zanimljivo, taj svoj napadački učinak ostvario je u razmaku od svega pet uzastopnih utakmica. Iz perspektive utakmice protiv Slavena Belupa koja slijedi, u Osijeku će se uhvatiti za hat-trick koji je Caktaš zabio na posljednjem gostovanju Bijelo-plavih u Koprivnici. Bila mu je to, inače, tek druga utakmica u karijeri u kojoj je zabio tri gola.

Na pogodak Kristijana Lovrića čeka se još dulje. On je posljednji od svoja dva pogotka za momčad iz Gradskog vrta zabio prije skoro godinu dana. U prvoligaškoj karijeri nikada nije dulje čekao između dva pogotka. Otkako je 1. svibnja prošle godine iz slobodnog udarca bio strijelac protiv Istre Lovrić više nije tresao mrežu. Istina, prvi dio aktualne sezone propustio je zbog operacije, a u 2023. još hvata zalet. Borimir Perković ne sumnja kako će uspjeti izvući najbolje od njega.

- On je na dobrom putu da bude onaj stari Kristijan Lovrić. Pružio je ruku, spreman je saslušati i njegova želja je ogromna da pokaže kako nije zaboravio igrati nogomet i da je u stanju još uvijek igrati kako je igrao u Gorici - uvjeren je trener Bijelo-plavih.

Perković je dobio Miereza, a ako se Argentincu priključe Lovrić i Caktaš perspektive po Bijelo-plave počet će izgledati puno ljepše. Možda tada napokon Osijek i dočeka pobjedu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 14:25